EXCLUSIV Judecătorul Popuţi, anchetat de DNA pentru infracţiuni grave. Află cine-s poliţiştii...

EXCLUSIV Judecătorul Popuţi, anchetat de DNA pentru infracţiuni grave. Află cine-s poliţiştii verificaţi în acelaşi dosar

0
DISTRIBUIȚI

Deşi a scăpat cu neînceperea urmăririi penale în dosarul în care avocatul Cerasela Niţu a fost trimisă în judecată de DNA şi în care a încercat să seducă investigatorul DGA, preşedintele Judecătoriei Bozovici, Lucian Popuţi nu poate sta liniştit. Asta pentru că procurorii anticorupţie au disjuns un alt dosar în care continuă să facă investigaţii şi în care magistratul este cercetat pentru infracţiuni extrem de grave – luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar sunt investigate şi avocatul Niţu şi doi poliţişti – comisarul şef Alexandru Jurchescu, actualul şef al Poliţiei Anina şi agentul de poliţie Iulian Munteanu, toţi având calitatea de făptuitori. Conform documentelor de la dosar, procurorii DNA au început verificările după ce au primit informaţii extrem de grave despre ce se întâmpla la Bozovici. Printre altele, judecătorul Popuţi este acuzat că a întocmit diverse acţiuni pentru unele dintre părţile din dosare, cereri pe care ulterior le-a judecat.


În mai multe cazuri, magistratul este suspectat că ar fi dat sentinţe extrem de blânde în schimbul unor avantaje – de la materiale de construcţii pentru vilele pe care şi le-a ridicat până la combustibil pentru maşină. De asemenea, preşedintele Judecătoriei Bozovici este verificat după ce a judecat un proces care a avut ca obiect încredinţarea unui minor la trei zile după înregistrarea dosarului în instanţă şi a dat câştig de cauză uneia dintre părţi, cu care ar fi avut o înţelegere. Într-un alt dosar a schimbat amenzile primite de diverse firme în avertismente şi chiar a anulat o sentinţă dată de o colegă de-a sa. Procurorii şi poliţiştii de la DNA Timişoara investighează de asemenea o serie de dosare în care erau infracţiuni la regimul rutier, unde inculpaţii au fost apăraţi de avocatul Marinela Niţu şi unde judecătorul Popuţi a dat sentinţe extrem de blânde. O altă acuzaţie este accea că prin intermediul poliţiştilor s-ar fi solicitat „unor oameni de afaceri locali sune de bani (ca „taxă de protecţie”) sub ameninţarea că vor sesiza-determina efectuarea de controale la sediul firmelor de către organele abilitate ( Gardă Financiară, Poliţie Economică), respectiv aplicarea de amenzi administrate în cuantum sporit”. Prezenţa judecătorului a fost semnalată „în anturajul unor persoane cu probleme penale”, unul dintre aceştia primind în două dosare sentinţe cu suspendare de la acelaşi magistrat, deşi avea cazier.  Toate dosarele suspecte au fost ridicate de la sediul Judecătoriei Bozovici în luna iulie, ancheta fiind în plină desfăşurare. Contactat telefonic, judecătorul Popuţi a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu ştiu nimic despre aşa ceva. Nu vreau să comentez”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.