E plin arestul de agenţi. Când şi de comisari?

E plin arestul de agenţi. Când şi de comisari?

3
DISTRIBUIȚI

DGA s-a pus să umple iar aresturile cu poliţişti corupţi. La cum circulă şpaga şi traficul de influenţă pe coridoarele Ministerului de Interne ar trebui ca, mult timp de acum încolo, astfel de operaţiuni să fie nu numai la început de an, ci lunar. Până acum s-au „umflat”  pe capete agenţi. E drept că ei sunt „talpa” corupţiei şi un astfel de personaj poate fi, în anumite situaţii, mai important decât un chestor.


Însă până acum acţiunile DGA s-au oprit doar la nivelul unu, cu greu ajungând la nivelul doi. Atât în dosarele şpăgilor din vămi, cât şi în cel al torţionarilor de la secţiiile din Bucureşti. Agenţii acuzaţi nu ar fi putut să-şi facă de cap dacă nu aveau protecţie de sus, dacă şefii lor nu ar fi închis, dintr-un motiv sau altul, ochii la nemerniciiile acestora. Cât timp astfel de operaţiuni nu vor duce la arestarea adevăraţilor „tătici” ai reţelelor mafiote din interiorul MAI acestea nu vor avea decât un rol decorativo – laudativ. Pentru că „săgeţile” vor fi înlocuite rapid, iar „tăticii” vor avea grijă să-şi îmbunătăşească metodele de autoprotecţie, fiind şi mai greu de dovedit. Când arestul va fi plin de comisari atunci s-ar mai putea să fie o mică şansă de îndreptare a lucrurilor.

3 COMENTARII

  1. Foarte bine, Bota ! Ai perfecta dreptate. Sa speram ca vom vedea asta, si cat mai curand. Mai sapa putin prin locurile vulnerabile si poate ajuti DNA-ul sa infunde si ofiteri. Ca nu se poate asa.

  2. oferitile agentilor o protectie sociala minima si fac pariu cu oricine ca DGA va trebuii desfintat! de ce oare nu au si cei de la DGA salariul unui agent? sunt curios cate arestari vor mai avea DGA pe un salariu care iti ajunge de pe o zi pe alta!
    P.S. nu sunt de acord cu coruptia din M.A.I. dar trebuie sa privim si celelalte aspecte, deoarece poti sa inchizi si 10.000 de agenti pentru coruptie si tot nu rezolvi nimic, atata timp cat cel care il inlocuieste are aceasi situatie (traieste in chirie, nu isi poate intemeia o familie din cauza saraciei, salariul este derizoriu, demnitatea ii este calcata in picioare zi de zi cand are nevoie de o minima dotare pentru asi exercita serviciul in conditii bune) pe scurt, un agent nu are garantata o minima protectie sociala si atunci sunt doua variante ….ori se risca la spaga si este considerat scursura societatii, ori isi trage un glont in cap (ca si agentul Hofman) si este considerat nebun

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.