Un nou „colegiu” pentru anchetatul de DNA Şaptebani – şef la...

Un nou „colegiu” pentru anchetatul de DNA Şaptebani – şef la vama Jimbolia

16
DISTRIBUIȚI

La un an de când DNA îi sălta cu elicopeterele de la vama Moraviţa  pe subordordonaţii săi, care au declarat că i-au dat şpagă, lui Cristinel Şaptebani îi merge foarte bine – a fost avansat în grad, fiind acum comisar, şi are o nouă funcţie cu greutate. Din 24 ianuarie a fost numit şeful punctului de trecere a frontierei Jimbolia, după ce a pierdut concursul pentru funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin în favoarea adjunctului său, comisarul şef Florin Bulgariu, cumnatul actualului şef de la Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, venit de la Arad. Deşi subordonaţii săi au declarat că i-au dat şpagă, iar investigatorul DGA că, în calitate de şef la Moraviţa, Şaptebani a dat drumul în ţară maşinilor pline cu ţigări de contrabandă, acesta a fost avansat după descinderile din vămi. Cu protecţia directă şi publică a ministrului de Interne Traian Igaş, comisarul a fost numit şeful Poliţiei de Frontieră Caraş Severin.


Din interceptări a reieşit că soţia sa, vameşul Neta Şaptebani este cea care l-a anunţat pe vameşul arădean Mihnea Feneşan, cu două zile înainte, că vine DNA. Fratele acesteia, tot poliţist de frontieră, îl are ca naş pe chestorul Ioan Târsănoagă de la IGPF. De altfel, soţii Şaptebani sunt cercetaţi de DNA în dosarul disjuns din dosarul şpăgilor din vămi.

Numirea lui Şaptebani la vama Jimbolia îi asigură acestuia o funcţie cheie, având în vedere că este al doile punct de trecere a frontierei din Timiş de la graniţa cu Serbia. Caracteristica definitorie pentru vama Jimbolia este liniştea – aici nu au fost descinderi şi nu s-a auzit de nici un fel de captură de ţigări de contrabandă în ultimul an. Şaptebani nu este singurul anchetat de DNA care a fost numit într-o funcţie de conducere în Poliţia de Frontieră – subcomisarul Iosif Nicoară fiind „uns” , recent,şeful serviciului judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş.

 

16 COMENTARII

  1. Cristi, stai draq in banca ta, ca ai cam iesit ca paduchele-n frunte(a) PDL. Ti-a trebuit tie sa te afisezi cu branconaj, cu prapaditu de Buna! Astia is oamenii care te-or pus in functie, dar ma tem ca altii te vor trimite la munca de jos! Ai grija ca trupa lui hasu te vor chema martor. Nu stiu cum ai sa te descurci ca circu abia incepe. DNA, te-a aruncat acolo intr-un colt linistit, nu a inceput u.p impotriva ta, dar instanta, dupa extindere o va face 100%.

  2. Vezi si cazul Claudiu Monea, fost director la Vama Brasov, arestat preventiv in 2010 de DIICOT pentru sprijinire grup infractional organizat, actualmente sef serviciu JURIDIC la Regionala Vamala Brasov!

  3. Ce nostima e formularea asta cu evaziunea…pacat ca toata presa cade in capcana asta….domnilor jaful se desfasoara sub denumirea de frauda fiscala,aci e buba,numai ca aci is ai grasi,deci raminem la contrabanda sa aibe puteri sporite controlorii sa distruga pa care mai e in viata…un butic…un af.ceva…etc

  4. Cititorilor, care,evident,vă pierdeţi vremea dorind să aflaţi „cîte ceva” din mersul înainte al „vieţii” caracaţiei pdl-pfr-etc…,
    vă spun două vorbe:
    -vă pierdeţi vremea ,crezînd că aceşti mafioţi ordinari ,dar deştepţi pt ei, vor renunţa ,de bună voie ,la „ciolan”. Sunt sigur că răspunsul este :NU!;
    -Nu vedeţi că ,în ultima vreme, nu se mai întîmplă nimic remarcabil prin zona vămilor? Chiar aşa să fie? Vă spun eu ,şi ştiu ce zic, că se lucrează în draci ,prin vămile de vest!!!
    Nu credeţi? Duceţi-vă ,la Timişoara şi încercaţi să cumpăraţi ţigări. Veţi fi întrebaţi cîte baxuri vreţi ,în cîte ore? Credeţi că poliţia nu ştie? Vă asigur că ştie! Credeţi că grănicerii nu ştiu? Vă asigur că ştiu dar le este teamă de baştani!!!
    Ştiţi ce este ridicol? Că celor la care le este teamă , sunt plătiţi din banii statului pe care ei, nu-s în stare să-l aducă, evitînd evaziunea!! Asta este nasol,grav….
    Ce e ste de făcut? -Schimarea totală a garniturii politice…

  5. Măi Dragoş,a lu’ Boţa,tu chiar te faci că nu înţelegi nimic? Tu ai impresia că lumea care citeşte emanaţiile tale nu ştie cum e cu sistemul mafiot din România? Sistemul e relativ banal:
    Cît este la putere unul barosan ,ăla îi ţine „în braţe” pe toţi „contribuabilii” de mai jos! Toţi sunt foarte şmecheri,toţi au proasta impresie că sunt deştepţi şi-i fentează pe cei mai „mari”. De fapt le belesc p :::la la cei mari,pt că sponsorizează în ritm alert şi necondiţionat,la timp şi fără excepţie,cît sunt ei de colonei de doi lei…
    O să te întrebi ce se întîmplă la schimbarea celui mare,maaareee? Nimic! Totul se predă,pe linie de partid,următorului…
    Nu crezi? Vezi cum NU SE SCHIMBĂ NIMIC ÎN M.A.I.şi o să-mi dai dreptate…

