EXCLUSIV Cum s-a apărat primarul din Biled în instanţă la acuzaţiile DNA

EXCLUSIV Cum s-a apărat primarul din Biled în instanţă la acuzaţiile DNA

3
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Biled, pedelistul Leontin Duţă,  a fost audiat, astăzi, la Judecătoria Timişoara în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2010, pentru tentativă de fraudare a fondurilor europene. Duţă a depus documente la APIA prin care a solicitat obţinerea de subvenţii pentru păşunea comunei, în condiţiile în care aceasta era închiriat asociaţiei „Viitorul bilezean”, iar ulterior a dat o parte din teren şi Asociaţiei Crescătorilor de Vaci cu Lapte din Timiş.  Cele două asociaţii s-au judecat, în final, instanţa constatând ilegalitatea comisă şi dând dreptate celor de la Viitorul Bilezean. Toate acestea nu l-au împiedicat pe primarul Duţă să semneze, fără aprobarea consiliului local, o serie de documente prin care solicita APIA, în mai 2009, primirea de subvenţii europene pentru o suprafaţă de 63,70 de hectare din păşune, care era deja arendată.


Pedelistul a semnat inclusiv declaraţii pe proprie răspundere prin care susţinea că terenul respectiv nu a fost arendat. Peste câteva zile a revenit cu o altă solicitare prin care cerea subvenţia de 50 de euro pe hectar pentru alte 318 hectare.

După ce s-a folosit de toate mijloacele pentru a amâna judecarea procesului, astăzi, primarul a fost audiat la Judecătoria Timişoara. Duţă nu a recunoscut acuzaţiile aduse de DNA şi a explicat că a solicitat subvenţiile, bazându-se pe discuţiile care au avut loc în consiliul local, chiar dacă nu a existat o hotărâre pentru a-l împuternici să solicite banii europeni. „Nu am intenţionat să prejudiciez nici una dintre cele două asociaţii, ci doar să obţin pentru comuna Biled toate sumele. Am făcut toate acele demersuri bazându-mă pe faptul că exista litigiul cu Asociaţia Viitorul Blielezean şi că vor pierde. Conform contractului pe care-l aveam, aceştia, în condiţiile în care apăreau şi alte asociaţii,  trebuiau să renunţe total sau parţial la suprafeţe. Hotărârea de consiliu local ca să cer subvenţiile a fost luată, s-a discutat pe această temă, dar nu a fost redactată ca atare. Când m-am dus la APIA, domnul Faur mi-a spus să depun documentele. bani toţi erau pentru comunitatea locală”, a declarat Duţă. La următorul termen urmează să fie audiaţi mai mulţi martori.

3 COMENTARII

 1. – de ce nu apare nici un comentariu?
  – nu mai sunt interesati bilezenii de comuna lor? Comuna in care nu s-a investit nimic de cel putin 6-7 ani.
  – sau poate sunt satui de atatea procese ale primarului si din care tot iese basma curata.Se vede cu ochiul liber ca, banii stransi la primarie s-au cheltuiti pe fel de fel de proiecte, caiete de sarcini, fara a se realiza vreun obiectiv.
  – astept sa fiu contrazis de trepadusii primarului.

 2. Duta are dreptate , el a avut aprobarea tacita a celui care conduce Consiliul Local, adica Glodeanu Constantin, vestitul securist care a ajuns viceprimar in comuna noastra. Insa asta nu face decat sa ii incrimineze pe amandoi, ce daca ar avea aprobarea consiliului local? solicitarea de bani necuveniti de la APIA e la fel de grava si , cum zicea cineva mai sus „penala”.
  Daca nici in 2012 nu mergem cu toti la vot sa scapam de astia 2, inseamna ca ne meritam soarta.
  Apropo stie cineva care vor fi candidatii pentru alegerile de anul asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.