Reţea pakistanezo-română de trafic de migranţi, anihilată de DIICOT

Reţea pakistanezo-română de trafic de migranţi, anihilată de DIICOT

2
DISTRIBUIȚI

O reţea pakistanezo – română de trafic de migranţi a fost anihilată în urma unei operaţiuni a DIICOT Timişoara şi a Poliţiei de Frontieră. Gruparea era bine organizată, fiind condusă de cetăţeanul pakistanez Rana Idrees, care după ce a intrat ilegal în România, venind dispre Grecia, a solicitat azil. N-a stat prea mult în centrul ORI de la Galaţi, plecând spre Timişoara. Aici a luat legătura cu Ovidiu Dumitrescu, care a lucrat în Grecia  şi care a fost rugat de un prieten de acolo să-l ajute pa pekistanez. Dumitrescu era cel care asigura suportul logistic, găsind maşina şi şoferul pentru transportarea migranţilor spre graniţa cu Ungaria.


Aceştia erau racolaţi din centrul ORI Galaţi de alţi doi pakistanezi, aceştia fiind şi cei care făceau, ulterior, plăţi către coordonatorul reţelei din România – Rana Idrees. Când acesta avea pregătit transportul le spunea racolatorilor de la Galaţi, care trimiteau migranţii de la Galaţi la Timişoara. De aici erau luaţi şi duşi în zona graniţei cu Ungaria pentru a trece peste fâşia verde.

Racolatorii erau un fel de garanţi între transfugi şi coordonator, preţul fiind de 1.000 euro pentru fiecare om care ajungea în Ungaria. Rana a călăuzit mai multe grupuri formate din cetăţeni pakistanezi şi indieni. Acesta era coordonat din Franţa de liderul grupării, căruia îi cerea voie să facă plăţi către furnizorii de „servicii”. Gruparea acţiona extrem de lejer, bazându-se şi pe faptul că în România, după cum au declarat, autorităţile sunt extrem de blânde în privinţa migranţilor. Ieri şi astăzi, anchetatorii au reţinut şase membrii ai grupării – pakistanezi şi români – atât din centrul ORI de la Galaţi, cât şi din Timişoara şi Oţelul Roşu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.