Ministerul Învăţământului refuză să pună în aplicare o sentinţă judecătorească. Vezi despre...

Ministerul Învăţământului refuză să pună în aplicare o sentinţă judecătorească. Vezi despre ce este vorba

2
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului sfidează legea, refuzând să pună în aplicare o decizie a instanţei. Sindicatul Independent al Învăţământului Preuniversitar din Judeţul Timiş a atacat în contencios administrativ ordinul ministerului prin care cotizaţia de sindicat nu se mai reţine direct de pe statul de plată. Sindicaliştii au motivat, printre altele, faptul că sunt încălcate inclusiv contractele de muncă în vigoare şi că sindicatele nu au fost consultate când s-a luat această decizie. Curtea de Apel Timişoara a decis, în 27 ianuarie, suspendarea anexelor şi ordinului comun al ministerelor Educaţiei, MAI şi Ministerul Finanţelor Publice privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal din învăţământul preuniversitar până la judecarea pe fond a dosarului.


„Cu toate acestea, minsiterul refuză să pună în aplicare această sentinţă. Am transmis adrese atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, cât şi la Ministerul Învăţământului. De săptămâni întregi mi se spune că nu ştiu nimic, deşi la minister avem număr de înregistrare. Ieri, mi s-a spus că s-au pierdut actele trimise ,care au primit număr de la registratura ministerului şi mi s-a cerut să mai trimit încă o dată sentinţa pe mail. Este o sfidare şi o bătaie de joc la adresa statului de drept”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Virgil Popescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” Timiş. Până la ora redactării acestui material nu am putut obţine un punct de vedere al ministerului deoarece la biroul de presă nu răspunde nimeni.

2 COMENTARII

  1. Ma numesc Ioana si am locuit in Grecia. Din cauza problemelor de aici sunt nevoita sa ma opresc de la scoala si sa vin in Romania. Aici merg in clasa a 8a si termin trimestrul 2. Venind acasa as dori sa va interb daca pot continua trimestrul 3 in Romania sau voi fi nevoita sa merg cu un an in urma adica in clasa a 7a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.