Care sunt anvelopele obligatorii pentru şoselele cu polei, gheaţă sau zăpadă

Care sunt anvelopele obligatorii pentru şoselele cu polei, gheaţă sau zăpadă

4
DISTRIBUIȚI

Apariţia poleiului a făcut ca numărul tamponărilor în judeţul Timiş să crească, majoritatea datorându-se neadaptării vitezei la condiţiile de drum. În aceste condiţii, poliţiştii reamintesc faptul că pentru „drumurile acoperite cu gheaţă, polei sau zăpadă conducătorii au obligaţia de a-şi monta  anvelope de iarnă, inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. Cei care se aventurează în trafic fără a avea autoturismul dotat cu anvelope corespunzătoare riscă o amendă între 603 şi 1340 de lei, sancţiunea contravenţională fiind însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare”.

Şoferilor li se recomandă să adopte o manieră calmă de conducere fără să bruscheze comenzile vehiculelor, să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor care, în asemenea condiţii meteo-rutiere sunt foarte periculoase.


Luminile de întâlnire trebuie să fie aprinse şi ziua, pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea impusă prin lege, să se circule cu viteza redusă şi aceasta sa fie adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. În acest sens, legea prevede ca atunci când vizibilitatea, datorată condiţiilor meteorologice este sub 100 de metri sau carosabilul este acoperit de zăpadă ori polei, viteza de deplasare nu trebuie sa depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km /h în afara localităţilor.

 

4 COMENTARII

  1. Legea anvelopelor si prezervativelor de iarna a fost data de Boagiu sa ne stoarca de bani(s-au incasat la buget 500mil de euro numai din TVA).Dupa cum vedeti accidentele se tin lant cu masinile dotate cu asemenea cauciucuri.

  2. Inca mai exista persoane care nu stiu daca iarna, in conditii de carosabil uscat, mai este nevoie de anvelope de iarna chiar daca afara sunt -5 grade C ca exemplu, fara a atrage riscul amenzii.
    Mai este si situatia cand a nins, strazile orasului sunt curate ca niciodata de zapada, desi in zonele din afara carosabilului sunt acoperite de zapada sau alt ex identic dar in afara localitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.