SCANDALOS Chiria pentru zece metri pătraţi în gară, jumătate din suma pentru...

SCANDALOS Chiria pentru zece metri pătraţi în gară, jumătate din suma pentru Clubul CFR din centrul Timişoarei. Vezi opinia şefului de regională

7
DISTRIBUIȚI

„Ţeapa” pe care CFR şi-a dat-o de bună voie pentru firma Prozax SRL a deputatului PD-L Alin Popoviciu este dovedită chiar de alte contracte pe care instituţia statului le-a semnat cu alte societăţi ale parlamentarului. Vă reamintim că CFR-ul a închiriat clubul din centrul Timişoarei, care are aproximativ o mie de metri pătraţi, pentru 15 ani firmei Prozax pentru o chirie de nici o mie de euro. Societatea deputatului s-a angajat să facă o serie de reparaţii, dar printr-o anexă CFR a renunţat practic la posibilitatea de a rezilia contractul înainte de expirarea celor 15 ani.

Firma Prozax a închiriat un spaţiu de 10 metri pătraţi în incinta Gării de Nord din Timişoara, unde funcţionează un butic. În 2006, conform contractului, trebuia să plătească 1800 lei plus TVA, pentru ca în 2008 să se angajeze ca în următorii doi ani să plătească lunar 1930 lei plus TVA. În iunie 2010, a fost semnat un nou contract cu regionala CFR, de data aceasta pe o altă firmă  – Kids Town SRL – în care acţionari sunt soţii Popoviciu.


 Conform contractului, pentru cei 10 metri pătraţi firma va plăti lunar 1930 lei plus TVA. Adică jumătate din suma pe care cealaltă firmă a deputatului PD-L o plăteşte ca şi chirie pentru aproximativ 1.000 de metri pătraţi în centrul Timişoarei.

Cu toate acestea, directorul regionalei Timişoara, Valeriu Trică, colegul de partid şi de campanie al lui Alin Popoviciu, nu vede nici un fel de problemă pentru că ” la stabilirea preţului minim de începere a licitaţiei, comisia trebuie să ţină cont de mai multe criterii. Destinaţia clubului CFR este sală de spectacole, care era nefuncţională de ani de zile şi avea probleme la acoperiş, la instalaţia electrică şi altele. Era vorba şi de o suprafaţă foarte mare care se putea preta doar la anumite activităţi. Evaluarea a ţinut cont şi de natura spaţiului. Activităţile nu sunt unele comerciale, cum sunt în gară. Activităţile sunt pentru copii. Că are ceva comercial în spate este altceva. CFR a făcut o afacere foarte bună. Nimeni nu a vrut acel spaţiu. Modificările aduse la contract nu prejudiciază CFR. Este normal ca firma care a făcut investiţii să se asigure că-şi va recupera o parte din bani. Nu am semnat aşa contractul de la început pentru că trebuia imediat după licitaţie încheiate documentele după formatul pe care-l aveam”. În fostul club CFR funcţionează acum un pac-pac cu lasere şi spaţii pentru organizarea de zile de naştere pentru copii.

7 COMENTARII

  1. dragos, ai apucat-o pe un drum gresit de la inceputul anului…
    sa stii ca si eu am vrut sa nchiriez un spatiu de la Clubul Cfr, sa stii ca te poti duce si TU sa inchiriezi, nu se inghesuie nmeni pt ca problema e ca trebuie reconditionat aproape totul, si costa bani.

    deci sfatul meu, prietene, este sa te duci sa vezi si tu ce este la fata locului, si apoi sa vorbesti!

    PS: Astept dn partea ta, daca esti impartial, si anchete cu preturile de nchiriere a tonetelor de la RATT, de exemplu!

  2. dragos,daca ii prinzi cu mata-n sac ,inseamna ca esti pe un drum gresit.ei sunt pe drumul cel bun,numai ca sigur se va intrerupe drumul lor si sper sa fie judecati asa cum se cuvine.asta este numai una din multele excrocherii pe care le-au facut.astia da manageri.vand cu pretul cel mai mic si cumpara cu pretul cel mai mare.

    PS>daca si la inchirierea tonetelor ratt exista coruptie, de ce n-ar fi si la CFR?

  3. Auzi TITULICA cu cata spaga ai mers la directorul Trica ptr a primi un spatiu?Fara plic nu ajungi nici macar la secretara dar mai la dansul…director!!!Dar probabil esti unul de-al lor asa ca mesajul tau este nul…Lasa-l pe Dragos sa-si faca munca pana la capat,sa mai scoata la lumina multe din afacerile lui Trica caci altfel nu ar fi avut el bani de vila,mobila comandata din Austria etc…stim cu totii ca a venit in CFR cu pantofii rupti si vai de soarta lui noroc cu alti mari domni care acum nu isi primesc nici buna ziua de la marele domn director Trica!!!
    Bravo Dragos,respect…pentru asta ai facut o scoala,fa-ti meseria!!!

  4. oare DNA ce face acum? ce face DNA si cu cele 126 milioane de euro furate de la gaz? DNA !TREZIREA! e vremea sa arestati niste PDL-isti, fiindca mai putin PDL face afacere si din SMURD, vom vedea scos SMURDUL la licitatie, iar cand vei avea nevoie de ambulanta pauza…, o sa mergi cu taxi la spital
    P.S. DNA eu cunosc ca faptele de coruptie nu se prescriu, de ce nu verificati la toti parlamentarii astia cum si-au facut primul milion de euro? confiscatile averile si umpleti puscariile cu ei! si uite asa iese Romania din criza

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.