Vameşi şi un poliţist, „gaură” de milioane de lei după o falsă...

Vameşi şi un poliţist, „gaură” de milioane de lei după o falsă operaţiune de distrugere a tutunului

3
DISTRIBUIȚI

DNA Timişoara a trimis în judecată doi vameşi, un angajat al Ministerului de Interne şi patru angajaţi ai unei firme pentru prejudicierea bugetului cu peste 2,4 milioane lei. Fostul şef al Direcţiei Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (D.J.A.O.V) Caraş Severin, Gheorghe Verdeţ,  Florin Dărac, fost inspector vamal asistent la  compartimentul echipe mobile, în prezent inspector vamal la Biroul Vamal Naidăş, Claudiu Chiţibea, gestionar la Poliţia Caraş Severin  şi angajaţii unei firme din Moldova Nouă sunt acuzaţi că au înscenat o operaţiune de distrugere a unor importante cantităţi de ţigări.

Reprezentanţii S.C. Parc Industries S.R.L. Moldova Nouă au solicitat, în 2008,  D.J.A.O.V. Caraş Severin, aprobare pntru distrugerea unor cantităţi de ţigarete şi tutun aflate în patrimoniul societăţii, despre care au susţinut că nu mai puteau fi comercializate, nefiind conforme prevederilor legale în vigoare. În realitate, distrugerea acelor produse ar fi determinat scutirea societăţii de la plata accizelor.În cursul lunii februarie 2008, Gheorghe Verdeţ, în calitate de director executiv al DJAOV Caraş Severin, în încercarea de a crea o aparenţă de legalitate activităţii de distrugere a tutunului, a înregistrat în fals, în registrele de corespondenţă ale vămii, actele justificative depuse de reprezentanţii societăţii cu privire la cantităţile şi sortimentele de produse accizabile ce ar fi trebuit distruse.


A rezultat astfel antedatarea acelor documente pentru a se încadra în termenul prevăzut de normele legale în vigoare.

O comisie formată din Dărac Florinel Geo din partea D.J.A.O.V. Caraş Severin, Chiţibea Claudiu din partea Poliţiei, şi Solomon Petrică, Vidinaru Cătălin, Szabo Iosif şi Popescu Victor, angajaţi ai Parc Industries S.R.L. Moldova Nouă, au confirmat, în mod nereal, în 5 februarie 2008, că ar fi realizat activitatea de distrugere. În această situaţie societatea nu mai era obligată să plătească accizele aferente. Prejudiciul adus bugetului de stat este de 2.469.089 lei, constând în accize neplătite şi penalităţi de întârziere. Suma reprezintă folosul material obţinut de către reprezentanţii S.C. Parc Industries S.R.L. Moldova Nouă. Inculpaţii au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în acte oficiale şi complicitate la aceste infracţiuni.  Gheorghe Verdeţ a fost trimis în judecată şi în dosarul şpăgilor din văma Moraviţa, fiind printre cei care şi-au recunoscut vina de la primul termen de judecată, dar nu a primit încă o condamnare. Dosarul falsei distrugeri de ţigări acestora urmează să ajungă pe rolul Judecătoriei Reşiţa.

 

3 COMENTARII

  1. bai John Doe !
    adica matali vrei sa insinuiezi ca „furtul” de la politia de frontiera timis n-a fost furt ?
    bai asta vez ca punem pulanele pe tine si dai pe goarna tot !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.