Fostul șef al Vămilor din vest, Aurel Mătiuț, scos de sub urmărire...

Fostul șef al Vămilor din vest, Aurel Mătiuț, scos de sub urmărire penală de DIICOT pentru favorizarea infractorului

3
DISTRIBUIȚI

Aurel Mătiuț, cel care a condus până nu de mult Direcția Regională a Vămilor Timișoara și retras acum strategic la Arad, a scăpat de o grijă – în dosarul în care era cercetat de DIICOT pentru favorizarea infractorului a primit scoatere de sub urmărirea penală. Mătiuț împreună cu alți patru vameși au fost puși sub acuzare într-un dosar disjuns dintr-un caz de contrabandă, în care țigările au fost aduse-n țară prin vama Jimbolia, ascunse-n TIR-uri care transportau oficial materiale de construcții. Mătiuț a fost acuzat de favorizarea infractorului pentru că, inițial, a trimis procurorilor DIICOT o adresă prin care spunea că nu poate stabili valoarea prejudiciului adus statului român deoarece-i lipsesc normativele.


În aceste condiții, anchetatorii au fost obligați să meargă doar cu un prejudiciu estimat la instanță când au solicitat arestarea suspecților.

Inițial, după cercetările efectuate, s-a luat în calcul varianta ca Aurel Mătiuț să primească o amendă administrativă, care ar fi rămas în cazier, dar în final s-a decis scoaterea de sub urmărire penală a arădeanului Mătiuț pentru că nu a existat intenția de săvârșire a faptei. Din cei patru vameși de la Jimbolia cercetați pentru neglijență în serviciu deoarece n-au controlat TIR-urile, trei dintre ei s-au ales cu amenzi administrative de câte 1.000 lei plus 500 lei cheltuieli -Alina Voiniţchi,, Ilie Putin, Silviu Huplea.  Ecaterina Mlecov a fost scoasă de sub urmărire penală pentru că s-a stabilit că nu a avut nici o legătură cu acele controale care trebuiau făcute.

Numele lui Aurel Mătiuț a apărut în repetate rânduri în dosarul șpăgilor din vămi, fiind acuzat că verifica circuitul banilor negri și că era cel care făcea ordine când existau tensiuni între cotizanți. De altfel, Mătiuț este cercetat de DNA Timișoara alături de alte nume grele în dosarul disjuns din dosarul lotului 1 Moravița

 

3 COMENTARII

  1. Articolele astea , cu corupti umplute de sange de jurnalisti in dorinta dea audienta si bani s-au dovedit toate in final , in justitie un mare FISS . Oamenii nu pot fi condamnati in justitie dupa articolele si invectivele jurnalistilor.Ne-a ferit Dumnezeu sa ne judece jurnalistii care se cred stapinii adevarului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.