Criminalul sinucigaş: „gândiţivă la mine ce putere trebuie să am ca sămi...

Criminalul sinucigaş: „gândiţivă la mine ce putere trebuie să am ca sămi omor propriul copil”

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Ciucea, bărbatul din Şag care s-a spânzurat după ce şi-a ucis copilul şi socrii pentru că soţia sa nu a venit acasă de sărbători, şi-a explicat gestul prin mai multe scrisori pe care le-a ascuns în chiloţi. Mesajele „pentru Poliţie” au fost descoperite doar în momentul în care medicii legişti au vrut să facă autopsia cadavrului. Cele trei scrisori scot la iveală toate frământările care l-au măcinat pe acesta înainte să-şi pună în aplicare macabrul plan. Din scrisoarea din 12 decembrie, reiese că, iniţial, bărbatul s-a gândit să se sinucidă, arucându-se în faţa unui tren sau a unei maşini, dar ulterior s-a hotărât – „o săi distrug  (soţiei, n.a.) tot ce are mai scump pe lume, nu o săi fac ei rău personal”. Soţia plecată în Italia şi care nu vroia să-i mai răspundă nici la telefon era acuzată în scrisori că ar fi avut o relaţie cu un alt bărbat.

Într-o altă scrisoare, Ciucea  spune că ” aş vrea să mă ierte D-zeu şi restul lumii pentru faptele pe care am să le fac deşi nu am vrut să ajung să comit aşa ceva”.


A explicat şi uciderea propriului fiu, în vârstă de 7 ani, bolnav de autism – „am decis ca Rafi să nu mai trăiască şi el  chiar nu e vinovat cu nimic dar nimeni nu a fost mulţumit de copilul aceste  decât eu şi chiar eu am decis să-l omor  căci nu are nici un viitor..Am luat decizia referitor la Rafi de teamă ca să nu se asemene cu mine şi să aibă instincte criminale.(…) Gânditiva la mine ce putere trebuie să am ca sămi  omor propriul copil, dar vă spun că nu numai de putere e nevoie ci şi de maximă nebunie pe care o am deja, de tâmpenie, cretinism şi psiho la pământ”. Înainte de a-şi sugruma copilul, tatăl criminal a notat că „iam dat lui Rafi 2 Levo de somn înainte de toată scena”. Procurorul Adrian Golban de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, cel care anchetează acest dosar, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că „ultima scrisoare a fost completată după ce a comis crima. Scrisul era diferit. Era mult mai agitat. Analizele toxicologice vor stabili dacă a consumat băuturi alcoolice înainte de comiterea faptelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.