Finanţatorul FC Hunedoara, arestat în dosarul fraudei de 20 milioane de euro....

Finanţatorul FC Hunedoara, arestat în dosarul fraudei de 20 milioane de euro. Vezi cu cine mai merge după gratii

2
DISTRIBUIȚI

Încă patru persoane vor ajunge după gratii în dosarul fraudei de 20 milioane de euro realizat cu ajutorul a cinci firme fantomă. Vă reamintim că poliţiştii de la „Crimă Organizată” Mehedinţi şi procurorii DIICOT au anihilat o reţea cu cartierul general în Strehaia specializată în fraudarea bugetului prin emiterea de facturi false.


Patronii care intrau în jocul propus de ţigani primeau 10% din sumele „tranzacţionate”. După ce, iniţial, Tribunalul Mehedinţi nu a arestat decât doi dintre suspecţi, DIICOT a făcut recurs care s-a judecat, astăzi, la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a decis arestarea altor patru inculpaţi pentru 29 de zile- Toma Silvan, finanţatorul echipei de fotbal FC Hunedoara, Sârbu Daniel, Tomuţa Gabriel şi Chiru Vasile, patronii unor firme de fier vechi şi cauciuc din Hunedoara. Cei patru au fost reţinuţi la scurt timp după pronunţarea sentinţei. Aceştia se vor întâlni după gratii, printre alţii, cu regele asfaltului din Argeş, Cătălin Spătaru, arestat în acelaşi dosar. 

2 COMENTARII

  1. Se pare ca „furnizorii” de facturi din din Strehaia au fost cam neglijenti sau organele de crecetare penala au inteles, in sfarsit, ca pentru a justifica o cheltuiala contabila nu este suficienta existenta unui document ci trebuie dovedit si faptul ca marfa a existat si a fost transferata efectiv intre partile implicate in tranzactie. In Timis nu numai ca sunt mii de cazuri de acest gen in contabilitatile marilor operatori economici -in special cei din domeniul constructiilor, care au contracte cu statul si comertului cu cereale -, dar mai si beneficiaza de „protectie” din partea autoritatilor pe principiul „cumparatorului de buna credinta”, in conditiile in care vanzatorii (de regula), comercializeaza doar documente (facturi, avize, etc) si returneza banii spalati prin conturi. Cand profesori universitari, gen prorectorul Bogdan, de la Facultatea de Stiinte economice, stabilesc, prin expertiza, la solicitarea procurorilor, ca marfa cumparata la negru, este deductibila fiscal chiar daca nu are documente, mai are rost sa intrebam ce se intampla in Timis ? Cand toti „boschetarii” sunt metamorfozati peste noapte in patroni de societati – furnizand doar facturi si ruland zeci de milioane de lei prin conturi pentru a sustrage TVA,fara sa vada in realitate vreun gram de marfa sau vreun leu – si sunt considerati furnizori reali, iar adevaratii hoti, cei care colecteaza TVA din operatiunile fictive derulate, sunt considerati „cumparatori de buna credinta”, pentru ca detin facturi si ca au platit prin cont marfa ce n-a detinut-o niciodata furnizorul, va mai intrebati ce se intampla in Timis ? Ne lipsesc profesionistii domnilor ! Evazionistii sunt cu cel putin zece ani inaintea celor care ar trebui sa-i prinda. I-au coplesit si numeric si ca pregatire si ca tehnica si ca baza materiala si ca motivatie. Functionarul statului, dupa ce a fost umilit de stat cu diminuarea salariului, mai este umilit si de evazionist care isi poate permite sa-si cumpere experti, procurori si judecatori, transformand hotia in „buna credinta”. Iar cand pui sefi politici la toate institutiile de control si majoritatea celor „de buna credinta” sunt sponsori politici, „destinul” functionarului care incearca sa dovedeasca ca, in fapt, „buna credinta” este hotie, nu este cumva prestabilit?
    Astfel, daca ceea ce a facut DIICOT Mehedinti – mai mult decat laudabil -, nu se va generaliza, la nivelul intregii tari, n-avem de-a face decat cu o furtuna intr-un pahar cu apa, ce nu se va extinde nici macar in Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.