Dorin Cândea, preşedinte la Consiliul Judeţean Timiş

Dorin Cândea, preşedinte la Consiliul Judeţean Timiş

7
DISTRIBUIȚI

PD-L Timiş este lovit, în ultima perioadă, de tot felul de chestiuni penale. Deschiderea a fost făcută de însuşi preşedintele filialei – Constantin Ostaficiuc, care a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate în scandalul Ornella Design şi s-a ales şi cu o plângere penală. Ca să-şi minimalizeze pierderile de imagine a făcut o declaraţie scurtă, după care s-a ascuns în biroul său. A urmat apoi scandalul arestării de către DNA în dosarul „bani pentru PD-L” a doi oameni de bază din echipa sa – Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan. Dacă înainte de arestare, şeful ITM Timiş era considerat ca fiind „unul dintre cei oameni ai mei cu sânge în instalaţie”, după ce s-a auzit zăngănit de cătuşe, Ostaficiuc, zis şi „Brandu” sau „Preşedintele”, a amuţit.


S-a ferit ca dracul de tămâie să spună orice despre acest subiect, chiar dacă era vorba despre doi oameni importanţi din partid care adunau prin şantaj bani pentru filiala pe care o conduce. urmat apoi dezvăluirea PRESSALERT.ro despre condamnarea şefului RAR Timiş, Dorin Cândea, pentru înmatriculări de maşini cu acte false. Dacă până la momentul publicării acestei informaţii ai fi putut crede că nimeni n-a ştiut nimic în partid despre trecutul dubios al lui Cândea, nici după nu s-a întâmplat ceva. Cândea a rămas pe funcţie din motive…tehnice, în ciuda trecutului său care intră în contradicţie totală cu funcţia pe care o ocupă acum. Ostaficiuc dă tot mai multe semne că nu mai poate controla ca-n vremurile sale bune filiala. Orice grup de interese mai răsărite din partid îl transformă într-un simplu spectator, fiind prizonierul propriei neputinţe. Depinzând de prea mulţi, în ciuda aerului său public de lider atotputernic, „Brandu” se topeşte cu fiecare zi. În aceste condiţii, Dorin Cândea poate să candideze nu pentru primar la Sânandrei, ci la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Pentru că are cel puţin un avantaj în faţa lui Ostaficiuc – este deja reabilitat.

7 COMENTARII

  1. Monica Macovei a anuntat luni ca Biroul Politic National al PDL a adoptat Codul de Etica in baza caruia partidul ii va sanctiona pe membrii care au fost condamnati penal sau au colaborat cu Securitatea, dar si pe cei care sint in conflict de interese sau nu-si depun la termen declaratiile de avere si de interese. Daniel Buda, Presedintele comisiei de Etica a PDL – organismul care va aplica practic sanctiunile – a fost ales la congresul din mai 2011.

    Fapte care atrag sanctiuni, potrivit declaratiilor Monicai Macovei:
    – condamnarea penala
    – arestarea preventiva
    – indicii temeinice pentru unele fapte penale
    – incompatibilitatile constatate de instante
    – conflictul de interese pina la gradul 2 inclusiv
    – stabilirea colaborarii cu Securitatea, stabilita definitiv de o instanta
    – incalcarea grava a normelor de morala publice de catre membrii aflati in functii in institutii publice
    – mentinerea functiilor platite in cadrul sindicatelor de catre membrii de partid alesi in functii publice
    – nedepunerea la termen a declaratiilor de avere si interese
    – activitatea in folosul altui partid

    Sanctiunile prevazute:
    – Excluderea din partid in cazul condamnarii definitiva sau a stabilirii colaborarii cu Securitatea
    – Suspendarea din partid (nu e automata) in cazul trimiterii in judecata
    – Retragerea sprijinului politic
    – Suspendarea pe anumite termene a calitatii de membru sau suspendarea din functiile detinute in institutii publice

  2. Bun articol!

    ca mai toate de aici.

    E bine ca exista un astfel de ziar.

    majoritatea ziarelor din Timisoara nu indraznesc sa atace coruptia de la nivel inalt.

    Slava domnului, e din plin coruptie in acest oras, in absolut toate domeniile!!

  3. domnu dorin candea este un profesionist de mana intai si om politic de rang inalt. domnu bota este teleghidat de psd sa discrediteze cei mai valorosi oamnei ai PDL. dar nu va reusi ca electoratul nostru este mai inteligent decat al lor si tot noi vom castiga alegerile cu domnu ostaficiuc. basescu, doamna udrea si dom’ boc in fruntea noastra. sa traiasca PDL si fruntasii lui. uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Vreau sa felicit autor pentru un articol scris excelent, de au adevarat profesionist. Ostaficiuc mai bine ar desfinta PDL Timis si s-ar retrage la pensie pentru ca el si cu partidulul lui au facut destul rau Tarii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.