„Nevroticii” din Timişoara au ieşit din nou în stradă UPDATE 10 Ultimele...

„Nevroticii” din Timişoara au ieşit din nou în stradă UPDATE 10 Ultimele mişcări din Piaţa Operei GALERIE FOTO

7
DISTRIBUIȚI

Timişorenii au ieşit, astăzi, de la ora 14, din nou îăn Piaţa Operei. Revoluţionarilor care au participat şi ieri li s-au alăturat, astăzi, şi reprezentanţi ai sindicatelor, dar şi alţi nemulţumiţi. „Ne-a scos în stradă sărăcia şi foamea”, a declarat unul dintre participanţi. Pe lângă pancartele cu „Jos Băsescu”, protestatarii au venit şi cu hârtii pe care era scris „Sunt aici pentru că tu nu eşti” sau „Ex huligan, fost golan, azi nevrotic”. „Ceauşescu m-a făcut huligan când am ieşit în stradă, Iliescu golan, iar acum reprezentanţii PDL ne fac nevrotici”, a explicat unul dintre demonstranţi. Pentru ora 17, suporterii echipei de fotbal Politehnica şi-au dat întâlnire în centrul Timişoarei prin intermediul reţelelor de socializare.În zonă şi-au făcut apariţia forţele de ordine care supraveghează mitingul autorizat. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile protestelor.

UPDATE 1 15,15 Un bătrân a venit în Piaţa Operei pentru a striga „Sus Băsescu”. Organizatorii mitingului au cerut jandarmilor să-l îndepărteze pentru că încearcă să incite oamenii. „Da eu strig ” Sus Băsescu!” A făcut numai bine pentru ţara asta. Sunteţi nişte proşti. Da eu sunt cu Băsescu. Uite buletinul. Mă cheamă  Hâncu. E dreptul meu să strig”, a încercat biciclistul sî-i convingă pe jandarmi. După ce a fost îndepărtat din piaţă, bătrânul a mai avut o tentativă de revenire în piaţă pe motiv că i s-a desumflat roata la bicicletă. Jandarmii l-au luat pe sus pentru a se evita escaladarea situaţiei. La această oră sunt peste 200 de persoane în Piaţa Operei care scandează „Nu vă fie frică şi Băsescu pică”, „Nu staţi în balcoane că muriţi de foame”.

UPDATE 2 17,05 Oficial, mitingul revoluţionarilor s-a încheiat la ora 17, dar nici unul dintre participanţi nu a părăsit Piaţa Operei. „Nu plecăm acasă”, au scandat timişorenii. Numărul acestora a crescut ajungând la  peste 400. Sunt aşteptaţi să sosească în piaţă şi reprezentanţii galeriei alb-violete. Continuă scandările anti-Băsescu şi anti-putere.

UPDATE 3 17,28 În piaţă a sosit un grup de aproximativ 30 de tineri, mulţi dintre ei cunoscuţi ca simpatizanţi ai „Noii Drepte”.


Aceştia au început să scandeze „România, stat poliţienesc” şi „Noi unim partidele”, „PSD sau PDL, tot PCR e”. Majoritatea şi-au acoperit feţele şi au refuzat să li se alăture celorlalţi demonstranţi pe motiv că „noi suntem cu ale noastre. Fiecare face ce vrea. Suntem şi noi aici în piaţă. Nu vrem să ne amestecăm cu ăia care sunt de la partide”.

UPDATE 4 17,47 Protestatarii au plecat în marş spre Catedrala Mitropolitană, scandând „Păcat, păcat, de sângele vărsat”. Cele câteva sute de timişoreni s-au grupat pe scările catedralei, scandând „Libertate”, „Jos Băsescu”, „Demisia” şi „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara”.

UPDATE 5 18,10 Coloana de peste 1500 de demonstranţi se îndreaptă spre Complexul studenţesc, scandând „Români veniţi cu noi” şi „Jos Băsescu”.

UPDATE 6 18,40 Demonstranţii au trecut prin complexul studenţesc şi acum s-au oprit în faţa studioului Timişoara al TVR. Se scandează „Cu televizorul, aţi mînţit poporul”, „Ruşine să vă fie”. A apărut un banner pe care stă scris „Vrem paradisul promis când am ieşit din comunism!”. Coloana se îndreaptă spre Prefectura Timiş.

UPDATE 7 19,02 În faţa prefecturii, s-a scandat „Jos dictatura”, după care demonstranţii au plecat din nou spre centru. Numărul protestatarilor a crescut.

UPDATE 8 19,20 După un marş fără incidente, coloana de demonstranţi a revenit în Piaţa Operei, unde aşteptau alte câteva sute de timişoreni. La această oră sunt peste 2.000 de oameni care scandează „Jos Băsescu” şi „Demisia”.

UPDATE 9 19,59 Demonstranţii au întins pe faţada Operei, ca în Decembrie 89, bannerul pe care este scris „Vrem paradisul promis când am ieşit din comunism!”, cât şi un altul cu „Jos Băsescu”. Se scandează „Timişoara – Bucureşti, România unde eşti?” şi „Jos comuniştii” şi s-a intonat imnul.

UPDATE 10 21,53 Majoritatea demonstranţilor au părăsit Piaţa Operei, dându-şi întâlnire în acelaşi loc mâine. Acum mai sunt puţin peste o sută de tineri care scandează din când în când „Demisia”.

7 COMENTARII

  1. foorte urjent, domnu presedinte sa puna pulanele pi spatele lu astia nemultztumitzii ca niam seturat sa tot strije si sa nu pucem dormi cum tot il jiceste si zbiara ca gios cu besescu. nu numa ca nui frumos da astias dusmanii poporului

  2. Unde saracia voastra de oligofreni ati scos aberatia cu trecutul protestantilor prin complex? La intre 17 – 20 nici parturile zilnice date de studenti nu s-au auzit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.