Cum l-a protejat directorului adjunct Ionescu de la Finanţe pe anchetatul de...

Cum l-a protejat directorului adjunct Ionescu de la Finanţe pe anchetatul de DIICOT Nicolae Mann

5
DISTRIBUIȚI

Gabriela Ionescu, directorul adjunct de la Finanţele Publice Timiş trimis în judecată de DNA alături de complicele Dinu Călin pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a fost unul dintre principalii protectori ai controversatului om de afaceri Nicolae Mann, cercetat penal de DIICOT în dosarul fraudării grupului german Aton cu zeci de milioane de euro. De altfel, ascensiunea Gabrielei Ionescu în această funcţie a fost posibilă datorită sprijinului lui Mann, după cum a recunoscut chiar Dinu Călin, acesta apelând la ajutorul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, pesedistul Adam Crăciunescu atunci când s-a făcut guvernul PSD-PDL.


Dinu Călin este cumnatul lui Nicolae Mann.

În schimbul lobby-ului, Gabriela Ionescu a asigurat protecţia firmelor lui Mann, care aveau de plătit sume importante către bugetul  de stat. Într-o discuţie purtată cu denunţătorul din dosarul „şpagă la Finanţe”, Dinu Călin i-a recunoscut că „bine, că şi la Mann are 1.200.000 lei şi tot am lungit-o până în decembrie”. Suma reprezenta TVA care ar fi trebuit plătit de firmele controlate de controversatul om de afaceri. Din discuţie reiese că în schimbul acestei amânări, s-a „omenit” ajutorul cu peste 35.000 euro. Surse demne de încredere din Finanţele Publice Timiş au declarat pentru PRESSALERT.ro faptul că, înainte de a fi reţinută, Gabriela Ionescu a încercat să mascheze faptul că o serie de controale făcute pe vremea când Mann controla firmele din grupul Aton au fost făcute fără a se găsi vreo problemă, iar ulterior s-a încercat „demolarea” celor deveniţi adversarii protectorului său. Dinu Călin a fost văzut în repetate rânduri alături de Mann în perioada în care încerca prin toate mijloacele să blocheze afacerile grupului german Aton.

5 COMENTARII

  1. daca mann si firmele sale au probleme cu legeam nu inteleg cum juristii sai nu au nici o treabam,ei nu au nici o responsabilitate in cadrul unei firme?

  2. Mai unguru` bulan, adica Ioji, cine esti tu ma sa iti permiti sa il faci pe mann gunoi? A fost gunoi cand ti-a dat de lucru, nu? A fost gunoi cand a angajat peste 1500 de oameni din zona?
    Ba sunteti unii atat de prosti, incat nu stiu cum de va suporta pamantul…
    Pe Bota il inteleg , castiga un ban din astfel de articole, dar pe tine?

  3. Juristii lui mann,printre care si unul de la frontiera,un hot si un spagar de nu s-a mai vazut,GHIORGHI COBANU,fostul sef de la CENAD,care-si jepcuia subalternii punandu-i sa-i faca plinul la toate masinile familiei,sa-i cumpere cherestea,porc de craciun,jambon afumat de Pasti,vin de Teremia si Recas plus firfirei la buzunar,ma intreb ce face el ca jurist la mann,pt ca el este ANALFABET,nu stie sa citeasca si sa scrie carect romaneste,cum il reprezinta in procese??? s-au lucreaza doar pe statele de plata ca o recompensa pt.serviciile facute in vama cenad,lui mann???

  4. Alo, dl. Bota, despre ce frauda vorbim? Cate „milioane de euro” a platit Aton lui Mann sau firmelor „controlate” de el?

    De ce nu scrieti depre operatiunea de tip „suveica” prin care Aton
    Gmbh a incercat sa treaca activele Aton Transilvania catre o firma off-shore Cipru (care are 200 EURO capital social) si apoi catre una din Seychelles? Termenul „suveica” va este cunoscut? Scopul unei astfel de operatiuni este de a te sustrage platii datoriilor (inclusiv catre stat – vreo „ceva” milioane de euro).
    Insa pt. un articol de genul acesta, mai util pt. publicul larg – e vorba de datorii la stat, deci potential ban public – nu sunteti platit, nu-i asa? Sau mai bine zis sunteti platit pt. articole contra Mann, deci pro Aton, nu?

    Apropos, cum faceti bani cu acest blog? Ca reclama nu aveti, decat nesemnificativa. Iar „sursele” din „sistem” trebuie omenite, nu-i asa? Oricine ar trebui sa deduca ca un blog atat de infloritor e finantat pt. a scrie pe „teme date”.

    Oricum asocierea cu „Felix” va face doar cinste! Sunteti chiar fotogenic, a-si putea spune.

    Felicitarile mele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.