Oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de milioane de...

Oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de milioane de lei cu cereale

2
DISTRIBUIȚI

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au trimis în judecată, conform unui comunicat oficial, pentru evaziune fiscală cu cereale patru reprezentanţi ai unor firme – Masliuc Dorel, Lucaciu Alexandra, Zaharia Adrian şi Zaharia Cristian. Masliuc este acuzat că într-o perioadă de o lună şi jumătate, 10.11.2010 – 23.12.2010,  în calitate de administrator legal al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri totale de 1.293.648 lei, obţinute din valorificarea a 2.003.690 kg porumb boabe către o altă societate comercială, prejudiciind bugetul cu 250.383 lei. Totodată, acesta este acuzat că, pentru a se sustrage de la efectuarea verificărilor fiscale, a declarat fictiv sediul social al societăţii, aceasta nefuncţionând niciodată la adresa indicată. În perioada martie – august 2010, inculpatul Zaharia Cristian Adrian, în calitate de administrator  al unei alte societăţi, şi inculpata Lucaciu Alexandra, administratorul de drept al acesteia, nu au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii venituri obţinute din valorificarea a 1.084.733 kg cereale şi prestări servicii către mai multe societăţi comerciale, cauzând prin aceasta un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 186.854 lei.

În perioada 17 august-februarie 2011,  Zaharia Adrian Severin, în calitate de administrator de fapt al aceleiaşi societăţi şi Lucaciu Alexandra, administrator de drept, nu au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii venituri obţinute din vânzarea a 4.861.073,2 kg cereale, cauzând un prejudiciu de 1.697.158 lei.Totodată,  Zaharia Adrian Severin a ajutat-o pe  Lucaciu să întocmească în mod denaturat facturi fiscale de achiziţii de cereale, pentru stabilirea în mod eronat a obligaţiilor fiscale ale societăţii, respectiv folosirea lor în scopul compensării TVA-ului de plată cu cel deductibil.

Lucaciuc Alexandra împreună cu Zaharia Adrian Severin şi Zaharia Cristian Adrian, în perioada martie 2010-februarie 2011, nu au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii venituri, stabilindu-se că bugetul a fost „găurit” 1.884.012 lei.


Totodată, inculpata a întocmit în mod denaturat facturi fiscale de achiziţii de cereale pe care le-a înregistrat în contabilitate şi le-a menţionat în declaraţiile privind TVA, în vederea stabilirii în mod eronat a obligaţiilor fiscale ale societăţii. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a inculpaţilor a fost stabilit în baza expertizei contabile efectuate în cursul urmăririi penale. Procurorii au dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra conturilor societăţilor comerciale, precum şi asupra bunurilor imobile ale inculpaţilor Zaharia Adrian Severin şi Lucaciu Alexandra.

2 COMENTARII

  1. Dle Bota de ce te bagi peste tot?Cum dracu au facut o evaziune fiscala de1.884.012lei pri neinregistrarea unei cantitati de 1.084.733 kg cereale?1kg cereale costa cca 0,6 lei,fa si tu o inmultire si vei avea VENITURI de 650 840 lei.La aceasta suma aplici cca 16% si vezi ce obtii.Trebuie sa ai puterea de a nu te considera mai destept decat (eventual) esti.Altfel isi bat joc de tine militienii de la economic,sursele tale,dupa care scrii.Incearca sa eviti ridicolul cotidian, ce te paste.

  2. oameni de afaceri…de ani de zile tot spun ca noi nu avem oameni de afaceri ci doar contrabandisti, dar din pacate toti le spun oameni de afaceri unor scursuri ale societatii. Ia sa-l verifice politia si pe PAUL DANIEL din Iecea Mica sa vedem ce fel de om de afaceri este? fac pariu ca este tot o scursura a societatii! sa fie verificata si S.C AGRO LINE INTERNATIONAL SRL precum si SC NIVA CARGO SRL..ETC cel putin la astia 3 veti avea mari surpize

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.