  6. cum se face, cum nu se face dar doibani asta cauta sa lucreze ca sef doar pe frontiera cu serbia unde exista spagile cele mai mari…si cum naiba nu-l salta DGA daca are asemenea traseu? se vede de la o posta ca este un spagar notoriu! tare as fi curios in ce cocioaba locuieste si ce conturi are prin banci! Bota ia fai o poza la casa ca sigur ne va impresiona acest bugetar, pacat ca nu impresioneaza si DGA, dar la cat cotizeaza, probabil in pret intra si protectia DGA-ului.
    P.S. pacat de acei agenti aarati care au fost carati cu elicopterele si acum sunt tarati prin instante! Ganditiva ca acei agenti au fost prelucrati si instruiti in fiecare zi la intrarea in tura de acest nenorocit de doibani. Agentii sunt vinovatii ca au luat spaga dar nu se gandeste nimeni ca au luat acea spaga doar fiindca asa au fost instruiti zi de zi de acest doibani? Cum pot oare procurorii sa-i condamne pe acei agenti cand sarpele cel mare este in libertate si sfideaza pe toata lumea!
    P.P.S. atatat timp cat acest nenorocit este in libertate toata actiunea DGA din vami este un praf aruncat in ochi…RUSINE!!!

  7. Inca nu este numit la Jimbolia, si umbla un zvon k nici nu va fi dupa ce s-a facut atata tam-tam pe la tv si prin ziare!!!! Trebuia sa fie numit in 15 si nu a fost.. deci mai asteptam, este pus la dispozitie

  8. am auzit de marele blond(TACHE)de la sannicolau care scimba oamenii in ture tot la doua saptamani punandu-i pe fiecare in tura in care nu-i convine,pt ca sa treaca fiecare pe la el prin birou,sa-i rezolve problema,binenteles pe casca…,a luat lectii de la GHIORGHI CIOBANU,fostul sef de la cenad si el un analfabet ca si TACHITA,ciobi,care mai are si acum influenta pe zona Sannicolau-cenad,doar el l-a pus pe MANOIU,pe functia de sef la PTF CENAD,pt.a mai suge de pe ei,ca doar e greu la pensie!!!Ma intreb ce face SIPI SI DGA-ul in astfel de cazuri chiar nu se sesizeaza?!!!

  9. Domnule Bota ,scrie-ne ceva si despre prietentul tau Iures Cornel ,pentru ca era in rechizitoriu si el trecut la disjungeri ca a primit 20.000 euro de la Soare Ionut ,ca sa il rezolve in sef de tura la moravita ,ei ce zici ?ne spui ceva ?? interesant nu ?? sau numai saptebani te intereseaza ca i s-au pus 200 ?? iar cat despre celalalt prieten doru magdalin iti doresc aceleasi succesuri pe care le-a avut si el ,bafta ,nu va mai beti cafeaua impreuna ca v-au vazut si altii …..asteptam cu nerabdare ……un articol despre iures si magdalin chiar si o emisiune de tv r

  10. Ai dreptate ”citizen”,toti spagari sunt la conducere la Sannicolau si la Cenad.Sa vezi ca pana nu isi termina casa ”marele alb”(Tache) nu o sa iasa la pensie.Il mai are si pe gunoiu de Manoiu care nu stie cum sa mai mulga de pe oameni.Si ce daca vine SIPI?A fost si tot degeaba,politicu conduce tara.

  11. D-le Bota!
    Ştii f bine ,cum de altfel ştim şi noi, că ,în vami nu se poate misca nimic fără „avizul” vamesilor.Şi iată că ajungem, fără să vrem ,fără să ne fie dragi, tot la VAMESI,pe care ,cu părere de rău ,am impresia sau chiar îi faci uitaţi. Mai leagă-te şi de astia că de politia de frontiera te-ai legat destul.Cred că ştii f bine ce atributii are pol de frontieră şi ce ar trebui să facă vamesii.
    Deci, mai moale cu politia de frontieră,că nu ai venit niciodată pe la boscheţi,iarna pe la -25 grade C,să vezi ce bine e pe acolo.
    E foarte usor să împrosti cu noroi în unul sau altul.
    Ştii ce cred eu despre tine ,mai Bota? Că stai toată ziua să vezi dacă ţi-au mai „vizitat” site-ul asta al tau,in ideea că-ţi mai pică şi ţie un ban(nemuncit) .Măi,tu esti mai rău ca vamesii aia de prin PTF uri. Sunt curios dacă lasi articolul sa apară …

  12. SAPTEBANI – nume predestinat unuia care a luat spaga … fara coloana vertebrala se casatoreste cu NETA – BIOENERGETA – vamese la Moravita care pentru a fi trecuta la ..portie” si -o mai trajea cu vamesii pe la chefurile din vama … de asta e viata .

  13. stimati concetateni din JIMBOLIA,aflati ca nu vamesii fac legea in vama auto cu SERBIA,ci politistii de frontiera,decid cine trece si cine nu trece…incarcat cu tigari si alcool.Vamesii,se subordoneaza politistilor,sunt slugile lor.Sunt de fatada acolo,nu au nici un cuvant de spus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.