Poliţiştii interlopi şi restul lumii

Poliţiştii interlopi şi restul lumii

3
DISTRIBUIȚI

Comentariul despre poliţiştii interlopi a stârnit un val de înjurături pe care l-am mai întâlnit doar atunci când am atins subiecte sensibile – corupţia din vămi sau afacerile mafiei portocalii. Dincolo de invectivele care mă lasă rece, fiind dovada limitării celor care le emit, au fost lansate câteva fumigene menite să ascundă cumva crudul adevăr al complicităţii dintre interlopi şi oamenii în uniformă. Prima pornire a fost reflexul ceauşist – nu există. Cum să-şi permită un ziarist să spună că există poliţişti care-s slugile interlopilor? Că doar, dacă nu-i vedem în cătuşe, cum ar fi normal, însemnă că nu există. În plus, trebuie să fie linişte pentru că mafia lucrează cel mai bine atunci când e tăcere deplină.

O altă variantă a fost abaterea atenţiei spre alţii.


În cazul de faţă procurori sau judecători. Că doar săracul poliţist munceşte pe rupte, dar nu-i poate pune cu botul pe labe pe infractorii care par intangibili din cauza altora. Nu din cauză că prea mulţi dintre ei sunt slugi credincioase ale celor aflaţi, teoretic, de cealaltă parte a baricadei. Atunci când procurorii sau judecătorii au făcut scăpaţi infractori, sub o formă sau alta, am spus-o extrem de direct. La fel de direct cum spun că poliţistul este cel care poate omorî cel mai uşor un dosar, oricât de bine intenţionaţi ar fi alţii. Pentru că sunt vârful de lance al statului în impunerea legii. Şi faptul că sunt poliţişti interlopi nu exclude existenţa procurorilor sau judecătorilor interlopi.

Poliţiştii interlopi mai au o caracteristică aparte – privesc cu dispreţ restul lumii. În special pe colegii lor care se încăpăţânează să-şi faca datoria. Pentru că nu sunt la fel de şmecheri ca ei să fie în acelaşi timp în uniformă şi infractori în formă pură. Pentru că restul lumii nu ştie  să  facă şi învârtă banul sau să ajungă unde n-ar avansa, în mod normal, nici în două vieţi de om. În goana spre culmile nebănuite, poliţiştii interlopi nici n-apucă să-şi dea seama că flegma trimisă dispreţuitor spre capetele ălora rămaşi acolo jos se întoarce spre propria lor faţă din cauza vitezei.

3 COMENTARII

  1. domnule Bota !
    1.de ce nu reluati mult mediatizatul si ramas in coada de peste caz „sasa disici” !
    2.idem „actul de talharie” de la mult discutata casa de schimb valutar Strelitia !
    3.idem „furtul” de la camera de corpuri delicte de la politia de frontiera !
    3.idem afacerile clanului staicu !
    4.idem hotelul magnific cconstruit din leafa de politist bugetar a d-lui jurca !
    5.idem vila de lux si terenul aferent dobandite din leafa de politist bugetar a d-lui puiu teaha !
    etc etc etc
    asta apropo de sintagma politist-interlop !

  2. Eu las trage prin tribunale pe ziaristul asta Bota,pe linga ca e fara D zeu,trage prin gunoaie pe oricine sa-si ia salariul si un bonus acum de sarbatori !! te impiedici mai de rahatele,de ce nu vei d nule Bota ca inca se mai cara cu tirurile tigari !!! cum vin din vama pina dupa Lugoj si alimenteaza magazine si oameni pe zeci de sate ???? ce ati facut cu Ionelas ca umbla prin Mall ???? am depus actele pe 10 ani cu evidenta la negru la un patron si nu ia facut garda nimic !!!!????? Cinsta tie ca iti tratezi munca ca atare ,se vede ca faci cu plecere si vrei sa faci ceva,dar fi drept atunci si scrie realitatea !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.