EXCLUSIV Comisarul şef Militaru, protejatul lui Frunzăverde: „vroiai să scrie în hârtie...

EXCLUSIV Comisarul şef Militaru, protejatul lui Frunzăverde: „vroiai să scrie în hârtie că e şpagă?” UPDATE Decizia instanţei

3
DISTRIBUIȚI

Comisarul şef Dorin Militaru şi Loredana Miulescu, avocat în Baroul Constituţional, au primit de la procurorii DNA Timişoara, azi noapte, ordonanţe de reţinere pe 24 de ore, fiind acuzaţi de trafic de influenţă. Dacă şeful Biroului logistic din Poliţia Caraş Severin a refuzat să dea declaraţii, invocând dreptul al tăcere, partenera sa de afaceri a recunoscut faptele pentru care este anchetată. Surse demne de încredere din Poliţia Caraş Severin au declarat că Militaru este unul din protejaţii liderului PD-L Sorin Frunzăverde, preşedintele consiliului judeţean fiind cel care l-a susţinut pentru a trece de la Ministerul Apărării Naţionale, unde a fost şeful Centrului Militar Judeţean, la MAI. Contactat de PRESSALERT.ro, Frunzăverde a negat informaţia potrivit căreia ar fi naşul lui Militaru, susţinând că „nu este finul meu. Nu avem legături de familie. Sunt doar nişte potriveli. Sigur că îl cunosc”.

Din probele adunate de procurorii DNA a reieşit că în 2008, când încă era şeful Centrului Militar Judeţean Caraş Severin, Dorin Militaru i-a propus denunţătorului, pe care l-a cunoscut prin intermediul unor cunoştinţe, să-l ajute să se angajeze la pompieri. În schimbul acestui serviciu i-a pretins 1.000 euro, promiţându-i că în sala de examen va veni cineva care să-i dea răspunsurile. N-a venit nimeni şi după o perioadă de timp, la insistenţele păcălitului, Militaru a restituit banii. După câteva luni, la scurt timp după ce s-a transferat la Poliţia Caraş Severin,proaspătul comisar şef l-a contactat pe denunţător, întrebându-l dacă nu vrea alt job. Mai precis să intre-n Poliţie unde urmau să fie scoase la concurs zece locuri. Pe motiv că încă nu ştie cum merg lucrurile în MAI, Militaru i-a prezentat-o pe Loredana Miulescu, care ar fi avut „pilele” la Bucureşti pentru a rezolva. Preţul cerut – 5.000 euro, banii fiind plătiţi în două tranşe.

După ce a dat banii, tânărul a tot aşteptat să fie angajat de cei doi, dar fără succes. Timp de doi ani l-au plimbat pe drumuri, promiţându-i că lucrurile se vor rezolva. Când a văzut că şi-a luat plasă a doua oară, „clientul” şi-a cerut banii înapoi. La presiunile familiei denunţătorului, Miulescu i-a dat anul acesta înapoi 1.000 euro şi pentru a acoperi totul a făcut o hârtie din care reieşea că restituie o tranşă din cei 5.000 euro „împrumutaţi”.


Când a văzut că nu mai primeşte şi restul de bani, tânărul i-a denunţat pe cei doi la DNA. În timpul întâlnirilor monitorizate de anchetatorii de la „Anticorupţie”, comisarul şef a recunoscut că au încercat prin acel act de „restituire” să se acopere în cazul unei eventuale plângeri. „Am scris împrumut. Ce, vroiai  să scrie în hârtie că e şpagă?”, i-a spus poliţistul clientului său. Pentru că omul cerea banii, Miulescu a fost de acord să întocmească o nouă hârtie în care se angaja să plătească diferenţa de bani. După întâlnirea dintr-o cofetărie din Reşiţa în care a completat hârtia, femeia a fost ridicată de procurorii şi poliţiştii de la DNA, comisarul şef fiind „umflat” de la serviciu. Din anchetă a reieşit că mai există cel puţin un caz în care s-a procedat după aceeaşi metodă.

Cei doi urmează să fie prezentaţi, astăzi, cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiş. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli ultimele informaţii din acest caz.

UPDATE 1 Audierile de la Tribunalul Timiş au durat mai bine de trei ore, procurorul DNA solicitând instanţei arestarea celor doi pe 29 zile. Comisarul şef Militaru a încercat în faţa judecătorului să se apere, susţinând că denunţătorul când i-a dat prima oară cei 1000 euro pentru a-l angaja la Pompieri nu a vrut să ia banii. Conform variantei acestuia, când a venit cu plicul a insistat să-i dea banii înapoi, dar tânărul a refuzat. După câteva zile, i-a dat banii înapoi. Nici în privinţa angajării la Poliţie, Militaru nu a recunoscut de bani, afirmând că nu ştia că Miulescu îi va cere bani. Femeia a recunoscut acuzaţiile aduse de anchetatori, dar a încercat să-l scuze pe poliţist. Miulescu a susţinut că avea nevoie de bani pentru că avea probleme financiare.  Avocaţii celor doi au susţinut că nu se impune arestarea, nefiind un pericol pentru ordinea publică. Avocatul lui Militaru a explicat că al său client nu este un poliţist în adevăratul sens al cuvântului deoarece a lucrat 30 de ani în armată şi în momentul în care  negocia bani pentru angajări nu-şi dădea seama că el comite o infracţiune. În plus, a susţinut că Militaru le-a stat în gât celor de la Poliţie după ce a fost mutat din armată la MAI. În plus, a afirmat că trebuie să se ţină cont şi de faptul că „sunt situaţii când cărăşenii au nevoie de o protecţie suplimentară. Simt ei nevoia asta”. Afirmaţia a stârnit zâmbete în sală, în condiţiile în care şi magistratul care judecă este din Caraş Severin.  Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 2 Tribunalul Timiş a dispus arestarea pe 29 de zile a comisarului şef Dorin Militaru şi a Loredanei Miulescu, imediat avocaţii celor doi declarând recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara.

3 COMENTARII

  1. ceva nu se leaga. daca militianul asta e protejatul lui frunzaverde si pdl-istii astia nenorociti taie si spanzura in tara asta, fura si abuzeaza tot, controleaaza justitia, procurorii si politia cum dracu de l-au arestat pe asta?

  2. O fi procurorii si politia din Germania care au pus sechestru pe casele tiganilor. Au mai ramas cateva zile prin zona si au facut un ,,bonus,, !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.