Cum a cerut Ştefan Alexandru să fie eliberat împreună cu fiii primarului...

Cum a cerut Ştefan Alexandru să fie eliberat împreună cu fiii primarului din Deta UPDATE 1 Decizia instanţei

3
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă s-au bătut şi s-au tăiat la sfârşitul lunii iulie în centrul oraşului Deta, astăzi, atât membrii  grupării Roman, cât şi Ştefan Alexandru au vorbit la fel în faţa Tribunalului Timiş, care a judecat recursul împotriva deciziei de prelungire a arestării preventive, cerând să fie liberi. Înjunghiatul Ştefan Alexandru, care a fost ţinut de escortă separat de fiii primarului din Deta,  a fost cel mai vorbăreţ şi le-a spus judecătorilor că ” toţi suntem tineri. Şi fraţii se mai ceartă între ei. Dacă am greşit, am făcut-o că suntem tineri. Vă rugăm să ne lăsaţi în libertate”.

Avocaţii grupării Roman au invocat faptul că prin conexarea dosarului lui Ştefan Alexandru s-au schimbat temeiurile arestării deoarece „se dovedeşte cel puţin că au fot provocaţi.


Trecerea timpului a diminuat pericolul social al faptelor. În sentinţa judecătoriei se invocă interesul presei pentru acest caz, dar dacă plecăm de la acest lucru niciodată nu îi vom mai elibera pentru că meseria jurnaliştilor este de a urmări cazurile”. Şi avocatul lui Ştefan Alexandru a invocat presa, susţinând că „poate fi clientul emu eliberat pentru că a stat o perioadă rezonabilă în arest. A fost satisfăcută şi presa. Ştefan Alexandru a săvârşit presupusele fapte de care este acuzat doar ca să se apere”. Procurorul de şedinţă a solicitat respingerea recursurilor ca nefondate şi a precizat că ” inculpaţii nu au fost arestaţi pentru că a cerut presa, ci pentru că au intrat în cotradicţie cu legea penală. Temeiurile care au stat la baza arestării nu s-au schimbat, iar lăsarea inculpaţilor în stare de libertate prezintă pericol pentru ordinea publică”. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 1 Tribunalul Timiş a respins recursurile ca nefondate, cei şase inculpaţi rămânând în arest.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.