(P) Metode recomandate pentru combaterea ambrosiei în Banat

(P) Metode recomandate pentru combaterea ambrosiei în Banat

8
DISTRIBUIȚI

Studiile efectuate au arătat faptul că ambrosia, cunoscută ca iarba pârloagelor, este prezentă în majoritatea localităţilor din Banat. Alergiile provocate de abrosia pot fi evitate prin eliminarea acestor plante. În perimetrul zonelor locuite se recomandă ca Ambrosia artemisiifolia să fie combătută în special prin metode mecanice. Astfel, cea mai eficientă este cosirea repetată, această lucrare fiind necesar să fie executată cel puţin lunar în perioada iulie – septembrie. O singură cosire nu este suficientă, deoarece aceasta va stimula ramificarea excesivă ducând în final la creşterea cantităţii de polen şi seminţe produsă de plante. Atunci când plantele de floarea pustei sunt puţine acestea pot fi smulse manual, însă nu trebuie rupte, deoarece la fel ca în cazul cosirii numai o singură dată, acestea se vor ramifica puternic.

Se recomandă erbcidarea ca alternativă la cosirile repetate atunci când suprafaţa infestată cu această buruiană invazivă este foarte mare, sau condiţiile nu permit executarea cosirilor.


În acest caz erbicidarea se aplică la începutul perioadei de vegetaţie şi se repetă ori de câte ori este nevoie. Trebuie avut în vedere faptul că unele populaţii de ambrosia au dezvoltat o rezistenţă ridicată la erbicidare, iar în cazul acesta combaterea chimică este total ineficientă, alternativa viabilă fiind de asemenea cosirea repetată.

8 COMENTARII

  1. combaterea trebuie facuta contra relatilor neechilibrate cu SUA si vest …. atuncii Romanii vor traii cu mindrie si sigur nici ambrosia nici alte probleme mai mari nu ne va stea la drumul dezvoltarii

  2. D-na Popescu,ambrosia reprezinta o amenintare la siguranta cetateanului, 80% din simtome, asemanatoare unei raceli,in perioada 25 iulie-15 septembrie sunt in fapt, alergii provocate de polenizarea acestei plante.
    Statele Unite si alte tari care apara cetateanul,il protejeaza prin masuri de „carantare”a acestei plante,obligatoriu proprietarul, chiriasul sau arendasul trebuie sa-si curete terenul unde se poate identifica o asemenea planta. Nu mai departe Ungaria are implementate masui severe in acest domeniu, motiv penrtu care sunt intretinute si curatate toate terenurile, lucru usor de observat.
    Cetateanul roman nu realizeaza pericolul la care se expune zilnic, nu detine instrumentul necesar pentru a interveni iar autoritatile sunt imune,cine este curios sa aceseze baza de date,va ramane surprins de sumele cheltuite pe proiecte, asa zise studii.
    Impresia personala este aceea ca nu se doreste implementarea unor masui legislative, pentru a da impresia unei confuzi simtomatice, in vederea unui consum de medicamente, motiv care justifica amenintarea sigurantei cetateanului.
    Prin urmare adresez concetatenilor mei, rugamintea sa nu foloseasca la aceste simtome, manifestate prin: stranut, mancarimi la nivelul ochilor si a nasului, a medicamentelor uzuale unei simple raceli.

  3. Pregatiti Claritinul pentru cand va inflori ambrozia care a napadit Timisoara. In Blascovici este plin de ea si chiar printre blocuri. Nu spuneti ca nu va pasa, pentru ca 1 din 4 oameni are alergie la aceasta planta asa ca dintr-o familie, cel putin un membru va lacrima si stranuta permanent.

  4. A, si inca ceva, poza din articol nu este clara pt. ca nu se vad frunzele. Cautati pe internet cum arata planta in realitate si smulgeti-o daca o aveti prin preajma locuintei ca altfel o sa suferiti si fizic si la buzunar.( medicamente scumpe si sper in viitor amenda).

  5. CFR-ul ar trebui sa intre in faliment din cauza acestei plante. Vezi in gara Timisoara, de fapt de-a lungul retelei de cai ferata din Romania aceasta planta e la ea acasa. Normal nu are nimeni nici o reactie. Sun foarte multi lucratori la CFR care au „sensibilitate” la aceasta planta si se inmultesc in fiecatre an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.