Maximizarea şpăgii şi comasarea alegerilor

Maximizarea şpăgii şi comasarea alegerilor

2
DISTRIBUIȚI

Branconierul Traian Igaş de la Interne a fost împins de stăpânii săi în spaţiul public să confirme zvonul legat de comasarea alegerilor, undeva în noiembrie anul viitor. Dincolo de calculul politic care vizează maximizarea rezultatelor pedeliştilor, mai este unul poate la fel de important – cel al banilor. Mai exact al banilor publici care pot pleca spre firmele de partid şi de unde comisioanele pot asigura fondul necesar pentru cumpărarea voturilor. Cu toate alegerile aproape de sfârşitul anului şi cu primari ale căror mandate vor fi prelungite, puterea va avea mai mult timp să pompeze sume importante în fiefurile portocalii.


Desigur, pentru investiţii care să permită ieşirea din criză a României. Plus că dacă localele şi parlamentarele sunt sincron, „cotizaţiile” strânse de la firme pentru campanie, prin strângerea cu uşa metamorfozată în Gardă Financiară, Poliţie, Protecţia Consumatorului, ITM, vor fi şi mai mari. Că dacă ai prima dată alegeri locale şi pierzi rău la puncte, în toamnă scad direct proporţional şi şansele de a mai strânge bani de la sponsori, Cu cât sunt bani mai mulţi cu atât, cel puţin teoretic, cresc şansele de a cumpăra mai multe voturi. Cu condiţia ca poporul alegător să nu-şi amintească sloganul lansat chiar de pedelişti în variantă actualizată „nu puteţi voi cumpăra, cât putem noi vota”.

2 COMENTARII

 1. Si pe cine sa votam?

  ca votarea e o farsa!

  Ni se pun in fata, la alegere, aparent indivizi si partide diferite, care par ca se lupta intre ei.

  In realitate exista un singur papusar. Nimeni nu a patit nimic de 22 de ani incoace, adica sa-i confiste vilele si averile, sa-i bage realmente la inchisoare, nu numai un pic si apoi gata, se retrag si-si papa banii, ba unii redevin senatori, primari etc.

  Deci, ori cu cine votezi, e tot aia!

  Iar cineva realmente nou, nu poate sa apara.

  In primul rand, nu are de unde, populatia care a mai ramas in tara e complet dezbinata, confuza, corupta etc. Nu are de unde sa se iveasca un partid nou, un individ sau partid care sa vrea sa construiasca o societate transparenta si corecta.

  In al doilea rand, baietii nici nu te vor lasa. toate institutiile statului actioneaza ca o banda de gangsteri si sunt in mana papusarului. Cum ridica cineva capul, il termina.

  Si papusarul, nu-i Traian Basescu, si el joaca ca si ceilalti.

 2. Adevarat.de 22 de ani toti au furat dar coalitia actuala in afara ca fura mai si minte de ingheata apele.nu au nici o retinere sa promoveze in functii oameni de 2 bani.pacat de tara asta pe ce maini a ajuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.