EXCLUSIV Motivele pentru care Ostaficiuc a fost declarat în conflict de interese...

EXCLUSIV Motivele pentru care Ostaficiuc a fost declarat în conflict de interese de către CAT

6
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a motivat decizia de a respinge solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, pedelistul Constantin Ostaficiuc, de a anula decizia Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l declara în conflict de interese în scandalul Ornella Design. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că firma în care asociaţi sunt soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc au primit în concesiune „parcela de aur” din Parcul Industrial şi Tehnologic  Timişoara, proprietate a CJ Timiş. În motivarea deciziei se arată că ” câtă vreme reclamantul a luat parte la adoptarea unor decizii ale Consiliului Judeţean Timiş referitoare la atribuirea contractului de concesiune, a convenţiei de facilităţi de care acesta era însoţit, a actului adiţional modificator, cunoscând faptul că asociaţi ai SC O D SRL sunt soţia sa, un descendent de gradul întâi şi un afin de gradul întâi, rezultând astfel că din această societate sunt obţinute venituri în codevălmăşie de reclamant şi soţia sa, ce se includ în comunitatea matrimonială a acestora, trebuie concluzionat că acesta putea să anticipeze că acele decizii ar putea prezenta un beneficiu pentru aceste persoane, dat fiind că în discuţie era atribuirea în concesiune a unui bun din patrimoniul privat al Judeţului Timiş, respectiv executarea clauzelor contractuale care priveau redevenţa cuvenită concedentului în schimbul concesiunii.(…) Instanţa concluzionează că reclamantul avea un interes personal în problema legată de concesionarea către SC O D SRL a parcelei din perimetrul Parcului Industrial Tehnologic Timişoara, putându-se deduce în speţă că acest interes putea să influenţeze îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor ce revin reclamantului în calitatea sa de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.


Aceasta deoarece concesiunea menţionată era de natură să creeze posibilitatea obţinerii unor venituri suplimentare de către societate, venituri ce ar fi profitat soţiei reclamantului, implicit patrimoniului codevălmaş al acestuia”. 

Argumentul apărării lui Ostaficiuc că parcela făcea parte din domeniul privat, nu din cel public a fost înlăturat pe motiv că ” apartenenţa acesteia la domeniul privat al judeţului nu poate conduce la concluzia că reclamantul nu s-ar fi aflat într-un conflict de interese, de vreme ce concesionarea este tot o atribuţie a Consiliului Judeţean Timiş, indiferent care ar fi procedura urmată pentru încheierea contractului”. De asemenea, instanţa a mai constatat că a fost încălcat principiul transparenţei decizionale ” în condiţiile în care toate actele încheiate în scopul concesionării parcelei către SC O D SRL au fost adoptate fără a se aduce la cunoştinţa Consiliului Judeţean Timiş împrejurarea că reclamantul se află în relaţie de rudenie şi afinitate cu asociaţii societăţii.” De asemenea, în sarcina lui Ostaficiuc s-a mai reţinut şi faptul că ” a participat la deliberări asupra acestei probleme, a semnat actele juridice prin care s-au consemnat hotărârile Consiliului Judeţean Timiş legate de concesiune, aflându-se astfel într-un conflict de interese în exercitarea atribuţiilor ce îi reveneau în funcţia de Preşedinte al Consiliului”.

6 COMENTARII

 1. Bună poză aţi ales,Ostaficiuc a ramas cu ochii in soare, sau latră la luna plină.
  Traiască pocaiţii care s-au rugat pentru el, pentru prosperitatea familiei sale,pe spinarea românului cinstit care traieste din salarul mizer!
  Dar şi la pocaiţi judecata de apoi nu este abolită !
  Mândru şi plin de aroganţă a ignorat multe destine omeneşti de dragul culorii portocalii şi al înavuţirii cu orice preţ;
  Îşi merită pe deplin soarta, a fost şi este un oportunist,un mincinos,un om fară demnitate şi fără scrupule, UN TICĂLOS care a prejudiciat enorm imaginea Timisorii si a demnitatii timisorenilor !! RUSINE ! RUSINE ! RUSINE !

 2. Portocaliului i se cam rupe, tot pdl-ul munceste de zor prin judet la aranjarea furaturii de la alegerile prea timpurii, necomasate. Pe pariu ca se fasaie toata istoria? Asa cum a ramas uitata si povestioara cu falsurile de la licitatii a lui Georgica Cornulica, bunul prieten al posesorului de barbison.

 3. Timisoreni mai votati oameni PDL !? Sinteti un simbol pentru Romania si va rog sa ramineti cum va stim,aproape de oameni si nu de mafiotii portocalii & Comp.

 4. alooooooooo!!!!domnu` botaaaaaaaaa!!!!!ai ramas in pana de idei pt articolele(hahahahahahahaahah)??????parca anu trecut era acelasi articol!auzi..tu ai facut chiar o mare obsesie din ostaficiuc nu?oare il visezi si noaptea?:))auzi…da` poze cu tine si cu bojin si grindeanu cand pui?sau de ce nu te fotografiezi noaptea cand iesi de la grindeanu cu bannutu!las ca vine si vremea ta..hahahaha!!!!

 5. exclusiv pe dracu!tot aceleasi rahaturi zi de zi!tu cum auzi ostaficiuc se ridica paru pe tine si te transformi intr-un varcolac al juranlistilor si scrii(rescrii)acelesi „stiri” nonstop!se vede de la O POSTA (si stii la ce ma refer) ca esti pus ca si cainele turbat pe subiect si il readuci mereu la „excluziv” pt ca asa ai primit comanda aport!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.