Reţea ţigănească specializată în contrabanda cu ţigări, anihilată de „Crima Organizată”

Reţea ţigănească specializată în contrabanda cu ţigări, anihilată de „Crima Organizată”

0
DISTRIBUIȚI

Amplă operaţiune, în această dimineaţă, a poliţiştilor de la „Crimă Organizată” care a vizat anihilarea unei reţele ţigăneşti specializată în contrabanda cu ţigări, dar şi în înşelăciuni şi tâlhării. Anchetatorii au descins în opt locaţii din localitatea arădeană Chişineu Criş, fiind vizate 15 persoane pentru care procurorii au emis mandate de aducere. Din ancheta celor de la Serviciul de combatere a crimei organizate Arad a reieşit că gruparea se aproviziona cu ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina şi introduse în ţară din Ungaria.


Această nouă rută este folosită ca alternativă, contrabandiştii mizând pe faptul că nu se fac controale amănunţite la intrarea în România dinspre Ungaria. Ţiganii nu au ezitat să-i păcălească pe unii dintre clienţi, cartuşele fiind umplute cu amporă în locul pachetelor cu ţigări. După ce dădeau banii şi plecau cu baxurile, clienţii se trezeau că au fost păcăliţi. Membrii grupării nu ezitau să-i tâlhărească pe clienţii pe care-i simţeau mai slabi. Suspecţii urmează să fie cercetaţi penal pentru contrabandă, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune şi tâlhărie. La această oră, percheziţiile sunt în plină desfăşurare.

UPDATE 1 În urma audierilor, procurorii au decis reţinerea a 12persoane care urmează să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.