EXCLUSIV Explicaţia secretarului executiv al PDL Timiş pentru corecţia de la ITM:...

EXCLUSIV Explicaţia secretarului executiv al PDL Timiş pentru corecţia de la ITM: „n-ai făcut ce trebuia. Doamna s-a simţit jignită”

8
DISTRIBUIȚI

Operaţiunea DNA în urma căreia, aseară, Cornelia Corescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, şi secretarul executiv al PD-L Timiş, omul de afaceri Vasile Medeşan, au fost reţinuţi a pornit tot de la un membru al partidului de guvernământ. Mai exact de la patronul firmei Raul & Andreea Construct SRL din Variaş, Aurel Grindiş, acesta recunoscând pentru PRESSALERT.ro că „da sunt membru PDL. Dar de unde ştiţi că am avut eu probleme cu ITM-ul? „. În urma unei reclamaţii a doi muncitori depusă la ITM că nu şi-au primit banii, inspectorii ITM au făcut, în luna iulie, un control la firmă şi au descoperiţi opt angajaţi la negru. Ca să scape de probleme a apelat la colegul său de partid, secretarul executiv, Vasile Medeşan, unul dintre oamenii din echipa preşedintelui PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc şi unul dintre oamenii din echipa deputatului Alin Popoviciu.


„Faci o donaţie de 10.000 lei la partid şi se rezolvă problema”, i-a transmis sec acesta. Patronul s-a dus la partid, a achitat 1.000 lei şi s-a dus cu chitanţa doveditoare la Cornelia Corescu. Aceasta s-a uitat în grabă peste hârtie şi l-a trimis pe Grindiş la subordonatele sale, dând indicaţii să fie tratat cu blândeţe. Aşa că a primit un proces verbal ăn care se constatau mici deficienţe şi erau date termene de remediere fără a exista însă nici o amendă. Scandalul a izbucnit în momentul în care Cornelia Corescu a observat că de fapt nu s-a plătit donaţia cerută. Aşa că a cerut distrugerea vechilor documente, întocmirea unor noi acte şi luarea unor măsuri radicale – amendarea cu 16.000 lei şi plângere penală împotriva patronului. Explicaţia pentru măsurile de pedepsire au venit de la Medeşan, care i-a explicat colegului de partid „n-ai făcut ce trebuia. Doamna s-a simţit jignită”. Ulterior, Corescu i-a mai oferit o şansă patronului să scape – achitarea integrală a celor 10.000 lei. „În acest context, inculpata a dispus înregistrarea în evidenţele instituţiei a unei contestaţii în vederea anulării procesului verbal cu o dată anterioară, astfel încât să apară ca fiind formulată de denunţător în termen legal. Cu toate acestea, remiterea întregii sume de bani pretinse de inculpată nu a mai avut loc”, se arată în comunicatul DNA.

 

 

8 COMENTARII

  1. DNA nu te opri aici!
    In toate circuitele de spaga a fost prezent si Sarmanliteanu, director al aeroportului care…(putini stiu) este pe mana cu Medesan Vasile. Ei sunt cei doi intermediari ai spagii de partid, ca sa nu mai vorbim de contractele firmei TRIDENT cu aeroportul.
    Verificati stimati domni procurori si ziaristii – o sa va speriati ca in secolul XXI se pot face astfel de matrapazlacuri.
    Felicitari DNA, felicitari DGA!

  2. Asta-i mita? Sa vedeti pe (inca) seful nostru de la Ape, Bojin, cum ia cate 20-30.000 euro pentru un aviz la cei cu proiecte pe hidroenergie.
    Face mai rau decat femeia de la munca, taxeaza pe oricine. Verificati cazul patronului de la RDS, Scheleanu. Pe noi ne baga in fata cum sa motivam neacordarea pana “clientul” ii da suma pe care o fixeaza el. Daca stiti cum sa fac si eu un denunt fara sa afle acest hot, va rog dati-mi o adresa de mail sau nr. de telefon de la DNA, DGA.
    Cred ca mai sunt si alti oameni de buna credinta ca mine in orasul acesta. Nu am nimic cu politica, coruptia nu are culoare.
    P.S. Cica noul director care sa vina i-a dat 100.000 euro lui Popoviciu, prin fratele Razvan? Penibil, din doua avize si-a recuperat investitia.

  3. de ce pxxx mea s-a bagat medesan in treburile astea de partid? avea bani, avea o firma prospera, nu pot sa inteleg lucrurile astea. ma bine merge la vanatoare, in loc sa fie secretar la pretenii lu’ farfuridi si trahanache…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.