EXCLUSIV Şpaga primită de vicele Cătălin Şerban era pentru două sentințe deja...

EXCLUSIV Şpaga primită de vicele Cătălin Şerban era pentru două sentințe deja date UPDATE Judecătorul arestat

8
DISTRIBUIȚI

Scandalul fără precedent provocat de reţinerea vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, pentru traficul de influenţă de 50.000 euro se învârte în jurul falimentării SC Moldomin SA din Moldova Nouă, exploatarea minieră de minereu de cupru.Din 2009 societatea de stat este condusă de consilierul judeţean PD-L Iosif Chişărău şi între timp a ajuns în faliment. În cadrul procedurii de faliment, lichidatorul a numit o societate elveţiană, controlată de un cetăţean elveţian de origine sârbă, apropiat al lui Chişărău, să se ocupe de reorganizare.

În cazul dosarului de faliment, statul român reprezentat de Finanţele Publice a solicitat mai multe lucruri printre care înlocuirea lichiditatorului Moldomin şi sistarea în orice modalitate a vânzării bunurilor societăţii.


În ambele cazuri solicitările au fost respinse de către judecătorul sindic şi au fost atacate cu recursuri. Două dintre recursuri au fost judecate de acelaşi  complet de la Curtea de Apel Timişoara şi în ambele situaţii acestea au fost respinse anul acesta în 5 martie. Această decizie era ca o mănuşă pentru Chişărău şi restul susţinătorilor săi. Pe rolul aceluiaşi complet de la CAT mai este pe rol un alt dosar legat de o contestaţie făcută în cazul procesului de faliment. Vă reamintim că în timp ce-l aşteptau pe Chişărău să vină cu cei 50.000 euro, judecătorului şi soţiei le era teamă că vor lua „ţeapă” şi pedelistul nu va mai veni cu banii. Avocatul lui Cătălin Şerban, Gheorghiţă Mateuţ, le- a confirmat jurnaliştilor că vicepreşedintele este acuzat că trebuia să dea banii unui complet de recurs format din trei judecători.

UPDATE 1 19,15 Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea pe 29 de zile a judecătorului, recursul împotriva acestei decizii urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

8 COMENTARII

  1. Misto ! Realmente ma simt razbunata. Am 6 experiente in data de 06.12.2011 cu acest complet de judecatori mizerabili . Sper sa aiba DNA suficiente probe in aceasta cauza cat sa-i duca si pe ei linga seful lor ….unde le e locul , dealtfel…Apropos, cam lung termenul acordat pentru aminarea pronuntarii intr-un recurs pt. studiul actelor depuse la dosar …Sa fi asteptat oare spaga ? Sau sa fie de vina complexitatea cauzei ? Si in cauza mea , lichidatorul trebuia cu orice pret pastrat pe pozitii de catre excrocul de creditor ELKANA SRL. Partea misto e ca lichidatorul agreat de mine ,asociat coordonator al CAPITAL INSOL SPRL , e finutul animalului astuia de vicepres….Si dupa ce m-am pus eu pe recuzari si sesizari CSM impotriva acestor 3 magistrati corupti dincolo de orice bun simt , vicepresul, din pozitia sa ne nas , il chiama in birou pe finutul si-i face morala vis-a-vis de actiunile mele indreptate impotriva coalitiei lor monstruoase, care le incurca multe ploi…..de bani multi…..
    Am un sentiment ciudat ca urmeaza BAC si Vasile .

  2. Felicitari DNA Bucuresti. Va rugam din inima sa nu va opriti la acest infractor si sa continuati cercetarile pentru a-i scoate din Palatul de Justitie din Timisoara pe toti judectorii, procurorii, avocatii corupti. Nu avem nevoie de ei. Sa plece impreuna cu cei pe care i-au favorizat la Popa Sapca. Este timpul ca justitiabiul care le plateste salariile si onorariile acestor infractori sa aiba parte de un tratament corect din partea statului. Felicitari domnule Bota pentru ca in mod constant aveti curaj sa va implicati in subiecte extrem de fierbinti. Ne mandrim cu d-voastra.

  3. Oare in cate cauze s-au dat hotarari in acest mod, adica pe bani?Cauzele care au fost deja judecate de acest judecator sunt puse oare sub semnul intrebarii?Oare dosarul privind coruptia din vami va fi stramutat la alta instanta?Oare va fi invocat primul motiv din art.55 CPP? Vom vedea…

  4. pe cand o curatenie si in justitia din Cluj , draga DNA ? Oare de ce plata cu ora judecatorului era la Cluj nu la Timisoara ? Nu vi se pare suspect ?

  5. si uite asa aflam care a fost masinaria prin care timp de 20 ani s-a falimentat toata industria tarii si vanduta pe un dolar, iar parlamentarii si judecatorii se jura ca nu fura dar i-am prins cu „oul” in gura si cu „euro” in buzunar…dar din pacate nu-s dusi la sfatul popular asa cum a fost dus catelus cu parul cret…ci sunt cercetati in libertate….Nu pot intelege cum de acest PDL dupa ce a omorat 3 oameni, a falimentat intentionat o societate a statului si a fost prins dand spaga! este cercetat in libertate!!!
    P.S. oare cat o sa mai toleram mizeriile astea? ar trebuii inca o revolutie si sa ne luam inapoi macar industria care se mai poate recupera…gaze, petrol, energie, alro slatina,ucmr resita, csr resita, electroputere craiova, roman, …etc, sa nu o mai lasam pe mana asa zisilor oameni destepti. Toata industria tarii a fost ridicata de parintii nostri pentru noi, nicidecum pentru ioan niculai, patriciu sau firme din austria, franta, etc

  6. Chisa-Rau asta nu e acelasi cu Chisa-Rau care a omorit 3 copii intr-un accident pe pasajul de la Sag-Padureni ? Omul era in Touareg 3.0 Tdi, amaritii ala in Opel, Touaregul a cistigat, ce mai conteaza o ucidere din culpa, o depasire de linie continua, viteza peste limita legala ? Pisa-Bine ala se grabea a ziua lui fii-sa, nu avea timp sa respecte legea…Sincer….II doresc sa petreaca in puscarie cel putin 30 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.