90 de pistoale cu glonţ şi cinci arme de tir descoperite în...

90 de pistoale cu glonţ şi cinci arme de tir descoperite în portbagajul unui Audi A6

7
DISTRIBUIȚI

Un adevărat arsenal a fost descoperit în dimineaţa zilei de vineri în portbagajul unei maşini care a intrat în ţară prin vama Cenad. La control, şoferul unui Audi A6, care venea din Germania, a declarat, iniţial, că transportă nişte bocanci şi alcool. La control, în portbagaj, a fost descoperit un adevărat arsenal –  90 de pistoale cu glonţ cal.9 mm. de diferite mărci, 5  arme de tir precum şi 520 de cartuşe cu glonţ de diferite calibre. I. Florin, patronul unei firme din Moşniţa Noua specializată în importul şi comerţul de arme, a prezentat mai multe documente, însă unele erau expirate.


Acesta a arătat autorizaţia pentru efectuarea de operaţiuni de comerţ exterior cu produse militare emisă de Ministerul Afacerilor Externe care era valabil  până la 23.11 2011, avizul pentru autorizarea efectuării de operaţiuni de comerţ exterior cu armamente, muniţie şi alte produse militare emisă de Ministerul Apărării Naţionale valabil până la data de 23.11.2011, autorizaţia pentru efectuarea operaţiunilor cu arme şi muniţii letale emisă de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş din data de  04.10.2010 şi facturi de provenienţă a mărfii emise de către un magazin din Germania. Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au decis ridicarea armelor, având în vedere faptul că autorizaţiile prezentate erau expirate. De asemenea, s-a stabilit că arsenalul a fost transportat în condiţii total nepotrivite, armele fiind aduse fără nici un fel de măsuri de siguranţă. În plus, patronul nu a declarat armele la intrarea în ţară.

.

7 COMENTARII

  1. Rusinicaaaaaaaa!
    Armele au fost descoperite de catre politia de frontiera.
    Ulterior Serviciul arme al IPJ Timis a preluat dosarul pentru definitivarea cercetarilor.
    Hai sa fim totusi obiectivi.

  2. Un adevarat arsenal a fost descoperit in dimineata zilei de vineri,in interiorul unei masini care s-a prezentat la intrarea in tara in Punctul de frontiera Cenad.La controlul de frontiera,soferul unui autoturism Audi A6,…,a declarat initial ca transporta bocanci si alte cumparaturi din Germania.Trecand la un control mai amanuntit,politistii de frontiera,au constatat ca in interiorul autoturismului,pe bancheta din spate si in portbagaj,se aflau mai multe cutii cu pistoale cu glont(90 buc.),5 arme(carabine) de vanatoare cu glont si 580 cartuse cu glont de diferite calibre.Dupa efectuarea primelor cercetari si stabilirea incadrarii juridice a faptei,cazul a fost predat Serviciului Arme Explozibili si Substante Periculoase din cadrul I.P.J.Timis,institutie specializata in astfel de operatiuni… ASA,ar trebui informata opinia publica,d-le ziarist,in mod obiectiv,fara a incerca sa minimalizezi meritul politistului de frontiera care a descoperit si constatat fapta! Nu vreau sa comentez si sa fac alte supozitii vis-a-vis de prezentarea incorecta a materialului!!!

  3. Daca erea in vizorul politiei,de ce sa asteptat ca acesta sa aiba autorizatiile expirate si sai dea la cap.Cumva avem nevoie de imagine.Tipul se ocupa conform autorizatiilor de import de armament,banuiesc ca avea magazin .Nu bravo RUSINICA.aaaaaaaaaaa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.