Liderul grupării care a jefuit o casă de pariuri din Austria cu...

Liderul grupării care a jefuit o casă de pariuri din Austria cu toporul, capturat după o urmărire ca-n filme UPDATE 2 Decizia instanţei

0
DISTRIBUIȚI

Dănuţ Ţoc, liderul grupării spercializată în furturi şi tâlhării care are la activ inclusiv atacarea unei case  de pariuri din Austria, a fost capturat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale, marţi seara, în urma unei urmăriri ca-n filme. Acesta era căutat încă din ianuarie când în dosarul instrumentat de DIICOT au fost reţinuţi mai mulţi membrii ai grupării şi s-au făcut percheziţii. Membrii grupării au la activ mai multe furturi în Timiş, dar cea mai mare lovitură a fost dată în Austria, ţinta fiind casa de pariuri Kajot,  administrată de firma Catrox Technologies AG  din localitatea Wels. Aflat în ţară, Ţoc Dănuţ Remus a constituit echipa de spărgători, racolându-i pe Balaban Adrian, Vaida Ioan Mihai şi Tudor Ionuţ Marian, cărora le-a propus să participe la o tâlhărie în Austria, în baza unui pont primit de la unchiul său. După ce i-a dus  cu BMW-ul X5 în Austria şi i-a cazat, Ţoc s-a reîntors în România. După ce şi-au amânat lovitura pentru că exista riscul să fie declanşată alarma, membrii grupării au dat atacul în seara zilei de 22 noiembrie 2009. În jurul orei 21.50, Balaban Adrian, Vaida Ioan Mihai, care avea asupra sa un pistol, şi Tudor Ionuţ Marian, înarmat cu un topor,  s-au mascat cu cagule şi au pătruns în casa de pariuri KAJOT  de unde au sustras suma de 13.583,77 euro plus banii din buzunarele a doi clienţi. Acţiunea infractorilor a durat între 5-7 minute, după care au ieşit din local şi au părăsit zona în grabă cu autoturismul, fiind surprinşi de către un aparat radar. Ulterior, Balaban l-a contactat pe Ţoc şi i-a transmis că nu sunt probleme.

După atacul din Austria, în prima parte a lunii decembrie 2009, Tudor Ionuţ Marian  a povestit mai multor cunoscuţi despre tâlhăria de la casa de pariuri şi le-a spus celorlalţi complici că doreşte să se retragă din grupare.


Aflând acesta, Ţoc Dănuţ Remus, împreună cu  Balaban Adrian, Vaida Ioan Mihai au hotărât să îi aplice o corecţie, şi l-au invitat pe Tudor Ionuţ Marian  la o plimbare.  Cu toţii au mers pe un câmp din apropierea localităţii  Becicherecu Mic, unde Ţoc i-a trimis pe Balaban şi pe Vaida să sape o groapă apoi, în maşină, a început să îl bată pe „rebel”. Ţoc a luat din haina victimei două telefoane mobile şi i-a cerut să se dezbrace, deşi afară era frig, ameninţându-l că îl lasă în groapa săpată pe câmp de către ceilalţi membrii ai grupării. După ce a fost bătut, Tudor Ionuţ Marian  a fost obligat să se urce în portbagajul maşinii, apoi a fost dus acasă.

Ţoc a reuşit să dispară înainte de descinderi şi a fost trimis în judecată în lipsă de procurorul DIICOT care a instrumentat cazul. Liderul grupării nu a părăsit Timişoara, adăpostindu-se într-o locuinţă izolată, închiriată în zona Rudolf Walter de prietena sa. Extrem de precaut, Ţoc supraveghea zona în permanenţă cu ajutorul unui binoclu. Când şi-a dat seama, aseară, că poliţiştii au dat de urma lui, acesta a încercat să-şi piardă urma pe câmpul din apropiere. Pe drum şi-a pierdut şi papucii. După ce au înconjurat zona, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au reuşit să-l găsească cu ajutorul unui câine de urmă. Dănuţ Ţoc, acuzat de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie în formă calificată, furt calificat, deţinere de droguri de risc pentru consum, a fost reţinut împreună cu prietena sa, urmând să fie prezentaţi, astăzi, judecătorului, care va decide dacă se impune arestarea.

UPDATE 1 În urma percheziţiei efectuate la locuinţa unde s-a ascuns Dănuţ Ţoc, poliţiştii au descoperit mai multe bacnote de 50 de lei falsificate, plus calculatoare, scanner şi o imprimantă de ultimă generaţie, dar şi acte de identitate falsificate. În sobă au fost găsite patru telefoane mobile cărora Ţoc le-a dat foc înainte de a fi prins de poliţişti şi mai multe bacnote contrafăcute arse.

UPDATE 2 Judecătorii de la tribunalul Timiş au decis arestarea pe 60 de zile a lui Dănuţ Ţoc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.