EXCLUSIV Cum a legalizat, astăzi, Ostaficiuc şmenul parcelei A0 de la PITT...

EXCLUSIV Cum a legalizat, astăzi, Ostaficiuc şmenul parcelei A0 de la PITT pentru firma familiei

7
DISTRIBUIȚI

În mare tăcere, astăzi, prin aprobarea dată de plenul Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc a legalizat concesionarea ilegală a parcelei A0 din Parcul Industrial şi Tehnologic către firma Ornella Design SRL, unde acţionari sunt soţia sa, fiica şi ginerele său. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că firma preşedintelui CJ Timiş a primit respectiva parcelă în condiţiile în care aceasta nu apărea, la momentul semnării contractului, în planurile urbanistice ale PITT. Cea mai bună dovadă a fost faptul că pe pagina oficială a parcului, „parcela de aur” nu exista, despre terenul aflat chiar la intrarea în PITT vorbindu-se doar în momentul în care a fost concesionat firmei familiei Ostaficiuc Ulterior, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că şeful CJ Timiş este în conflict de interese în scandalul Ornella Design şi că procedura prin care a fost concesionată a fost una ilegală, nerespectându-se procedurile, sesizând şi DNA.

Consilierii judeţeni au avut, astăzi, pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru „modificarea şi completarea Hotărârii CJT nr.9-2007 privind aprobarea documentaţiei pentru concesionarea terenului din perimetrul Parcului Industrial şi Tehnologic Timişoara”.


Principalele discuţii au fost legate de modificarea câtorva prevederi din contractul cadru. Cu toate acestea, în anexa 2 a caietului de sarcini, care a devenit act oficial, odată cu adoptarea de către plen, a fost inserată o listă a parcelelor din PITT şi a dimensiunilor acestora. Planul nu este cel iniţial cu 25 de parcele, ci unul cu 26, fiind introdusă şi parcela A0 în suprafaţă de 816 metri pătraţi, care a fost concesionată firmei Ornella Design. Plenul a aprobat, conform tradiţiei, fără nici o discuţie această schimbare extrem de importantă. Întrebat de această modificare, Constantin Ostaficiuc a explicat că „Timişoara este într-o permanentă dezvoltare. Această modificare a fost aprobată pentru că apar zilnic modificări ale PUZ-urilor şi PUD-urilor”.

7 COMENTARII

  1. Omu’ , pai nu te-ai prins ca sunt pe-o mana ? Doar se stie de prietenia ,,dezinteresata” dintre cei ,,doi” lideri ! Banu’ conteaza !

  2. Se inventeaza fel de fel de povesti de adormit copii doar sa nu fie demascati adevaratii hoti ai tarii.Oare atat era de prost sa faca o ilegalitate,sa isi pericliteze pozitia,mai ales fiind stiute persoanele care il vaneaza in fiecare zi,dar fara rost

  3. ar trebui sa se miste DNA-ul mai repede in cazul barbosului astuia, mai ales ca ANI a constatat si alte aspecte. sa plece nesimtitii astia de portocalii odata ca asa de rau n-a mai fost in tara asta niciodata. Jos pdl -ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.