Denunţătorul din dosarul „bani pentru PD-L”: „M-am simţit umilit şi terfelit la...

Denunţătorul din dosarul „bani pentru PD-L”: „M-am simţit umilit şi terfelit la câte perechi de pantofi am rupt pentru partidul ăsta”

0
DISTRIBUIȚI

„M-am simţit umilit şi terfelit” – aşa a explicat, astăzi, în faţa instanţei denunţătorul Aurel Grindiş decizia de a se duce la DNA şi a depune denunţul în urma căruia şeful ITM Timiş, Cornelia Corescu, şi secretarul generela al PD-L Timiş, Vasile Medeşan, au fost arestaţi. Într-o audiere maraton de peste două ore, acesta a povestit pe larg tot ce s-a întâmplat. După controlul ITM care l-a găsit cu oameni muncind la negru, Grindiş a povestit că ” l-am pe domnul Medeşan, care era şeful organizaţiei PDL din Variaş, unde sunt şi eu memmru, şi i-am cerut ajutor. Mi-a spus că ştie de problema mea şi să mă duc la el. Eram speriat, bulversat că o inspectoare de la ITM mi-a spus că o să am şi dosar penal şi amendă. I-am cerut şi eu lui Medeşan ajutor, să nu fie amenda aşa de mare. Când ne-am întâlnit că problema se rezolva contra unei sume de 10.000 lei depuse  la partid. Mi-a spus că trebuie să duc chitanţa la doamna Corescu. iar dânsa la rândul ei trebuie să o arate mai departe. I-am spus lui Medeşan că n-am atâţia bani, însă mi-a spus că nu-l interesează şi să mă descurc”. Grindiş a povestit că era aşteptat la ITM Timiş şi că, în primă fază, Cornelia Corescu a fost amabilă în ciuda faptului că, înainte cu o zi, a fost cea mai dură pe teren, la control. Grindiş a povestit că una dintre angajatele de la ITM i-a explicat „să nu-mi fac grijă cu dosarul penal pentru muncă la negru, că o să scap foarte repede de el că domnul Medeşan şi Corescu au oameni la Poliţie. Când mi s-a spus să dau bani la partid, m-am gândit că nu voi mai primi nici o amendă de la ITM”.


A fost aşteptat şi la sediul PD-L pentru a depune donaţia, iar când i-a arătat chitanţa Corneliei Corescu aceasta i-a spus că este totul în regulă, neobservând că a depus doar 1.000 lei. Când a aflat că va rămâne cu dosar penal şi cu o amendă de 16.000 lei, Grindiş a decis să se ducă la DNA, pe motiv că „m-am simţit umilit şi terfelit”. Ulterior, când a ieşit din sala de judecată, denunţătorul a declarat că „m-au vânat ca să depun bani la partid. M-am simţit umilit şi terfelit la câte perechi de pantofi am rupt pentru partidul ăsta. Asta a fost mulţamul meu – donaţii. M-am simţit umilit că nu m-au ajutat. Am cerut şi eu o dată ajutor pentru o sentinţă mai blândă”. Aurel Grindiş a declarat că şi alţii au mai „donat” după controale ale ITM Timiş, vorbind despre „un pesedist, căruia nu-i dau numele, a depus bani la doamna Corescu, la ITM şi s-a rezolvat cu o amendă minimă”.

Ulterior, instanţa a mai audiat şi alţi martori la „foc automat”, după care s-a trecut la fondul dosarului. Procurorul DNA a cerut condamnarea celor doi la pedepse cu executare şi să se ţină seamă în cazul lui Medeşan de faptul că şi-a recunoscut faptele. Avocatul acestuia a cerut să fie condamnat la o pedeapsă îndreptată spre minimul special şi cu suspendare. Cei trei avocaţi ai Corneliei Corescu, la acest termen venind şi celebrul Gheorghita Mateuţ. Acesta a cerut achitarea Corneliei Corescu pe motiv că „nu există nici o probă care să confirme că inculpata a săvârşit vreo faptă prevăzută de legea penală”. Un alt apărător al fostei şefe de la ITM Timiş a cerut să i se dea Corneliei Corescu o pedeapsă neprivativă de libertate pentru „a o ţine departe de mediul abrutizant al sistemului penitenciar”. În ultimul său cuvânt; Vasile Medeşan a cerut să fie condamnat la o pedeapsă cu suspendare şi a admis că „în dorinţa de a ajuta, am greşit”. Cornelia Corescu a susţinut în continuare că este nevinovată şi că „sunt funcţionar public de 21 de ani şi mi-am îndeplinit exemplar datoria”. Instanţa a decis amânarea sentinţei pentru 21 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.