EXCLUSIV Judecător, cercetat de DIICOT

EXCLUSIV Judecător, cercetat de DIICOT

5
DISTRIBUIȚI

Procururorii serviciului Timişoara DIICOT au primit un „cartof fierbinte” de la colegii lor de la DNA – în urma cercetărilor întreprinse de cei de la „Anticorupţie”  în dosarul în care a fost trimis în judecată şi condamnat avocatul Cerasela Niţu a fost disjunsă o parte referitoare la preşedintele Judecătoriei Bozovici, Lucian Popuţi. Din probele strânse de anchetatori a reieşit că Popuţi a intrat în sistemul informatic al instanţei pentru a înregistra o cerere a investigatoarei sub acoperire.


Deşi nu avea acest drept, conform înregistrărilor de la dosar, magistratul a sunat-o pe grefiera şefa pentru a primi parola şi apoi a înregistrat plângerea. În aceste condiţii, procurorii DNA au trimis spre DIICOT această parte a dosarului, considerând că sunt elemente ale săvârşirii infracţiunii de accesare fără drept a unui sistem informatic. Cu ocazia percheziţiilor din dosarele de corupţie a fost ridicat inclusiv calculatorul judecătorului, iar în cazul în care se va dori efectuarea unei percheziţii informatice trebuie acceptul Consiliului Superior al Magistraturii. De altfel, judecătorul Popuţi este deja în atenţia CSM care a început o serie de verificări legate de alte aspecte rezultate în urma cercetărilor din dosarul de corupţie.

5 COMENTARII

  1. Achitare ! Asta este singurul verdict pe care il pot da ciocanarii in robe. Pana nu este adoptata legea raspunderii magistratilor nu vom avea refroma reala in justitie. De ce sa platim noi toti pentru un incompetent/a, un spagar/ita sau un indolent/-a ? Independenta unui judecator inseamna ca nimeni nu ii poate dicta sa adopte o anumita solutie nu ca acesta poate adopta orice solutie vrea ciocanul lui contrar probelor in dosar,contrar dispozitiilor legale, contrar oricarei logici. Vremea ciocanarilor a trecut a venit momentul magistratilor seriosi.

  2. Imi pare rau , ce magistrati seriosi ?80 % sunt corupti sau pe langa lege……iar tu lili stii foarte bine ce haimana este……o JIGODIE,GUNOI cum il fac si almajenii , o scursura a societatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.