EXCLUSIV Carpatair loveşte aeroportul Timişoara cu un document clasificat, „sifonat” din interior

EXCLUSIV Carpatair loveşte aeroportul Timişoara cu un document clasificat, „sifonat” din interior

8
DISTRIBUIȚI

Conflictul dintre Carpatair şi Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara pe tema tarifelor a ajuns până-n faza acuzaţiilor de spionaj economic. Asta pentru că la plângerea făcută la Tribunalul Timiş de compania aeriana aceasta a anexat şi o copie a contractului încheiat în aeroport şi compania Wizz Air din 28 februarie 2011, care are o valabilitate de trei ani. Documentul depus ca probă este, însă, conform ştampilei de pe prima pagină un document clasificat – are aplicat o ştampilă cu inscripţia „documente clasificate- secret de serviciu – 03.03.11 nr S/6”. De asemenea, pe toate paginile contractului şi anexelor este scris de mână „secret de serviciu”. Copia dovedeşte faptul că un angajat al aeroportului „Traian Vuia” este cel care a „sifonat” documentul către cei de la Carpatair.


Compania aeriană l-a folosit în războiul pe viaţă şi pe moarte pentru tarifele de operare pe aeroportul „Traian Vuia” şi a grilelor de discounturi, pe care le consideră favorabile doar pentru compania low cost.

Conducerea aeroportului „Traian Vuia” a păstrat cât de mult a putut discreţia asupra acestui incident. Directorul Cornel Sămărtinean, cel care a şi semnat contractul, susţine că şi-a dat seama de faptul că există scurgeri de informaţii şi documente confidenţiale din instituţie încă dinainte de apariţia contractului clasificat în dosarul de la Tribunalul Timiş. „Am făcut o comisie care analizează aceste lucruri.Până acum nu avem o concluzie. Am făcut o plângere penală împotriva Carpatair pentru spionaj economic, în baza Legii secretului de stat. Indiferent de cum a intrat Carpatair în posesia respectivului document trebuia să-l returneze de îndată. Am sesizat de această situaţie inclusiv Serviciul Român de Informaţii”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Cornel Sămărtinean. Până acum nu există un punct de vedere de la  Carpatair pe acest subiect, dar îl vom publica imediat ce-l vom primi.

8 COMENTARII

 1. Dle Botza,
  Oare ce/cat v-a determinat sa va schimbati atitudinea fata de aeroport !? Ne bucuram sa vedem ca sprijiniti , in sfarsit, AIT si managementul acestuia !

 2. Buna intrebare, Aurele. Chiar pertinenta! O fi primit promisiuni de ciorapi si lenjerie. Ieri ii injura pe cei de la AIT, azi viseaza spionaj economic, doar pentru ca un pedelist a secretizat…un contract comercial. Si Samartinean asta o sa plece pana la 1 octombrie a.c. Iata ordinea plecarilor: Balas (posta), Samartinean (ait), Candea (arr), truica (cfr), popescu (ipj).

 3. Il declar pierdut pe dnul Aburici de Mehala
  Ofer recompensa cui aduce vreo informatie despre acest simpatic comentator
  Parca totul este lipsit de viata fara el
  Trezirea dnule Aburici!!!!

 4. Domnule Bota, intrebati conducerea AIT pe ce post e angajata concubina lui Alain Rus, care e consilierul Brandului. Vedeti cat are salariu si cum a facut praf masina de serviciu, la nicio saptamana de la angajare! Interesant e si cine a suportat reparatiile.
  Oamenii sunt dati afara, iar pecelistii astia de doi lei ca Alain Rus isi angajeaza futelnitele.

 5. bai,nea andrei! esti un frustrat ! tu,daca ai fi in locul lui,ce ai face? nu ti-ai angaja iubita? sau ai lasa-o sa lucreze la vreun aprozar ???esti un constipat ,pe modelul vechi…..:))

 6. O tarfulita ieftina aceasta fufa Corina,jicneste toate fetele cu vechime pe aeroport,o toanta,ati vazut cu interviul cu bomba,nici nu stia ca e in eter,ea se uita pe geam!!!Agora a „tras” nista scene erotice de prin birouri,bravo Preunca,esti tare,Ron Jeremy alias Martanul!!!Corinuta ai gurita mica,Pisi e mai tare!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.