Motivarea arestării de către Tribunalul Timiş a comisarului şef Dorin Militaru, şeful Biroului Logistic din cadrul Poliţiei Caraş Severin care mai avea două săptămâni până la pensionare şi a Loredanei Miulescu, avocat în Baroul Constituţional, scoate la iveală noi detalii privind modul de acţiune al celor doi. Cei doi sunt acuzaţi de DNA de trafic de influenţă. Ancheta a început în 5 mai 2011, când la DNA Timişoara a fost depus un denunţ în care-l acuzau pe Militaru că a pretins 5.000 euro pentru a-i asigura un post de agent. „Afacerea” urma să fie rezolvată prin intermediul Loredanei Miulescu care ar fi avut „pile” în structura centrală a MAI. Când încă era şeful Centrul Militar Judeţean Caraş Severin, Dorin Militaru i-a cerut denunţătorului 1.000 euro pentru a-l ajuta să se angajeze ca pompier. L-a asigurat că „după ce va promova probele sportive eliminatorii, prin intermediul unei peroane implicate direct în organizarea concursului, îl va sprijini şi la examenele scrise, unde candidatul urma a fi contactat în sala de concurs de către o persoană, care-i va dicta răspunsurile corecte la testele grilă. Pentru că sprijinul promis în schimbul sumei de 1.000 de euro nu s-a materializat şi făptuitorul nu a promovat concursul, după aproximativ o lună inculpatul Militaru Dorin a restituit suma ce i-a fost remisă pentru a fi „cumpărat” unul din organizatorii concursului”. După ce a fost mutat la Poliţia Caraş Severin, Dorin Militaru l-a contactat telefonic pe denunţător şi i-a oferit un nou job – agent. A dat 5.000 euro Loredanei Miulescu, prezentată ca om de încredere, dar tânărul a aflat că nu se mai fac angajări. A încercat să ia legătura cu cei doi, dar nu a reuşit decât după câteva luni să vorbească la telefon cu Dorin Militaru. Acesta „i-a cerut să mai aibă răbdare, că totul se va rezolva, că omul de la structura centrală a poliţiei la care urma să se apeleze a rămas pe post şi l-a asigurat pe I. M. că se va rezolva problema sa. În discuţia telefonică purtată cu denunţătorul, Militaru Dorin a încercat să insinueze că nu el este persoana care a luat banii”, toată răspunderea revenindu-i femeii. Deşi comisarul şef a susţinut în permanenţă că nu este vinovat şi nu ştia nimic despre afacere, s-a constatat că „din cuprinsul convorbirilor telefonice purtate între inculpaţi, interceptate şi înregistrate în cauză, a rezultat că inculpaţii se înţelegea să adopte aceleaşi tactici de amânare şi de inducere a calmului, pentru ca partea şi martorii să nu ajungă să relateze organelor de urmărire penală starea de fapt”.
Când la presiuni s-a înapoiat 1.000 euro, a fost întocmit un act în care se preciza că suma pentru angajare este de fapt „un împrumut”.
dar în realitate prin acest act cei doi vroiau să-şi creeze o apărare şi ” intenţionau doar să liniştească familia denunţătorului şi să mai câştige timp pentru a-şi putea plăti şi alte datorii pe care le aveau faţă de alţi creditori„. Într-o discuţie purtată cu denunţătorul şi înregistrată de anchetatori, comisarul şef Militaru a susţinut că împreună cu Miulescu „au făcut toate demersurile pe lângă persoane influente din Bucureşti, pentru a „aranja” concursul pe care urma să-l susţină denunţătorul în vederea angajării în cadrul poliţiei. Mai mult, inculpatul i-a relatat denunţătorului că nu a făcut toate aceste demersuri doar pentru angajarea denunţătorului, afirmând că are o listă pe care se află în total 8 persoane aflate în situaţia denunţătorului şi că suma totală colectată de el şi de inculpată de la grupul de persoane pentru „rezolvarea” angajării ar fi în cuantum total de 34.000 de euro”.De altfel, în timpul anchetei, din discuţiile purtate de cei doi inculpaţi a reieşit că se fac presiuni asupra lor pentru a mai restitui bani şi unei alte familii, care a dat bani pentru angajarea băiatului la Poliţia Caraş Severin. Acest lucru a fost confirmat de Miulescu în timpul anchetei.
„Prin aceasta cei doi inculpaţi şi-au dovedit dispreţul faţă de prestigiul instituţiei din care inculpatul Militaru Dorin făcea parte şi faţă de onoarea ofiţerilor în numele cărora pretindeau sumele de bani, insistând în a afirma că le este indiferentă respectarea procedurilor legale care ar trebui să guverneze concursurile de accedere în profesie. Inculpatul Militaru Dorin a dovedit disponibilitate în negocierea prerogativelor superiorilor săi, arătând în numeroase ocazii că nu înţelege să procedeze decât ilegal, că îi este indiferent faptul că rolul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş – Severin este cel de exponent al politicii statului de prevenire şi combatere a infracţionalităţii. Prin demersurile sale de racolare a unor potenţiali „clienţi” de la care să obţină importante sume de bani, inculpatul Militaru Dorin a dovedit că-i este străină noţiunea de onoare, specifică corpului ofiţerilor, că este animat doar de interesele sale meschine de îmbogăţire, profitând de prestanţa poziţiilor ocupate de-a lungul vremii„, se arată în decizia instanţei.
hai , lasa-mă.noțiunea de onoare????
Obrazul „subtire”, cu cheltuiala se tine…
nu vorbiti fara sa cunoasteti omul.Pacat ca punem etichete asa usor.Militaru nu e nici vreun bogatan nici vreun corupt , e doar un om cum au mai ramas putini…
Domnule Bota Dragos,de ce minti?Unde ai vazut tu ca scrie asa in decizia instantei?Te-ai interesat cat de meschin si bogat e,inainte sa scrii ?Crezi in Dumnezeu?Daca crezi,roaga-te sa te ierte ca esti total in ceata sau poate asa trebuie sa sa-ti faci meseria…