SCANDALOS Un judecător consideră că justiţia este o „prostie”. Plus ce crede...

SCANDALOS Un judecător consideră că justiţia este o „prostie”. Plus ce crede despre un primar

2
DISTRIBUIȚI

Redările înregistrărilor ambientale şi a discuţiilor telefonice purtate de principalii suspecţi, care au intrat în atenţia procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie în timpul amplei investigaţii legată de încrengăturile mafiote din dosarele care se află pe rolul Judecătoriei Bozovici, dovedesc faptul că justiţia era văzută de aceştia doar ca o afacere. În acest caz avocatul Cerasela Niţu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, iar preşedintele Judecătoriei Bozovici, Lucian Popuţi, este cercetat într-un dosar disjuns pentru o serie de infracţiuni grave de corupţie.  În încercarea sa de a o seduce pe investigatoarea DGA, pe care a asigurat-o că nu va pierde procesul pentru anularea unui proces verbal deoarece el este şeful Judecătoriei, Popuţi i-a făcut o serie de mărturisi la o cină prelungită. Judecătorul i-a explicat poliţistei sub acoperire că „puteam să plec de aici (de la Bozovici, n.a.) de multe ori. Da. În fine. Îs dezamăgit. Îs dezamăgit cel puţin din (neinteligibil…) nu ştiu (neinteligibil…). Ce e asta? O prostie! Justiţie? Vi şi îl iei pe unul care-i neimportant, hai să fim serioşi”. Popuţi a explicat că a rămas şi pentru că în zonă poate să hălăduiască cu maşina prin păduri şi că-i place zona.


„Bozoviciul are din păcate un primar imbecil. Bozoviciul are un primar foarte prost, dar zona e extraordinară”, i-a spus judecătorul investigatoarei, conform înregistrării ambientale. Preşedintele Judecătoriei Bozovici i-a oferit contravenientei inclusiv o altă soluţie de a fenta legea – „Dar mai e o variantă. De exemplu să-l amâni pe un an de zile, procesul. Într-un an de zile dacă nu […neinteligibil…] sancţiunea aplicată, se prescrie şi nu mai […neinteligibil…] gata. Chestii şi chestii! Există chestii aşa de … Păi una singură e, să se anuleze că e o porcărie procesul ăla verbal! Domne cum şi-o permis! Doamne! Ce nemernici! Inconştienţii! Mai ales săracul Goian. (râde – n.n.) Da, deci eu stăteam aşa la terasă, tu treceai […neinteligibil…] cu avocata … am zis, na, <<fustă scurtă, da, simpatic>>”

Marea grijă a Ceraselei Niţu a fost să nu fie trasă pe sfoară de Popuţi, iar la un moment dat chiar îi era frică să nu i se pregătească un flagrant după ce a aflat că urma să folosească un martor fals în proces. Într-o discuţie telefonică, Niţu i s-a confesat unui bărbat că „A, nu, nu, ştii de ce? Eu m-am întâlnit cu vaca aia şi mi-o făcut o figură … tipul ăla, prietenul meu [referindu-se la magistratul judecător Popuţi Lucian Mihai – n.n.], de nu îţi povestesc! […]  Şi… îîî, nu pot să-ţi spun prin telefon ce nemernic o fost, în sfârşit şi da’ mă doare în paişpe […]  Şi na, probabil că eram şi prost dispusă, că, chiar dacă veneai că am nişte nervi de numa’, numa’ numa’, de nesimţit ce e, ştii? Că are dreptate ăsta , ăăă LALA când zice că se şi miră cum pot să stau cu un gunoi la masă, ştii[referindu-se la magistratul judecător Popuţi Lucian Mihai – n.n.]? Că are dreptate când zice! […]  N-am băut eu Campari, aia o băut, dar nu o fost ăă  […]  O vrut să-mi facă un flagrant, nu, nu, n-o băut, dă-o dracului s-o ia!  ”. Ulterior, această frică i-a împărtăşit-o şi investigatoarei căreia i-a spus că „eu am ajuns foarte greu avocată, eu nu sunt decât de cinci ani avocată”. Oricum din experienţa sa, a asigurat-o pe poliţistă de faptul că absolut toţi judecătorii sunt corupţi –  „toţi îs o apă şi un pământ, toţi îs o apă şi un pământ…”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.