EXCLUSIV Contrabandistul de ţigări „Cercel”, protejat de un ofiţer de la „doi...

EXCLUSIV Contrabandistul de ţigări „Cercel”, protejat de un ofiţer de la „doi ş’un sfert”

14
DISTRIBUIȚI

Contrabandiştii de ţigări beneficiau de protecţia angajaţilor statului, inclusiv din structuri de informaţii, şi nu se sfiau să se laude cu acest lucru,  dezvăluie rapoartele întocmite de investigatorul sub acoperire al DGA care a fost infiltrat de DNA la vama Moraviţa. Agentul Mihai Cristian Vodă a relatat despre mai multe întâlniri pe care le-a avut în punctul de trecere a frontierei cu un traficant de ţigări din Arad, identificat ca fiind „Cercel” şi despre care a notat că „şi acesta coordonează o reţea de contrabandă cu ţigări, dintre membrii reţelei făcând parte numitul „Dorobanţu” şi numita „Claudia”. Am mai aflat că numitul „Cercel” şi-a mutat activitatea infracţională de contrabandă în PTF Moraviţa din momentul în care anumiţi lucrători vamali, pe care îi cunoştea dinainte, şi-au schimbat locul de muncă de la Arad în acest punct de trecere a frontierei”. În una dintre întâlnirile cu Vodă, contrabandistul de ţigări „a spus că şi el şi-a pregătit în acelaşi sens oamenii din reţeaua de contrabandă, precum şi că din motive de prudenţă, atât el cât şi oamenii săi foloseau telefoane mobile doar pentru 1-2 zile, după care le înlocuiesc pentru a evita eventuala înregistrare a convorbirilor telefonice dintre ei.


De asemenea, numitul „Cercel” a susţinut că este în relaţii apropiate cu un lucrător de la poliţie de la SIPI Timiş (nu sunt sigur, dar cred că l-a menţionat chiar pe şeful compartimentului care conduce segmentul de activitate responsabil de interceptarea convorbirilor telefonice), astfel că acel funcţionar îl ajută şi în situaţia în care el şi oamenii din anturajul său ar fi interceptaţi, ar pune la dispoziţia parchetului doar convorbiri care nu au relevanţă probatorie„.

Numele acestui contrabandist arădean apare în interceptările ambientale legat de mai multe transporturi de ţigări aduse din Serbia cu ajutorul complicilor săi şi chiar de o încurcătură legată de datul şpăgii. La un transport de 18 baxuri de ţigări pe lângă mita de 900 de euro dată poliţiştilor de frontieră şi vameşilor, oamenii săi au mai dat încă 500 euro. Când s-au socotit şi au descoperit greşeala, vameşii au restituit cei 250 euro, în timp ce poliţiştii de frontieră nu aumai vrut să dea banii, spunându-i că-l vor lăsa să treacă altă dată cu ţigări din Serbia în contul şpăgii.

Până la ora redactării acestui material, DGIPI nu a precizat dacă a făcut o anchetă internă legată de „cârtiţa” care proteja contrabandiştii de ţigări.

14 COMENTARII

  1. Dka informatia este reala acest lucru ridica serioase intrebari ub legatura cu utilitatea acestei structuri. Este EXTREM DE GRAV ca in interiorul unei structuri informative a statului sa existe asemenea personaje care isi permite PE BANII nostrii sa vanda informatii infractorilor. Oare pe acesti indivizi cine ii controleaza ??? Informatiile culese de acesti interlopi cu epoleti in baza unor mandate judiciare fac obiectul tranzactiilor penale fara ca papagalii de procurori sa observe ceva. Acesti borfasi au capusat statul si trebuie eliminati imediat din sistem impreuna cu aceasta structura fara absolut nici o utilitate sociala. Ne ajunge SRI nu cred ca maia vem nevoie de o clona a acestui serviciu Igas ar trebui sa dispuna ascultarea tuturor interceptarilor efectuate de catre SPIPI (cu ajutorul jandarmilor si pompierilor-singurele institutii de incredere din MIRA)Poate asa aflam despre convorbirile generalilor, senatorilor, prefectilor , secretarilor de stat, consilierilor judeteni cenzurate in mod profesionist de Serviciul Independent de Protectie a Interlopilor. Bun articol. Merita urmarit firul pana la capat sa vedem in ce epolet vargat se opreste

  2. mai ziaristu lu peste, tu nu vezi ce parlit esti. Articolul tau n-are nicio relevanta din moment ce pana acum dna-ul n-a facut nimic in legatura cu acel ofiter si nici nu va face. Vorbesti aiurea-n tramvai. Se vede ca esti de doi lei gauriti si n-ai ce scrie, doar copiezi niste interceptari care oricum n-au nicio relevanta.

