Protestele anti-Băsescu au reînceput la Timişoara UPDATE 9 Planuri pentru mâine GALERIE...

Protestele anti-Băsescu au reînceput la Timişoara UPDATE 9 Planuri pentru mâine GALERIE FOTO

10
DISTRIBUIȚI

Demonstranţia împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernului Boc au reînceput, la ora 14, în Piaţa Operei. Mitingul este unul autorizat, iar revoluţionarilor şi s-au alăturat mai mulţi timişoreni. Numărul acestora este aşteptat să crească după ora 16, când lumea pleacă de la serviciu. Organizatorii au făcut apel la linişte şi au cerut să fie evitate orice fel de violenţe, iar în cazul în care apar provocatori să fie anunţaţi jandarmii. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli evoluţia evenimentelor.

UPDATE 1 15,07 Protestatarii au făcut publice șapte revendicări ale comitetului de iniţiativă Timişoara 89, autorii celei de-a treia proclamaţii de la Timişoara, care vor fi cuprinse şi în Platforma pentru România. Acestea sunt –  demisia preşedintelui Traian Băsescu, demisia prim ministrului Emil Boc, implicit a întregului guvern, formarea unui guvern de tehnocraţi neutri din punct de vedere politic care să gestioneze treburile curente ale ţării şi să pregătească desfăşurarea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare anticipate, impunerea aplicării puncului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara în viitoarea lege electorală, demiterea imediată a preşedintelui TVR şi Radiodifuziunii Române şi a tuturor şefilor departartamentului de ştiri, depolitizarea totală a instituţiilor descentralizate ale statului cu referire specială a prefectului care trebuie să fie înalt funcţionar de stat şi nu numit politic, facem apel la întreaga societate civilă românească să-şi aducă aportul la instalarea democraţiei reale în România.

UPDATE 2 15,56  Jandarmii timişoreni care sunt în Piaţa Operei au venit, astăzi, direct cu căştile de protecţie la ei. Demn de remarcat este faptul că toate erau noi, fiind primite astăzi. Există zvonuri potrivit cărora ultraşii timişoreni au discutat cu cei arădeni, care în mod tradiţional le sunt rivali de moarte, pentru a se întâlni în oraşul de pe malurile Begăi într-o acţiune comună. Forţele de ordine sunt în alertă, iar organizatorii mitingului au cerut de mai multe ori să nu se răspundă la provocări.

UPDATE 3 16,50 Cei prezenţi în Piaţa Operei au declarat că nu au ce să negocieze cu actuala putere. „Ce să discutăm cu ei? Ne-au terfelit, şi-au bătut joc de noi şi acum vor dialog. Nu avem cu cine. Prima noastră revendicare este „Jos Băsescu”.


Oricâţi bani ar fura şi ar avea nu pot să-şi cumpere nemurirea”, a declarat unul dintre protestatari.

UPDATE 4 17,47 În piaţă au apărut şi mai mulţi lideri locali ai PNL şi PSD. Aceştia s-au grupat undeva în spatele demonstranţilor. Relaxaţi, aceştia discută între ei, fără a scanda cu prea mare însufleţire când demonstranţii strigă din toţi rărunchii „Jos Băsescu!” şi „Demisia”. Pentru a se lupta cu frigul tăios, cei peste 200 de demonstranţi s-au prins într-o horă a unirii.

UPDATE 5 18,35 Reprezentanţii USL n-au rezistat prea mult la mitingul de protest. Primii care au cedat au fost liberalii care după vreun sfert de ceas au plecat în bloc pe motiv că au şedinţă la partid. Pesediştii s-au dovedit a fi puţin mai rezistenţi, dar după aproximativ o oră s-au retras strategic la căldură în localurile din centrul oraşului. În acest timp, de la microfon demonstranţii vorbeau despre „partidele politice care timp de 20 de ani ne-au făcut să fim o ţară vai ş-amar”. Un alt mic grup de pesedişti a reapărut când în piaţa a venit şi preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin. „Am dat liber la fiecare pesedist să vină în piaţă ca să demonstreze în mod individual. Am venit să fiu alături de cetăţenii Timişoarei. Sunt de acord cu ei pentru solicitările pe care le au şi problemele care sunt în Ţara Românească”. Extrem de relaxat, Bojin s-a pupat cu activul de partid, dar n-a scandat nici o clipă alături de demonstranţi. La scurt timp, a plecat la căldură într-un restaurant din apropiere.

