ŞOCANT Ministrul Igaş susţine că aderarea la Schengen nu e influenţată de...

ŞOCANT Ministrul Igaş susţine că aderarea la Schengen nu e influenţată de corupţia din vămi

2
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a făcut, astăzi, o declaraţie şocantă, vorbind despre şansele României de a adera la spaţiul Schengen, după ce un oficial german a anunţat că ţara noastră nu va primi anul acesta undă verde pentru că nu există garanţii de asigurare a securităţii graniţelor. Igaş a subliniat, conform Mediafax, că faptele acelor vameşi sau poliţişti de frontieră identificaţi a fi implicaţi în acte de corupţie nu au legătură cu favorizarea persoanelor fără vize sau fără paşapoarte – aspecte care ţin de securitatea Spaţiului Schengen -, ci cu favorizarea celor care fac trafic la graniţă cu produse accizabile. „Sigur că există o decizie politică, care se va lua la sfârşitul lunii septembrie în Consiliul JAI.


Avem timp suficient să transmitem celor care mai au rezerve faţă de Romania, să asigurăm statele UE, încă o dată, că avem capacitatea de a securiza frontierele externe şi mă refer la frontiera cu Serbia, Ucraina şi RepublicaMoldova”, a afirmat Igaş. Ministrul a susţinut că, în special, la graniţa cu Serbia sunt reţinute persoane care încearcă să penetreze frontierele. El a mai adăugat că pe zona cu Serbia sunt montate camere video care monitorizează toată activitatea pe frontieră, supravegherea prin termoziviune se face în tot judeţul Timiş, iar în scurt timp şi în Caraş Severin.

2 COMENTARII

  1. asta da! un fin cunoscator! de ce nu ii dam crezare? asta e trauma inteleptilor:sunt intelesi abia dupa moarte!
    lasa-i igas sa rada de tine! tu esti un vizionar iar noi toti niste inculti!
    doamne, fa-ne sa-l intelegem! stii tu …..
    si cand te gandesti ce oameni politici vor studia generatiile viitoare la istorie…. te copleseste mandria de a fi contemporani cu ei! sau scarba? habar n-am! sau am?

  2. Titlurile in care mai marii zilei sunt corupti si actioneaza in interes propriu nu ar trebui sa mai poarte cuvinte precum soc, socant, incredibil, intelegeti ideea.
    Titlurile astea ar trebui scrise de genul PREVIZIBIL, ministrul x, a facut afacere cu banii statului si si-a incadrat rudele pe salarii foarte mari
    PREVIZIBIL, taxele au crescut iar salariile scad in continuare
    intelegeti ideea
    Normalitatea in tara asta este „legea nu exista pentru cateva mii de oameni care se rotesc la conducerea tribului, pardon a tarii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.