EXCLUSIV Cum a încercat un judecător să seducă un investigator DGA

EXCLUSIV Cum a încercat un judecător să seducă un investigator DGA

4
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în dosarul în care avocatul Cerasela Niţu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă scoate la iveală detalii incredibile despre cum împărţirea dreptăţii a fost transformată într-o afacere privată patronată de preşedintele Judecătoriei Bozovici, judecătorul Lucian Popeţi. Înregistrările telefonice şi ambientale arată modul în care magistratul a ignora legea atunci când avea alte interese. Chiar în ziua în care  Floriana Negară, investigatoarea DGA, a contactat-o pe Niţu pentru a-i cere ajutorul să conteste procesul verbal de suspendare a permisului de conducere, judecătorul a luat-o la ochi. După ce a zărit-o pe o terasă a sunat-o pe avocată şi i-a spus că „vreau să-i ţin eu de urât(…) Mi-e cam ruşine să ştii”. După ce Niţu i-a spus clientei că „stai şi tu cu domnul judecător”, Popeţi s-a interesat ce problemă are clienta avocatei. Preşedintele Judecătoriei Bozovici a încălcat toate regulile, încercând să intre în graţiile poliţistei sub acoperire. A sunat să rămână un grefier la serviciu pentru că programul s-a terminat ca să înregistreze plângerea împotriva procesului verbal. Când investigatoarea a ajuns în biroul judecătorului, acesta i-a spus „eşti arestată”. Grefiera care a rămas să înregistreze documentul nu se pricepea să folosească sistemul ECRIS aşa că a fost nevoie de ajutorul unei alte colege care le-a dat indicaţii prin telefon.

În 9 iunie 2011, investigatorul a vorbit cu Cerasela Niţu care i-a spus că este ziua judecătorului şi i-a sugerat să se întâlnească cu acesta. Cei doi s-au văzut seara, la Grota Haiducilor din Băile Herculane, unde discuţiile pe tema procesului au continuat. Magistratul a încercat să o liniştească pe femeie, dându-i mai multe variante prin care ar fi putut să scape de sancţiune „nu m-am uitat peste procesul verbal.  Peste procesul ăla verbal. Că poate să fie nul. Că-i şi completat de ei şi e nul. E nulitate absolută! Da şi am uitat să mă uit pe el. Doamne, numai procese verbale (râde). Poliţiştii de obicei..ăă.. fac…nu completează ei corect şi nu.. Păi dar unul ştia să scrie şi unul să citească. Nu că sunt foarte buni poliţişti. Dar atâţia nervi cu procesul ăsta verbal.  Stai liniştită„. Chiar dacă dosarul a fost repartizat la altă judecătoare, Popeţi a asigurat-o pe femeie că nu este nici o problemă „Dar nu contează unde a picat […neinteligibil…] o picat la subalterna mea. Na. Eu îs preşedintele judecătoriei, eu îs şeful acolo. Dar care-i problema?… Da. Bun mă da … tu deci … ţi-am zis, asta e marea problemă, că nu-ţi iei carnetul! Lasă că ţi-l iei.


Lasă! Îţi zic să nu te stresezi, ce ai vrea să-ţi zic? Vrei să, ce scrie în sentinţă sau ce vrei să-ţi zic? Câte rânduri sunt în sentinţă? Păi na şi atunci! Altceva … Vrei să-ţi zic pe şleau că-i favorabilă? Stai calmă, ţi-am zis! Ce ai vrea să-ţi zic! Doamne …!(…)Păi şi nu ţi-am zis că stai liniştită, ce vrei să-ţi mai zic? Doamne! Stai liniştită… Ştiu, te stresezi inutil… Doamne cât stres generează un poliţist! Îţi dai seama!? Lasă nu te stresa, pe bune, pe bune, na, nu glumim, că nu glumim! Nu te stresa!”. Ca să-i dovedească poliţistei că vrea să o ajute, a învăţat-o să amâne procesul până în vacanţa judecătorească din vară şi ” în august ţi-l soluţionez. Că eu judec toate, indiferent că e completul meu sau ălealalte. Da, cere un termen mai lung că e plecată şi ea în concediu, na nu-i vreo chestie. Da, deci asta e o porcărie, chestia cu procesul-verbal, lasă-l naibii! Ţi-l rezolv, ho! Faci riduri! Şi după aia o să fi scorpion cu riduri. Nici nu ştiu dacă există. (râde – n.n.) […neinteligibil…] Ce o iei de la capăt, tu […neinteligibil…]. O să scriem pe o foaie albă cu … negru. (râde – n.n.) Sentinţa o să fie scrisă cu negru pe o foaie albă… Ce o iei de la capăt, tu […neinteligibil…]. O să scriem pe o foaie albă cu … negru. (râde – n.n.) Sentinţa o să fie scrisă cu negru pe o foaie albă… Nu ştiu. Joi, într-o primă joi din august. Când e? Nu, cere un termen nou şi eu îi spun la aia [referindu-se la judecătoarea Pascariu Rodica – n.n.]: „da”, să-ţi încuviinţeze noul … şi o să-l amâne în august şi gata. Mare lucru! Şi în august, nu ştiu când, joi, prima joi, nu a doua joi sau a patra joi […neinteligibil…] nu mai ştiu când, că vin termenele, că atunci vin şi arestaţii, joi. Numai joi vin… Da, nu-i altcineva. Dar şi dacă era ea, ce-i [referindu-se la judecătoarea Pascariu Rodica – n.n.] … o chestie … Cred că-i şi greşit procesul ăla verbal, trebuie să mă uit eu pe el. Îi nul. O fi ceva greşit în el”. Preşedintele Judecătoriei Bozovici nu a mai judecat el procesul pentru că a plecat în concediu, dar investigatoarea a avut câştig de cauză pentru că avocatul Cerasela Niţu a dus un  martor mincios. Judecătorului i s-a dat neînceperea urmăririi penale pentru că promisiunii îi lipseşte „condiţia corelativă a pretinderii unui folos, de orice natură, pentru sine ori pentru altul, atrăgând însă răspunderea disciplinară a magistratului judecător Popuţi Lucian Mihai”. Consiliul Superior al Magistraturii urmează să fie sesizat asupra gravelor abateri. Contactat de PRESSALERT.ro pentru a comenta afirmaţiile care sunt probe la dosar, judecătorul Popuţi a susţinut că „Nu există aşa ceva. Nu ştiu de nimic aşa ceva. Nu am cunoştinţă de aşa ceva. De la dumneavoastă aud pentru prima oară lucrurile astea”. De altfel şi în declaraţia dată ca făpuitor la DNA, judecătorul a susţinut că nu a încercat sub nici o formă să o avute pe clienta avocatei Niţu.

4 COMENTARII

  1. Si acest om poate sa mai poarte roba de judecator?Cum poate sa mai judece acest om sau chiar mai mult, sa fie seful unei Judecatorii?
    este groaznic ce se poate intampla in justitia din tara noastra….

  2. „Judecătorului i s-a dat neînceperea urmăririi penale pentru că promisiunii îi lipseşte “condiţia corelativă a pretinderii unui folos, de orice natură, pentru sine ori pentru altul, atrăgând însă răspunderea disciplinară a magistratului judecător Popuţi Lucian Mihai”. Consiliul Superior al Magistraturii urmează să fie sesizat asupra gravelor abateri.”

    Bine, bine domnilor magistraţi, dar de infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice-art.248 Cod Penal nu aţi auzit?

  3. Si ceea ce se vede este, pesemne, doar varful iceberg-ului… si se intampla mai pe la toate ministerele, ca doar oameni suntem, asa-i ori ba?!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.