UPDATE 6 19,15 Protestatarii au plecat în marş către Catedrala Mitropolitană. Aici s-au pus pe scările catedralei şi au spus „Tatăl nostru” după care au revenit în faţa Operei.

UPDATE 7 19,37  Atmosfera s-a mai încălzit odată cu sosirea în piaţă  a unui grup extrem de vocal al suporterilor de la Politehnica Timişoara. Aceştia aveau un banner pe care stă scris „Băse jegosu”.

UPDATE 8 21,05 În Piaţa Operei au mai rămas aproximativ 200  de tineri, aceştia fiind majoritari. „Băse nu uita, se sapă şi groapa ta” şi ” Nu plecăm acasă” – se scandează. S-a făcut apel la cei prezenţi să trimită SMS-uri cunoscuţilor pentru a-i chema la protest. Zona este împânzită de poliţişti şi jandarmi în civil.

UPDATE 9 22,24 Protestul a încetat, demonstranţii dându-şi întâlnire mâine la ora 14.

10 COMENTARII

 1. Iară vor să se nască nişte revoluţionari…i-am văzut pe cei din 1989 cine au fost, infractori de drept comun, escroci şi alte specimene din astea…

 2. Bai, Cornele ! Am impresia ca esti un comunist notoriu, sau un fost activist sau securist. N-are importanta cine au fost cei din 1989. Important e ca acum nu mai traiesti in comunism si asta doar datorita acelora pe care-i consideri tu infractori, escroci, etc. Dar daca-ti place asa mult dictatura poti pleca in Coreea comunista. Esti liber!

 3. Domnule Cornel.Impuscate de mana cu cei din guvern.Iti place unde suntem ca tara.Pe cand alte tari ca…Germania,Franta,care pe timpuri erau ca noi la vremea respectiva si acum uite unde au ajuns.Tu faci revolutionari escroci si speci,nesimtitule.Daca tu o duci bine nu inseamna ca si restul tari o duce.Ai idee cat e minimul pe economie la noi in tara si cat costa 1m cub de apa calda si 1kw.Pe cei ce vor sa fie mai bine intregii tari ii faci cum apuci.Noi revolutionari poate uneori nau ce manca din cauza costurilor si a preturilor te-ai gandit?

 4. @cornel

  Mai Cornele, in 1989 a iesit toata tara in strada. Infractorii de care vorbesti, probabil au fost si ei, dar in mare parte au aparut cu acte de revolutionari dupa 😉

 5. @@pentru toţi comentatorii, Anarhia nu este benefică nici unei naţii! Uitaţi-vă la egipteni, albanezi si alte popoare primitive…cu ce s-au ales în urmă revoluţiilor? Nu aceasta e soluţia-lupte de stradă, distrugeri, etc…
  Am dreptate? 🙂

 6. Are dreptate Cornel, nu merita sa facem loc la alti escroci…USL, PDL etc…toti sunt niste nenorociti. Imi e scarba sa ma uit la niste televiyiuni…au devenit niste penibili.

 7. mai baieti, eu sunt doar director de aeroport si nu stiu exact care-i treaba cu revolutia. In ’89 eram rupt in coor prin tirnaveni si dupa aia am venit si eu in timisoara sa vind niste chilotti sa nu mor de foame. Slava domnului (ostaficiuc) ca am depasit norma de chiloti si m-o inscris la el in partid si acum am ajuns mare manager de aeroport

 8. Sint si si PPDD pe acolo ,cu toate ca ma mira ca DAN DIACONESCU_actualul presedinte al tarii – nu vad ce interes mai are sa si tina lingaii in frig odata instaurat presedinte !!!! Probabil continua sa o caute pe Elodia in Piata operei !!!!))))))))))))))))) domnule Bota cum treci cu vedeea un partid atit de josnic ,si exagerat ????? mai rau ca si in programele de desene animate !!! chiar nu deranjeaza numai prin faptul ca vrea sa se numeasca partid politic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.