Poliţiştii locali, tot mai puţină autoritate în faţa şoferilor. Vezi cu ce...

Poliţiştii locali, tot mai puţină autoritate în faţa şoferilor. Vezi cu ce ameninţă

9
DISTRIBUIȚI

Într-un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara se recunoaşte că în „ultima perioadă de timp s-a constatat o creştere a numărului de conducători auto care refuză să prezinte actele de identitate sau să furnizeze date pentru stabilirea identităţii lor, la cererea îndreptăţită a poliţiştilor locali, refuzând chiar să poarte un dialog cu aceştia şi în unele cazuri proferând injurii sau expresii jignitoare, de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiei”.


Ca să-i aducă la ordine pe rebeli, poliţiştii locali îi ameninţă cu amenzi. Astfel pentru neprezentarea la sediul instituţiei pentru stabilirea identităţii riscă o amendă între 100 şi 500 lei, iar refuzul proprietarului de a comunica numelui celui ca re a condus maşina sa se amendează cu 500 lei.  Pentru „săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice” se dă o amendă între 200 şi 1.000 lei. În plus, Poliţia Locală Timişoara avertizează că şoferii ar putea fi sancţionaţi pentru mai multe fapte, riscând să scoată din buzunar până la 1300 lei.

 

9 COMENTARII

  1. daca ne-ai fi explicat si cine face parte din ,,politia locala” poate ca nu ne mai miram asa de tare….majoritatea sunt fostii ,,gardieni” care stim bine ce pregatire aveau :)…eu de exemplu nu-l pot considera ,,politist” pe un fost ,,gardian public” cu scoala profesionala…probabil ca asa vad lucrurile cei mai multi !!!

  2. La Parchet sint declaratii ale prostituatelor din Calea Aradului ca daca nu le semneaza politistilor comunitari procesele verbale de contraventie in calitate de martori asistenti, procese verbale incheiate in conditii ilegale le bat.

  3. Nu NU, nu s-a inteles de fapt esenta preventionala a articolului banuiesc ca un om cerebral ce pretind ca sunt.E vorba de o atentionare cred eu peretinenta si eficace cu se se intampla daca procedam asa, De fapt,personal cred ca daca as fii facut odata asa cum se srie in articol si as vedea acum anuntul,a doua oara nu as proceda la fel pentru ca 1300 de lei cat se strange la plata,ma sperie.Nu ascult de flasnetarii nepriceputi ce scriu pe aici pentru ca sunt prea intelept sa nu folosesc banii pentru mine si cei apropiati mine ci sa ii dau aiurea. Asa ca apreciez ca foarte bun comunicatul care e valabil pentru oamenii cu scaun la cap si nu toti flisturicii naivi si ingusti la creieras

  4. Iata mostra de proces-verbal, intocmit de marii politisti comumitari/locali: „…parcat pe margine in mijloc si nu poate lumea sa trece”. Atat am avut de zis!

  5. eu sunt de parerea lui @Ovidiu ! nu am considerat niciodata politisti aceste specimene ,nu am prezentat niciodata actele unui asemenea maidanez local (si nici nu o voi face nici pe viitor).de amenda se scapa mai mult decta simplu asta pt @fluture ionica -nu primesti copia p.v-ului (vine recomandata),comf og2 la trecerea a 6 luni de la constatarea contraventiei nu se aduce la cunostinta fapta ,aceasta se prescrie,iar daca nici nu esti din Tm chiar nu ai treaba deoarece competenta este strict loco. Comunicatul este tipic Cojan-esc ,fara valoare .
    Nu am sa recunosc aceasta pseudopolitie niciodata indiferent de consecinte (si ca si mine sunt multi ),respect Politia Romana (rutiera ,o.p etc ) dar in nici un caz maidanezii sistemului.

  6. Perfect de acord cu ce au scris antelocutorii mei. Dreptate au, deoarece este un organism cu functie si apartenenta ambigua, ca sa nu mai vb de pregatirea lor care laaaasa de dorit. Domnul Fluturica -fluturas Ionica se pare ca esti pe langa subiect…sau poate esti unul dintre gardienii astia transformati peste noapte in lichele. Daca esti asa intelept mai laudaros amarat du-te naibii in america, nu sta aici cu noi astia prosti. Si da…invata limba romana stimabile, ca esti semi-analfabet.
    @ Pacorabane – cu respect salut postarea dumitale. Mie mi-au lasat un kkt de pv in parbriz ca am parcat cu 2 roti pe spatiul verde (spatiul era lipsit de verdeata) si vesnic e plin de masini acolo (pe langa blocuri, am fotografiat atat masina mea asa cum era pusa cat si ale vecinilor…. nu-i bai. Ei (vecinii) pt ca au avut 4 roti pe spatiul „verde” n-au primit nimik….eu pt ca am avut 2 roti pe acelasi spatiu am primit de la un oligofren zelos un pv scris ca de un copil de clasa a 2-a cu amenda de 1000 Ron.

  7. Niste idioti.Stau la spaga pe Calea Aradului cum intrii in oras pe dreapta este o constructie abandonata cu loc de parcare aferent.Dar spatiul este privat acolo.Mai sunt diverse masini care opresc acolo, pentru ca este parcare amenajata ca parcare.
    Si HOP comunitarii cu amenintarile si amenzile.Iar bietul om, nefiind timisorean incepe sa se roage de ei, iar ei vajnici aparatori ai legii dupa o ,,indelunga„ rezistenta, se lasa influentati de atentiile nenorocitilor de infractori.
    Aloo, Dragose, fa bine si fa-le niste poze acolo.Poate iese d eun flagrant sau de niste plangeri la parchet .
    Sa mai starpim din spagari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.