Ciuhandu în scandalul falsurilor: „nu vreau să fiu taxat de fazan”. Motivele...

Ciuhandu în scandalul falsurilor: „nu vreau să fiu taxat de fazan”. Motivele incredibile pentru care nu sesizează Parchetul

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a contraatacat, astăzi, în scandalul documentelor falsificate ale municipalităţii de pe malurile Begăi pe care firma Confort le-a prezentat la o licitaţie de la Arad. Asta după ce ieri, Georgică Cornu, patronul Confort SA, a trimis o scrisoare deschisă în care neagă acuzaţiile şi-l acuză pe primar de lipsă de performanţă. „O să-mi rezerv dreptul de a-i trimite o scrisoare personală domnului Cornu pe care nu are decât să o facă publică dacă va dori. Dacă într-adevăr există atâta lipsă de performanţă la nivelul Primăriei Timişoarei, în condiţiile în care  este principalul beneficiar al lucrărilor cu bani publici de pe raza municipiului Timişoara l-ar ruga, în loc să ne înfruntăm în scrisori, să-şi depună candidatura pentru primărie, să încerce să îndrepte mizeriile din acest oraş”, a susţinut Ciuhandu.


Primarul a anunţat că „nu vreau să fiu taxat de fazan” în scandalul falsurilor şi a venit cu noi probe care să dovedească faptul că documentele prezentate de firma lui Cornu la Primăria Arad sunt „falsuri la pătrat, la cub” ale firmei Confort. Numărul de proces verbal de recepţie de terminare a lucrărilor la bulevardul Liviu Rebreanu, prezentat de Confort, este de fapt de la un alt proces verbal de la lucrările efectuate de aceeaşi firmă pe strada Herculane din Timişoara. De asemenea, apare numele unei alte firme decât cea reală de consultanţă, iar „antetul este altul decât cel folosit pe documentele care ies de la cabinetul primarului Timişoarei”.

Cu toate acestea, primarul Timişoarei nu vrea să sesizeze Parchetul pe motiv că nu a primit de la Primăria Arad documentele originale depuse de firma Confort SA. „Le-am cerut celor de la Arad să sesizeze ei organele abilitate sau dacă nu să ni le trimită nouă să facem ce trebuie. Nu am decât copii şi nu pot să sesizez cu ele procurorii. Nu văd de ce nu se autosesizează Parchetul. Nu voi sesiza penal decât dacă am originalele pentru că nu vreau să fiu acuzat de altele”. În plus, Ciuhandu a invocat o experienţă din 2001 când s-a plâns verbal unui procuror că este ameninţat de ţigani şi nu s-a întâmplat nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.