Decizia CAT – secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, ajunge în...

Decizia CAT – secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, ajunge în arest alături de Corescu

2
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, cele două recursuri depuse în dosarul DNA „Bani pentru PD-L” – cel înaintat de şeful Inspectoratului Teritorial de Munca Timiş împotriva deciziei de arestare a sa şi cel al DNA împotriva hotărârii Tribunalului Timiş de a-l cerceta în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea, pe secretarul executiv al PD-L Timiş, Vasile Medesan. Aceştia au intrat în atenţia procurorilor anticorupţie dupa ce un alt pedelist a depus o plângere sustinand că i s-au cerut 10.000 lei ca donatie pentru partid ca sa nu suporte rigorile legii pentru ca lucra cu muncitori la negru. Cornelia Corescu a fost adusa la sala de judecată încătuşata, în timp ce Medeşan s-a aşezat lângă un geam şi mai tot timpul a stat cu privirea pe fereastră.

Cei trei avocati ai Corneliei Corescu au depus mai multe caracterizari de la bisericile baptiste din Timişoara, de la o biserică ortodoxă şi de la mai multe fundaţii caritabile. Cei doi inculpati au declarat instanţei că îşi menţin toate declaraţiile date, atât în faza de urmărire penala cât şi în faţa Tribunalului Timiş. In primă faza s-a discutat recursul DNA, procurorul susţind că „deşi contribuţia lui Medesan este la fel de importantă ca a inculpatei Corescu, acesta a fost lasat in libertate şi consideram din acest motiv decizia Tribunalului ca nelegală.


Rolul lui Medeşan a fost unul major – a iniţiat şi catalizat tot ce s-a întâmplat. A făcut tot ce a depins de el ca înţelegerea să fie dusă până la capăt. În funcţie de împrejurări şi-a revizuit punctul de vedere. Astfel, la întâlnirea din 6 august a admis ca plata să poată fi făcută în rate. Denunţătorul a spus că atunci când s-a dus la sediul de partid pentru a depune cei 1.000 lei era aşteptat şi se ştia că a fost trimis de Medeşan, fiind condus la casierie. Celor doi inculpaţi trebuie să li se aplice acelaţi tratament din punct de vedere legal „. În replică, apărărtoul lui Medeşan a susţinut respingerea recursului pe motiv că nu se impune o astfel de măsură pentru clientului său. „În persoana lui Medeşan nu veţi găsi nici un indiciu care să dovedească, măcar virtual, că ar bloca în vreun fel ancheta. S-a autosuspendat din toate funcţiile din partid. Nu vorbim acum despre dubiile cum s-a ajuns la acest denunţ”. Avocatul Fanu Moca a cerut eliberarea din arest a şefei de la ITM deoarece  „Cornelia Corescu are studii superioare, are o familie şi până acum nu a mai avut antecedente penale”. În ultimul său cuvânt, Cornelia Corescu a susţinut că nu este pericol public şi că vrea să se întoarcă la familie şi la persoanele nevoiaşe pe care le-a ajutat. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile şi decizia instanţei în cazul celor doi pedelişti.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins ca nefondat recursul Corneliei Corescu si l-a admis pe cel al DNA, hotărând arestarea pe 29 de zile a lui Vasile Medeşan, secretarul executiv al PDL Timiş. Acesta urmează să ajungă în arestul Poliţiei Timiş.

2 COMENTARII

  1. pe cand si domnii Pompoviciu si Ostafriciuc in arest ?
    asreptam cu nerabdare, ca doar aia doi or oechestrat partitura „bani pintru PDL”. nu-i asa ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.