Angajaţii Romsilva fac propria lege în pădurile din Banat, ajungând până la călcărea în picioare a dreptului de proprietate al oamenilor. O astfel de situaţie se înregistrează în pădurea aflată la limita dintre localităţile Hodoş şi Brestovăţ, unde în ultimele săptămâni se taie în draci din pădurea de stejar, aflată în proprietatea statului, dar care este revendicată. Pentru tăiere au fost marcaţi doar stejari drepţi ca lumânarea şi vechi de aproape o sută de ani. Se lucrează la foc automat pentru tăierea „la ras”. „Se taie de aici pentru că ştiu că am revendicat 210 hectare de pădure din această zonă şi mai este foarte puţin până când se va termina procesul din instanţă. E jaf curat ce fac aici. Au venit şi taie întruna. Am ajuns să cerem în instanţă oprirea tăierilor pentru că nu au vrut cei de la Romsilva să se oprească nicicum”, susţine Vasile Mîndruţ.
Pentru a ajunge în pădure, muncitorii angajaţi de Romsilva au trecut ilegal cu utilajele peste terenul din apropiere care este proprietatea lui Mîndruţ. Ba mai mult, fără acordul acestuia, i-au transformat păşunea în depozit pentru lemnele care sunt tăiate. Proprietarul afirmă că „nu-i interesează pe cei de la Romsilva că este proprietate privată.
Au distrus păşunea cu lemnele trase. Plus că în urmă rămân lemne mai mici pe care nu sunt interesaţi să le ia. Rădăcinile copacilor care sunt tăiaţi ilegal sunt scoase cu TAF-ul şi aruncate pe dealuri ca să nu mai rămână urme. Am chemat poliţia ca să constate tulburarea de posesie. Pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă pe terenul meu vreau să stea lemnele de la Romsilva”. Muncitorii care lucrează în pădure se apără cu faptul că „şeful ne spune ce să facem. Pe noi ne-au angajat cei de la silvic. Într-o săptămână terminăm ce e de tăiat şi plecăm în altă parte”. Şeful Ocolului Silvic Timişoara, Traian Lombrea, recunoaşte că s-a intrat ilegal pe proprietatea lui Mîndruţ cu utilajele „pentru că pădurea este înconjurată de păşune care ar aparţine acetui domn. Nu avem altă variantă pe acolo. Pe de altă parte şi noi avem un drum forestier pe care trece şi Măndruţ şi noi nu-i interzicem acest lucru. Nu rezultă din nici un document că pădurea de unde se fac acum tăieri este revendicată şi ar urma să fie retrocedată. Nu este inclusă şi suprafaţa unde acum se fac tăieri de racordare. Dacă există regenerare naturală se poate tăia şi aşa (la ras, n.a.). Aceste tăieri au fost incluse în planul pentru acest an”.