După ce l-a lăudat pe Boc, regele asfaltului din Banat câştigă lucrări...

După ce l-a lăudat pe Boc, regele asfaltului din Banat câştigă lucrări de peste 516 milioane lei de la stat

6
DISTRIBUIȚI

Asocierea condusă de firma Confort a lui Georgică Cornu, supranumit regele asfaltului din Banat, a fost desemnată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, ca şi câştigătoare a lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru judeţele Timiş şi Hunedoara în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).  Asocierea formată din SC Confort SA, SC Bring Consult SRL şi SC Triskele SRL  va primi  516.831.381,14  lei plus TVA pentru 490 de kilometrii de drumuri comunale, judeţene sau reabilitări de străzi din cele două judeţe. În judeţul Timiş, conform PNDI, banii se vor duce doar localităţi conduse de primari PD-L sau independenţi apropiaţi partidului de guvernământ, nici un leu nefiind alocaţi pentru comunele conduse de edili PSD sau PNL.

Georgică Cornu, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, s-a remarcat la ultima vizită a premierului Emil Boc prin laudele aduse pentru măsurile economice pe care le-a luat în ultima perioadă. Firmele regelui asfaltului sunt abonate, în ultimii ani, la marile proiecte finanţate de stat, fiind constructorul favorit al Consiliului Judeţean Timiş condus de pedelistul Constantin Ostaficiuc. Confort a câştigat licitaţia pentru construcţia corpului nou al Consiliului Judeţean Timiş, dar şi deponeul ecologic de la Ghizela, un proiect de peste 30 milioane euro.

Printre proiectele adjudecate de firmele controlate de Cornu se numără reabilitarea cu fonduri europene a tronsonului Buziaş – Lugoj şi a celui de 24 de kilometri de la Sânnicolaul Mare până la limita cu judeţul Arad, pentru 53 milioane de lei.


Culmea este că în ambele cazuri echipa agreată de CJ Timiş a fost identică – asistenţa tehnica – Search Corporation SRL, supervizarea lucrărilor – Ventra Project Management Srl – Utiber Kozuti Beruhazo Kft, iar execuţia –  Confort SA. În cazul drumului de la Sânnicolaul Mare, lucrarea a fost câştigată după ce Confort a contestat la CNSC rezultatul. Numărul mare de proiecte câştigate de firma regelui asfaltului din Banat a dus la imposibilitatea de a se asigura personalului de specialitate obligatoriu. Prin bunăvoinţa lui Mugurel Borlea, directorul Direcţiei Investiţii şi Managementul Proiectelor din Consiliului Judeţean Timiş, specialiştii au fost plimbaţi dintr-un proiect în altul, acestea fiind şi câştigate. Întârzierile în cadrul proiectelor au fost acceptate de CJ Timiş, condus de Ostaficiuc, ajungându-se în situaţia ca în cazul drumului de la Buziaş la Lugoj să fie amânat de trei ori de la 28 noiembrie 2010 la 31 mai 2011 si, ulterior, la 30 august 2011, dar nici acesta respectat. Lucrările de slabă calitate au făcut ca deşi lucrarea să nu fie recepţionată de consiliul judeţean să apară denivelări şi gropi.

Georgică Cornu a declarat pentru PRESSALERT.ro că ” am câştigat pentru că am avut preţul cel mai mic. Pe locul doi a fost Delta, firma pedeliştilor. Deocamdată sunt prafuri electorale cu PNDI-urile astea pentru că sunt probleme cu finanţarea. Trebuia să semnăm, ieri, contractul, dar s-a amânat. Am câştigat atâtea proiecte pe preţuri mici, pe contestaţii în instanţă. Încasarea banilor de la stat, după ce faci lucrările, este o mare problemă. Într-adevăr l-am lăudat pe premierul Boc pentru măsurile economice. A vorbit frumos, dar  de făcut mai greu. Cine trebuia să câştige? O firmă din Italia, din Spania? În topul constructorilor din România sunt al doilea după Hidroconstrucţia. Dacă am fi o firmă de apartament care face profituri uriaşe aş înţelege să vă întrebaţi de ce câştigăm.  Cine să facă marile investiţii în România dacă nu statul? Privatul mai face o hală, ceva, dar sunt lucrări mici. Mai sunt şi întârzieri de lucrări, dar apar şi din cauză că sunt multe greşeli de proiectare. Să construieşti înseamnă multă muncă. Dacă vine cineva să cumpere grupul de firme acum îl vând”.

 

 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.