Revolta generaţiei Facebook: „No ACTA” UPDATE 2 Ce îndemn au avut la...

Revolta generaţiei Facebook: „No ACTA” UPDATE 2 Ce îndemn au avut la plecare VIDEO şi GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Adunarea s-a dat pe Facebook. S-au dat vreo zece mii de like-uri pentru protestul anti-ACTA de la Timişoara. Pe la 17 au început să apară nemulţumiţii. cei mai mulţi dintre cei pe care nu i-ai vedea la vreo demonstraţie – rockeri, clubberi, ingineri, artişti, elevi scăpaţi de teze. Au apărut măştile Anonymus şi mesajele No ACTA. Revoluţionarii scandează „Jos Băsescu” şi „Haideţi cu noi”.


Reacţia vine rapid „nu suntem cu voi, bă. N-avem treabă cu ale voastre”. „Pentru internetul vostru, unii au murit”, le aruncă nervos un ins tinerilor care-şi lipesc pe gură plasturi cu ACTA. „Normal că am ieşit în stradă. Am înţeles că vor intra în calculatorul meu când vor ca să vadă la ce pornografie mă uit, de exemplu. Nu cred că lumea va tolera astfel de lucruri”, ne explică un student de la Informatică. În capătul celălalt al pieţei, Alin, un inginer de 31 de ani, a ieşit la primul miting din viaţa lui pentru că „nu suport să se bage cineva în viaţa mea privată . Dacă vor să intre în calculatorul meu să-l şi plătească”. La un moment dat între tabere se face pace. Se strigă „Jos ACTA”. Cele câteva sute de protestatari împotriva cenzurării internetului continuă protestul în Piaţa Operei. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru ultimele detalii.

UPDATE 1 Tinerii şi-au făcut cartierul general în jurul unui munte de zăpadă făcut de cei de la Retim. „Timişoara nu vrea ACTA” şi „Jos cenzura”, continuă să scandeze protestatarii. Apariţia utilajelor care încarcă zapada a provocat nemulţumirea tinerilor care au început să arunce cu bulgări. Muncitorii Retim s-au retras în huiduielile „luptătorilor” anti-ACTA, care au continuat să arunge cu proiectile de zăpadă până când utilajele nu dispărut din raza lor vizuală.

UPDATE 2 Majoritatea timişorenilor au plecat spre casă imediat după ora 19, când revoluţionarii au anunţat că autorizaţia de miting a expirat. Supăraţi că deşi pe internet şi-au anunţat prezenţa la protestul anti-ACTA din Timişoara peste 10.o00 de persoane, au  venit doar aproximativ 500 de oameni, unii dintre demonstranţi le-au „urat” celor de acasă: „Daţi-vă like pe Facebook. Aşa o să schimbăm lucrurile”. Tinerii au anunţat că vor ieşi în stradă în următoarea perioadă, urmând să se anunţe, desigur, pe FB. În urma lor, în grămada de zăpadă a rămas înfipt un banner pe care era scris „Acest Căcat Trebuie Anulat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.