Primarul PD-L din Teremia Mare, condamnat definitiv pentru că a bătut un...

Primarul PD-L din Teremia Mare, condamnat definitiv pentru că a bătut un consilier local

3
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Sîntean, primarul PD-L din Teremia Mare, a fost condamnat, astăzi, definitiv de Curtea de Apel Timişoara.  În aprilie 2008, unul dintre consilierii locali, Florentin Ibrian, a depus o plângere penală în care-l acuza pe primar de faptul că l-a atacat în timpul unui concurs organizat la primărie pentru ocuparea unui post de referent debutant pentru persoane cu handicap. Pentru că Ibrian a propus ca să se întocmească subiecte noi de către comisie, primarul, care era şi preşedintele comisiei, s-a enervat şi după o serie de înjurături, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a strâns de gât sub privirile celorlalţi membri ai comisiei. Când consilierul a revenit în sala unde se ţinea concursul, primarul a folosit din nou forţa pentru a-l scoate afară din clădire pe motiv că nu mai face parte din comisia de examinare. În timpul concursului, uneia dintre candidate primarul i-a luat ciorna şi a acuzat-o că vrea să copieze, deşi femeia avea acceptul membrilor comisiei de a folosi ciorna.


Procurorul a susţinut că  purtarea abuzivă a primarului a fost determinată de faptul că vroia să-l declare câştigător pe cel de-al doilea candidat care l-a ajutat în campania electorală, acest lucru întâmplându-se ulterior.

În recursul judecat, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara, avocatul primarului din Teremia mare a susţinut că prezenţa în comisia de examinare a unui consilier local ar fi fost ilegală. Deşi avocatul consilierului local a depus dovada că primarul a mai primit o amendă administrativă de la procurori tot pentru fapte de violenţă, Gheorghe Sîntean a susţinut că „eu sunt băiat echilibrat. Sunt toţi deranjaţi de mine că fără carte am ajuns primar şi le-am luat ciolanul din fasole”. Curtea de Apel Timişoara a respins ca neîntemeiate toate recursurile, aşa că primarul PD-L de la Teremia a rămas condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de doi ani şi jumătate, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi purtare abuzivă. De asemenea, acestuia i s-a interzis dreptul de a fi ales şi de a ocupa o funcţie  implicând exerciţiul autorităţii de stat şi a fost obligat să plătească despăgubiri morale de 3.000 lei celor două părţi vătămate din dosar. Sîntean este al doilea primar PD-L condamnat definitiv în ultimele săptămâni, după cel din Sânandrei.

3 COMENTARII

  1. Felicitari judecatorilor ca nu sau lasat intimidati si au facut ceea ce spune codul penal si ceea ce ” spune” constiinta lor. Inca odata felicitari.

  2. Rusine judecatorilor.Orice roman de rand ar fi fost condamnat de mult.
    Cei care sunt sprijiniti de P.D.L. vor fi protejati si de instante,caci justitia in romania se face in functie de interesele politice.Judecatorii sunt amenintatii de partidele de guvenamant cu verificarea averilor pentru ca dreptatea se imparte pe bani .Ori ce om de bun simt nu-l va mai vota pe infractorul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.