Poliţistă de frontieră, trimisă în judecată pentru trafic cu heroină. Vezi lista...

Poliţistă de frontieră, trimisă în judecată pentru trafic cu heroină. Vezi lista completă a inculpaţilor şi a morţilor din dosarul „Autobuzul”

2
DISTRIBUIȚI

35 de inculpaţi, din care 29 în stare de arest, au fost trimişi în judecată, ieri, de DIICOT Timişoara, procurorii finalizând rechizitoriul operaţiunii „Autobuzul”, care a însemnat o anchetă de trei ani împreună cu poliţiştii de la „Crimă Organizată”. Ampla acţiune a vizat traficul cu droguri din Lugoj, considerat „patria heroinei” din Banat. Consumatorii erau alimentaţi cu marfă adusă din Bucureşti de câţiva şefi de grupări, care asigurau finanţare şi trasportarea drogurilor, care erau, ulterior, distribuite prin intermediul altor dealeri. Anchetatorii au identificat patru grupări, care se ocupa cu traficul de droguri de risc şi mare risc, una dintre acestea fiind condusă de Nicoleta Corina Rain, agent la Poliţia de Frontieră Timiş, la rândul ei consumatoare de heroină. „Nico”, cum era cunoscută în lumea consumatorilor de droguri, a lucrat la punctul de trecere a frontierei Moraviţa. La momentul descinderilor, aceasta nu a fost reţinută deorece era gravidă şi între timp a născut.

Prin intermediul fostului concubin, Gheorghe Şinka, zis „Ţuţu”, dealer de droguri, „Nico” a cunoscut mai mulţi traficanţi de heroină din zona Ferentari. După ce „Ţuţu” a fost arestat, poliţista a preluat conexiunile acestuia şi a cumpărat droguri pe care le-a vândut la preţ dublu sau triplu în Lugoj. Extrem de abilă, aceasta evita să pună mâna pe droguri sau pe bani, folosindu-se de intermediari. Anchetatorii au monitorizat mai multe afaceri ale acesteia, când a negociat cumpărarea de „bile”, a trimis „săgeţi” pentru a aduce marfa sau când s-a dus chiar ea cu maşina la Bucureşti.


Conform interceptărilor aflate la dosar, agentul de la Poliţia de Frontieră era extrem de atentă la profit şi la recuperarea datoriilor de la consumatorii pe care-i alimenta, spunându-i unuia dintre dealeri  că este „în gaură de treizeci de milioane”.

De afacerile cu moarte albă ale agentei Rain se leagă un episod extrem de grav, în urma căruia prietenul acesteia a murit. În 10 august 2009, Rain  şi Stepan Cristian au achiziţionat heroină de la Lupu Florin Marius, pe care au consumat-o împreună la domiciliul lui Stepan din Lugoj. În urma administrării consecutive a două doze de heroină şi pe fondul consumului de alcool, Stepan a făcut stop cardio-respirator şi a decedat. În imobil la momentul respectiv se aflau Rain şi Stepan Carina Maria, care  a apelat serviciul de urgenţă 112, dar medicii nu l-au mai putut salva pe bărbat. Procurorii au decis ca acest episod să fie anchetat într-un dosar penal separat. Rain a fost trimisă în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, ea negând în timpul anchetei că ar fi comis această infracţiune în ciuda numeroaselor declaraţii date atât de consumatori, cât şi de cei de la care a cumpărat heroină.

Iată lista completă a celor trimişi în judecată în dosarul Autobuzul – Simon Mihai, Mihăilescu Marius Alexandru, Gădean Silviu Stelian, Troike Flavius Silviu,Lugojan Cosmin Nicolae, Bodea Florin Alin, Popovici Darian, Lupu Florin Marius , Iancu Octavian Garibaldi, Sauca Laurenţiu Mihai, Olariu Cosmin Florin, Atanasie Lucian Nicuşor, Muntean Horaţiu, Ban Cristian Andrei, Puzderie Vasile, Morar Vasile, Chiriţă Constantin Răzvan, Marin Camelia, Ioniţă Vasile, Costache Marian Gabriel, Mezdrea Ovidiu, Răducanu Ionel Robert, Bălănescu Costel Alberto, Simion Florin, Şinka Gheorghe Emeric, Şofei Iulian Lavinius, Mihai Mariana Aura, Rain Nicoleta Corina, Pulbere Florică Liviu, Zuza Mihai, Andraşoni Călin Petru, Bodea Cristian, Marinescu Alin şi Petconi Ovidiu Alexandru. Deoarece pe timpul anchetei au decedat din cauza consumului de heroină, procurorul a dispus încetarea urmăririi penale faţa de Stepan Cristian  zis „Doctorul” , Suhai Gheorghe , zis”Gică”  şi Curuţiu Ciprian Nicolae  zis „Ţipa”.

 

2 COMENTARII

  1. Daca sint adevarate afirmatiile facute in articol ,este strigator la ceruri despre aceasta NICO!! La serviciu era o tacuta si o mutaloaca de nimeni nu sa gindit vreo clipa ca ar fi in stare de asa ceva; dar vedeti ca stai o viata cu un om si mananci un vagon de sare si nu stii de ce e in stare! DOAMDE MARE TI-E GRADINA!

  2. VEDETI FIECARE OM ISI GASESTE NASUL .PACAT CA CEI CE AU ANGAJAT-O LA PFR NU AU FOST IN STARE SA VERIFICE PE CINE AU ANGAJAT .SI CA EA MAI SUNT POATE ZECI SAU SUTE ANGAJATI.DE ACEA MAI ARE ASA O IMAGINE .MAI IN LOC SA AJUTE CETATENII EI ADUC MOARTEA ,SI ATUNCI CICA NU NE AJUTA CETATENII SA CAPTURAM PE CEI CE NU RESPECTA LEGEA DACA NICI NOI NU O RESPECTAM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.