PENIBIL Procurorii arădeni îşi scuză ilegalităţile într-un drept la replică trimis de...

PENIBIL Procurorii arădeni îşi scuză ilegalităţile într-un drept la replică trimis de specialistul IT al instituţiei

2
DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a transmis pe adresa de e- mail a redacţiei un drept de replică ca „reacţie” la cele două articole în care PRESSALERT.ro a dezvăluit modul în care procurorii arădeni au falsificat mai multe discuţii interceptate, înlocuindu-se identitatea unuia dintre interlocutori, pentru a putea să-l „lucreze” pe procurorul DNA Lucian Dolcu, şi faptul că informaţii clasificate ca strict secret au fost făcute publice fără respectarea procedurilor legale. Extrem de „curajoşi”, procurorii arădeni conduşi de Marius Neculce l-au pus să trimită e-mail-ul pe specialistul IT al parchetului, iar comunicatul este semnat „biroul de informare şi relaţii publice”. Chiar dacă PRESSALERT.ro a publicat în articolele respective punctele de vedere ale parchetului arădean şi informaţiile concrete care dovedeau ilegalităţile comise, în dreptul la replică se susţine că afirmaţiile sunt” lipsite de orice suport probator sau argumentativ”.

După metoda infractorilor care încearcă să prezinte lucrurile astfel încât să iasă curaţi ca lacrima, procurorii arădeni susţin că „în conţinutul rechizitoriului dar şi  a comunicatelor de presă difuzate de Biroul de informare şi relaţii publice nu se  face nici o referire la persoana vreunui procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie  sau după caz, la soţia unei persoane cu o asemenea calitate, afirmaţiile formulate, interpretările date ori  asocierile făcute în conţinutul unor materiale publicate sau difuzate în mass-media aparţinând exclusiv autorilor acestora şi, prin urmare,  neangajând responsabilitatea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad”.


Subordonaţii prim-procurorului Marius Neculce nu suflă nici un cuvânt despre lăsarea la dosar, fără nici un motiv, a fişei de evidenţă de la Poliţie a procurorului Dolcu şi a soţiei acestuia sau despre redările măsluite.

Din dreptul la replică reieise că procurorii arădeni au avut adunare generală în care au fost de acord cu nişte interpretări extrem de dubioase ale legii informaţiilor clasificate pentru a scuza gravele încălcări ale legii prin deconspirarea de informaţii strict secrete care au fost făcute publice în diverse ordonanţe aflate la dosar, aceste interpretări fiind în contradicţie cu legea. Deşi susţin că au acţionat conform legii, procurorii arădeni nu au explicat de ce la dosar au fost puse redări ale interceptărilor telefonice aşa cum au fost primite de la SIPI Arad, fără a fi certificate de procuror, aşa cum cere în mod obligatoriu Codul de procedură penală. Documentul se încheie cu dezaprobări şi regrete că se interpretează negativ activitatea procurorilor arădeni.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.