Subcomisarul Nicoară, anchetat de DNA, şeful Poliţiei de Frontieră Timiş. Vezi şi...

Subcomisarul Nicoară, anchetat de DNA, şeful Poliţiei de Frontieră Timiş. Vezi şi alte mutări surpriză

7
DISTRIBUIȚI

Restructurarea Poliţiei de Frontieră, anunţată cu mare tam-tam de ministrul de Interne Traian Igaş, nu este altceva decât un nou prilej de reaşezare a sferelor de influenţă şi a controlului asupra zonelor „fierbinţi”. Marea surpriză în cazul noului Inspectorat Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a fost împuternicirea la comanda serviciului judeţean Timiş a subcomisarului Iosif Nicoară, căruia subordonaţii îi spun „Borsetă”. Acesta este cercetat de DNA în dosarul disjuns din dosarul şpăgilor în vămi. De asemenea, din interceptări şi din declaraţii a reieşit că fostul şef al Combaterii Infracţionalităţii Transfrontaliere a cerut şi primit de la subordonaţii de la vama Moraviţa parfumuri cumpărate din şpăgile colectate de la contrabandiştii de ţigări. A fost schimbat din funcţia de şef al CIT după arestările în vămi, dar la începutul lunii decembrie a fost repus în funcţie printr-o decizie a Curţii de Apel Timişoara până la judecarea pe fond a plângerii lui Nicoară împotriva destituirii din funcţie.

O altă mişcare surpriză a fost avansarea fostului adjunct al Poliţiei de Frontieră Timiş, comisarul Marius Popară, care-şi continuă ascensiunea fulminantă după ce a fost şeful sectorului Poliţei de Frontieră Curtici din judeţul Arad.


De la numirea ca adjunct pe operativ la Timiş, în martie anul acesta, Popară s-a remarcat doar cu avertismentul transmis subordonaţilor că nu vor mai fi dosare gen Foeni, cu referire la dosare mari de contrabandă şi corupţie. Şi aşa a fost, în mandatul său nefiind destructurată nici o reţea serioasă de contrabandişti. Cu toate acestea, Popară a fost numit interimar la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, o altă zonă „fierbinte” de la graniţa României.

Chestorul Ioan Handra este şeful noului inspectorat teritorial, iar şefii serviciilor judeţene Caraş Severin şi Mehedinţi au rămas foştii şefi – comisarul Cristinel Şaptebani, protejatul ministrului Igaş celebru pentru implicare din dosarul şpăgilor din vămi, şi comisarul şef Ion Mirescu. Adjuncţii lui Handra sunt subcomisarul Iliuţă Cumpăşanu, care a mai fost adjunct la fosta Direcţie a Poliţiei de Frontieră Timişoara, şi comisarul şef Aristotel Bărăitaru, care a fost şi până acum adjunct pe logistică la Poliţia de Frontieră Timiş.

„Şefii de inspectorate teritoriale sunt numiţi de ministrul de interne la propunerea inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române , iar şefii de servicii teritoriale de  inspectorului general la propunerea şefilor de inspectorate teritoriale”,  a declarat pentru PRESSALERT.ro purtătorul de cuvânt al IGPF, Fabian Bădilă. Chestorul Ioan Handra a explicat propunerea lui Nicoară prin faptul că „este împuternicit la comandă până la organizarea luna viitoare a concursului pentru ocuparea funcţiei, concurs la care poate participa oricine. Având în vedere că era şeful biroului operativ la momentul restructurării am considerat că este cel mai potrivit până la organizarea concursului”.

7 COMENTARII

 1. Mai lipseste Pocol sef de SPF Naidas si Baragan V, seful PTF Moravita , ca sa fie fieful complect.
  Halal conducere, cu toti coruptii in frunte!
  Aaaaaaaa, uitasem si Pantea sef de grupa la Moravita sa care tigarile lu Baragan l Timosoara asa cum le cara la Resita!!!!
  Traiasca Igas!

 2. Toţi incompetentii,pilosii si spagarii din vestul tarii, unsi sefi ai unei structuri de baza a politiei. Ne mai miram că nu suntem primiti în Schengen?!?
  Dacă îl iei pe fiecare în parte, ai ce scrie dl Bota. Utile ar fi si ceva comentarii…să stie poporul cu cine avem de a face.

 3. Dle. Bota, documenteaza-te amanuntit despre toti acesti ,,sefi” (pentru ca ai ce afla) iar apoi fa un articol pe cinste si transmite-l si presei centrale. Succes ! Si asteptam articolul.

 4. D-le Bota vorbe in vant, probele „vorbeste”, lucru care ar trebui sa-ti fie cunoscut avand in vedere ca ai tot tropait in timp pe langa unii din cei pe care mai nou Ii hulesti !!!

 5. Vorbiti toti cum va pricepeti! Vreti sa spuneti ca Cezar Bertea era manjit cu spaga de la vama?
  Daca era asa , scria si el la DNA, dar realitatea a confirmato.El nu admitea ca Pocol si Turburan si Baragan sa fie la Naidas. El ar fi vrut oamenii lui. Si a facut-o!!!
  Cezar a fost siva ramane un erou, chiar daca va fi pentru cateva luni. Toti imbuibatii astia , in frunte cu Igas vor plange, dar nu in direct, ci pe la colturi. Va avea grija de fiecare, pentru toti exista „ceva”, numai ca acum acest „ceva” daca e servit pe tava , nimeni nu se va infrupta cu el, fiindca sint satui.
  Dar, timpul este inainte si noi vom fi martori la ceea ce se va intampla.
  TRAIASCA PE-DE-LEGAL VA FI ATUNCI NU ACUM!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.