  3. Am citit de doua ori materialul dvs. Nu inteleg de ce ar fi trebuit „serviciul de informatii” al MAI sa caute…cartita? Doar pentru ca un vames s-a laudat ca are o relatie cu unul de la SIPI? Sau pentru ca informatorul nu-si mai aducea aminte numele si functia…cartitei? Va rog sa fiti serios cu afirmatile. Asa putem sa batem campii cu totii. Eu sa spun ca am prieteni printre martieni, care ma avertizeaza privind aspectele meteo, iar sa ziceti ca aveti informatii clasificate de la Ostaficiuc.

  4. D-l Bota, de ce nu ne spui si cine il proteja pe Cercel de la Politia de Frontiera Timis.
    Ei bine, va voi spune eu.
    Borseta il proteja pe Cercel, la fel ca si pe Gigi Olteanu si pe multi altii.

  5. Cred ca ar trebui ca cineva sa sesizeze Parchetul General si CSAT-ul pentru ca genul asta de infractiuni chiar submineaza activitatea judiciara si pune in pericol siguranta statului. Cate probe le-or fi bagat sub pres acest 2 si un sfert.

  6. Ba Klaus cand auzi zgomot de elicie in spatele blocului tau sa sti ca martienii de la DNA au venit sa te ridice. Evident ca nu ai motive sa iti faci griji atata timp cat ai sters ce ar putea sa te incrimineze. Dar daca cineva recupereaza totusi ceea ce tu ai sters? Atunci monser pe unde iti mai scoti latul?

  7. Auzi, Santinele: tu chiar crezi ca inregistrarile se sterg asa usor? Esti pe dinafara! Aici nu merge ca la masina, sa dai kilometrajul inapoi! Am impresia ca iti place sa te auzi vorbind singur. Mai mult, cred ca ai probleme si cu ureche interna, de auzi numai elici de elicoptere!

  8. pt Klaus. Inregistrarile nu se sterg usor. Trebuie ceva scoli ofiteresti pe la baneasa, vreo doua trei masterate prin strainataturi si nelipsitul doctorat in specialitatea delate ca sa inveti sa dai un clik . Cumva clikul de a valida o stergere seamana daca vrei cu apasatul pe tragaci pentru prima oara. Este foarte, foarte greu ce se intampla sub cascheta unui militian atunci cand primeste ordin sa stearga ceva care ar trebui dat procurorului. Cateva broboane de transpiratie, vreo doua pachete de tigari si un butoi de cafea, iar degetul aratator continua sa refuze inca sa apese pe butonul delate cand deodata seful striga ,, Costele..!, pardon Klausule…! probleme ma..?

  9. NU cred ca era nevoie sa-l protejeze vreun ofiter de la doi s’un sfert atata timp cat era SIMI „borseta”la locu care trebuia,doar cara tigari pe tuta lu CHIOSA si erau protejati prin grija BORSETARULUI.

  10. Borseta nu are nici o vina.A ciugilit si el de unde sefii lui au mancat cu mainile. Vulpile de la 0215 nu au lucrat niciodata pentru statul roman ci doar pentru politicieni. Acest serviciu este destinat exclusiv obtinerii de informatii necesare actelor de santaj si de trafic de influenta. Ce a zis Cercel este doar varful de iceberg a unui monstru institutional ostil intereselor publice. Intr-o lume normala articolul lui Bota ar fi condus la verificari ample, la reactii imediate din partea institutiilor vizate, la demiteri din functii, poate si la desfintari institutionale asa cum ar fi recomandat in cazul de fata. La noi dobitoci irecuperabili de genul Klaus sau alti vulpi obosite de atata parazitism social considera ca fara o marturisire obtinuta prin pulaneala militieneasca invatata in academiile proletare relatarea libera a unui vames nu are nici o relevanta probatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.