Firmele familiei pesedistul şef Bojin, prestatoare de servicii pentru abonaţii la contractele...

Firmele familiei pesedistul şef Bojin, prestatoare de servicii pentru abonaţii la contractele de la „Apele Române” Banat

7
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în scandalul licitaţiilor trucate de la Autoritatea Naţională Apele Române este departe de a fi încheiată, în presă apărând informaţii potrivit cărora procurorii anticorupţie investighează toate contractele derulate direcţiile din întreaga ţară. Titu Bojin, fostul şef al Apelor  Române „Banat”, retras strategic acum pe o funcţie de şef birou la structura naţională pentru că vrea să candideze la şefia Consiliului Judeţean Timiş ca „opozant” al actualei puteri, a fost cel care a dat binecuvântarea pentru o serie de proiecte executate cu cântec. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că firma Lescaci Com din Negreşti Oaş, investigată de DNA pentru şpăgile date oficialilor din Ministerul Mediului, a avut lipici şi la contractele de la direcţia condusă de Bojin. Tot celebra firmă din Negreşti Oaş şi-a adjudecat, întâmplător, şi  proiectul „Regularizare pârâu Dognecea în aval de barajul Dognecea Mare”. La fel de întâmplător, utilajele firmei sunt alimentate cu combustibil de la benzinăriile familiei Bojin.

În cazul unui alt proiect important, în care a fost parte şi Lescaci Com alături de firma Tehnodomus SA Arad, sunt probleme grave de execuţie. În apropierea gării Jabăr, pe malul stâng al Timişului, se poate observa cu ochiul liber megaeroziuni şi un drum de acces în curs de prăbuşire care pune în pericol stabilitatea digului. Cu toate acestea firma din Arad, abonată atât la contracte de la „Apele Române” Banat, cât şi la cele de servicii cu firmele familiei Bojin, şi-a primit banii de contract plus suplimentări de buget.

Probleme sunt şi la modul de execuţie al proiectului “Ecologizare râu Bega pe sectorul Timişoara – Serbia”, unde deponeele amenajate în apropierea localităţii Utvin de Socot SA Târgu Mureş nu au fost etanşate, substanţele toxice ajungând în canalul Bega.


Irelevant pentru cei de la Apele Române, atât timp cât firma a acceptat subcontractori de-ai casei – Cipalser SRL, aparţinând pesedistului Eugen Milutinovici sau Fasingos TRP SRL din Topolovăţu Mare.  Culmea, aceste firme transportă materialele de construcţii cu camionele firmelor familiei Bojin – Lugomet SA sau Remodet TMB SRL. Această „frăţie” a făcut ca lucrările de recepţie să fie făcute rapid şi plătite rapid, chiar dacă lucrările au fost nefinalizate sau executate de mântuială. Astfel, pe sectorul Poieni – Pietroasa, în cadrul proiectului “Amenajare râu Bega şi afluenţi pe sectorul Curtea – Poieni” nu au fost finalizate pragurile de beton de către Cipalser SRL, dar plăţile s-au făcut.

Lucrările de proastă calitate efectuate  la proiectul „Consolidare şi reprofilare canal descărcare Bega-Timiş pe sectorul Topolovăţ – confluenţă râu Timiş” au făcut ca de trei ori să se refacă după finalizarea oficială din cauza surpărilor malului. Şi acum se lucrează la remedieri de două dintre firmele de casă – Socot SA şi Fasingos TRP SRL – plătite cu noi fonduri de la bugetul de stat, deşi lucrările sunt în garanţie.

Titu Bojin spune că nu sunt probleme la derularea contractelor şi că „oricum din punct de vedere tehnic nu răspund eu ca director”. Şeful PSD Timiş a afirmat că „la lucrările de pe sectoril Topolovăţ lucrările se vor finaliza anul acesta. În cazul ecologizării canalului Bega nu sunt închise lucrările. Acolo se va îndigui cu pământ vegetal. La Poieni sunt discuţii cu acele praguri. Am discutat problema şi în comitetul de urgenţă pentru că se propune o altă variantă în cazul inundaţiilor”. Pesedistul şef  Titu Bojin nu vede nici o problemă în privinţa contractelor firmelor familiei sale cu cei care au contracte cu Apele Române, el declarând că ” nu există contracte de subantrepriză. Alta este furnizarea de servicii. Că există lucrări de transport sau furnizare de materiale de către diverse firme, asta este altă discuţie. Nu văd nici un conflict de interese”.

7 COMENTARII

 1. Ca intotdeauna dezinformarea functioneaza la dv. NU stiu ce interese JUCATI (sa nu spun mai multe !!!?) ,dar tot ce scrieti in acest articol SUNT VORBE GOALE LIPSITE DE SUPORT PROBATOR.
  sA NU VA INCHIPUITI CA DACA SUNTETI ZIARIST , SI ALTCINEVA POATE LA RANDUL LUI IN ALT ZIAR SA SCRIE DESPRE „AFACERILE DV”.
  ASA CA…. ATAT.

 2. Mai”nm”faci cumva parte din clica Bojinista?Bota are dreptate,stie el ce stie.Bojin e un mare mafiot si e in opozitie numai „de forma” ca e pe mana cu toti PD-Listii,se stie asta .Nu este chiar asa fidel PSD-ului cum se crede.E un mare smecher…ca sa nu spun pe sleau ES..OC..
  Acest Bojin este un imbuibat in timp ce unii traiesc de pe o zi pe alta.Cum se face ca in Romania doar politicienii au firme in spate si ei traiesc cel mai bine?Mari smecheri politicienii astia!!

 3. Mai agramatule ,dute la scoala prima data, doi munceste pe branci ,iar apoi vOr veni si rezultatele.
  TU STAI IN FATA TELEVIZORULUI SAU CALCULATORULUI SI VREI BANI ????? ,DUTE LA MUNCA !!!

 4. Pentru nm nu sunt minciuni ceea ce s-a scris este purul adevar acest BOJIN om de nimic a furat si fura in continuare de la institutia pe care a condus-o impreuna cu angajatii supusi, angajati care sunt sefi de birou la exploatare dooamna L.b. care in scurt timp si-a renovat pe banii institutiei casa de la Peciu chiar cu firma Lescaci si cu materialele de la Apele Romane, materiale care s-au decontat in situatile de lucrari pe cantoane. Asta este doar un exemplu de oameni corupti si care asculta de Bojin deoarece fura la fel ca el. Sa se vada cantonul de la Cenei luat de un alt conducator de unitate G. C. si renovat de Apele Romane. Alt exemplu ar fi A.V.alt conducator supus domnului Bojin care in scurt timp s-a inmbogatit.Sa se vada furtul de combustibil din institutie de catre sefii de birou. Cel care a scris are toata dreptate este o institutie de hoti creata de Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.