Mentalitatea de contrabandist a ministrului de Interne

Mentalitatea de contrabandist a ministrului de Interne

3
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Traian Igaş, nu pierde nici o ocazie ca să mai tragă o tuşă groasă la propria-i caricatură. În timp ce pe străzile din România interlopii fac legea şi bătăile cu morţi şi răniţi sunt ca insulina pentru diabetici, ministrul a venit cu propria-i explicaţie „”dacă până nu demult toate aceste plângeri ale cetăţenilor nu erau înregistrate în totalitate la nivelul Poliţiei Romane, astăzi urmărim ca fiecare eveniment să fie înregistrat, sa luăm în evidenţă şi practic urmare a faptului că am început să înregistram toate evenimentele sigur avem şi o creştere a infracţionalităţii, dar nu putem spune că fenomenul este scăpat de sub control”.

Aşadar, tot ce vedem că se întâmplă nu este decât un trucaj al jurnaliştilor, fraţi cu pixelu’ albastru. Ţestele sparte în încăierările de stradă nu-s decât dovleci pregătiţi de Haloween, săbiile şi parii – doar recuzită pentru un film de neînţeles pentru omul de rând, iar poliţiştii transformaţi în saci de box pentru infractori doar pagube colaterale ale reformei încă neterminate din minister.


Nu este pentru prima oară când pe Traian Igaş îl trădează acestă mentalitate de contrabandist, nu de ministru al Internelor. Când sunt prinşi cu baxurile-n portbagaj, contrabandiştii încep să strige că de ce nu-i lasă lumea-n pace, că ei n-au dat la nimeni în cap. Ce mai contează „gaura” la bugetul statului. Aşa şi ministrul care-şi maschează impotenţa de a gestiona situaţia alarmantă din România cu  înregistrarea evenimentelor, care oricum se face de ani buni în acelaşi sistem. De parcă, înregistrate sau nu în catastifele Poliţiei, bătăile de stradă, reglările de conturi sau jafurile nu s-ar mai produce.

Mai grav este că ministrul de Interne nu a suflat nici o vorbă despre măsuri de urgenţă, de un plan profesionist de recucerire a străzii de către autoritatea statului. Concepte prea greu de înţeles şi aplicat pentru un ministru care a ajuns de râsul ultimului agent de Poliţiei prin neştiinţa de a vorbi corect limba statului pe care este pus să-l protejeze. Singura  preocupare a lui Traian Igaş, după cum arată toate cele întâmplate în ultima perioadă, este de a asigura tot confortul şi pârghiile de control camarilei sale din minister. Camarilă susţinută politic de aceleaşi personaje care l-au pus în funcţia în care nu visa să ajungă vreodată, atunci când şi-a luat bacalaureatul la 23 spre 24  ani.

3 COMENTARII

  1. Dragos, lasa-l!
    Igas e o noua victima a generalilor care paraziteaza sistemul!
    Cum el habar nu are ce e in jurul lui, i se baga-n cap tot felul de tampenii.
    Din pacate suferim toti cetatenii din cauza nulitatilor care au ajuns decidenti in sistemul de conducere al tarii. Igas e doar un exponent al zicalei: promoveaza-l pana devine incompetent, da-i doi consilieri si e omul tau!!!!
    Dupa ce vor da afara inca 5000 de oameni o sa fie BGS-ul mai mare decat Politia Romana!!!!
    Sa vezi ce bine va fi ! Hollywood!
    Nu asta doare, doare lasitatea civica, lipsa reactiei , faptul ca suntem niste vite conduse de un ciurdar sa pasca pamant!!!
    Atat cat un vot se cumpara cu zahar si ulei, NE MERITAM soarta!!!!!
    Eu cred ca ar trebui ca presa sa incerce sa decolmateze atitudinea civica si sa lase in plan secund luptele punctuale. Rezultatele ar avea alta amplitudine.

    PS. Sper ca nu crezi ca sunt Bacala! El nu poate lectura textul asta dar sa-l mai scrie…..prea multe cratime! Si lipsa sedilelor e o problema!

  2. hotul tot cu hotul tine. uite cum la vama NAIDAS cei cercetati pentru luare de mita sunt protejati…..ei nu pleaca din sistem. pleaca cei cinstiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.