Şpaga de 50.000 euro primită de vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, reprezenta plata pentru două sentinţe prin care, în cazul falimentului Moldomin, s-au menţinut deciziile anterioare date la Tribunalul Caraş Severin. Aici, principalului creditor al societăţii miniere, Finanţele Publice Caraş Severin, i s-au respins toate solicitările legate de modul în care a acţionat lichidatorul judiciar.
Principala acuzaţie adusă de principalul creditor lichidatorului judiciar a fost aceea că a întocmit, după aproape trei luni, un al doilea caiet de sarcini pentru vânzarea bunurilor imobile ale Moldomin SA care „nu respectă hotărârea creditorilor şi prin demararea unei proceduri de valorificare în afara cadrului legal”. Deşi iniţial, creditorii au decis ca societatea să fie vândută în integralitate, lichidatorul a schimbat condiţiile, hotărând vânzarea activelor în mai multe loturi. În plus, lichidatorul a decis cu de la sine putere posibilitatea participării la selecţie şi a unui consorţiu, cu obligaţii care nu au fost prezentate anterior spre aprobare creditorilor.
„De asemenea au fost introduse criterii de departajare subiective şi lăsate la simpla apreciere a lichidatorului judiciar, neputând fi clasificate ca şi criterii obiective de departajare a eventualilor ofertanţi. Arată aici, cu titlul de exemplu faptul că lichidatorul îşi rezervă dreptul de stopa orice negociere ar dezavantaja debitoarea sau ca ofertantul nu prezintă garanţii suficiente în privinţa seriozităţii şi posibilităţii de achitare a preţului”, se arată în documentele Finanţelor Publice. O altă modificare extrem de importantă a fost aceea că prin modificarea caietului de sarcini s-a stipulat că ofertantului clasat pe locul 2 i se poatee transmite dreptul de proprietate asupra bunurilor şi licenţei de exploatare dacă nu sunt respectate termenele de plată de către câştigător, lucru care urma să fie decis de lichidator. Finaţele Publice au solicitat, şi din aceste motive, blocarea vânzării activelor Moldomin.
Toate aceste solicitări au fost respinse de judecătorul sindic de la Tribunalul Caraş Severin care a concluzionat că „nefiind încălcate prin caietul de sarcini actualizate prevederile Regulamentului de valorificare a bunurilor din averea debitorului aprobat, nu se justifică anularea, sistarea sau suspendarea măsurilor de valorificare a bunurilor”. De asemenea, ulterior, a fost respinsă şi cererea de înlocuire a lichidatorului judiciar acuzat de încălcarea prevederilor legale.